Budapest     2021-03-02   Csatlakozz hozzánk facebookon
Orbán Viktor is nehezen viseli a korlátozásokat 
Orbán Viktor ma reggel is a Kossuth rádió vendége volt, ahol a Jó reggelt, Magyarország műsorában beszélt a koronavírus elleni védekezésről, illetve a vakcináról.

A miniszterelnök egyébként a reggelt már az operatív törzs ülésén kezdte, innen érkezett a Kossuth rádió stúdiójába.

Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában elárulta, hogy az operatív törzs üléséről „esett be”, kezdésként pedig elmondta, hogy az oltókapacitásunk sokkal nagyobb lenne, mint amennyi vakcina jelenleg elérhető az országban. Aazt is közölte, hogy idehaza eddig 105728 embert oltottak be.

„Míg a britek beoltották a lakosság 4%-át, addig az EU-ban átlagosan 1% alatt van ez. Nincs elég vakcina Európában, ami felveti azt a kérdést, jó döntést hozott-e a 27 miniszterelnök, amikor a közös vakcinabeszerzésről döntöttünk. Amikor válság van, a felelősség kérdését későbbre kell halasztani, ahelyett, hogy lobogtatnánk ezeket a számoka, és a frusztrációnkat a brüsszeli bürokratákra irányítanánk. Azt döntöttük el, hogy együtt szerezzük be vakcinát. Most arra fókuszál az operatív törzs, hogy hogyan szerezzünk orosz és kínai vakcinát. A kínai vakcina nagy mennyiségben elérhető, most arra van szükség, hogy a magyar egészségügyi hatóság néhány napon beül egyértelmű választ tudjon adni arra, használható-e itthon az a vakcina” – mondta Orbán.

„Az operatív törzs ülésén egyértelműen az hangzott el, hogy kisebb a kockázata az oltásnak, mint annak, hogy még várunk. Arra kérem a hatóságot, hogy körültekintően, de a lehető leggyorsabban mondjanak A-t, vagy B-t, hogy lehet-e használni itthon a vakcinát. Több millió kínai vakcinát az emberek rendelkezésére tudnánk bocsátani akár néhány napon belül” – mondta a miniszterelnök.

Orbán elárulta a napi koronavírus-adatokat is

A miniszterelnök elárulta az elmúlt 24 óra koronavírus-adatait is: a legfrissebb számok szerint 111-en haltak meg, 1513 ember fertőződött meg, illetve 4717 beteg gyógyult fel a betegségből. Mindeközben megjegyezte azt is, hogy a harmadik hullám betört több nyugat-európai országba, sok helyen romlik a helyzet, így egyre szigorúbb intézkedéseket hoznak.

A gyártókkal való tárgyalások kérdése

Az interjúból az is kiderült, hogy a görög származású uniós biztos azt kérte a minap, hogy a közös uniós vakcinabeszerzési stratégiát tartsák be, az ne tárgyaljanak olyan gyártókkal külön, amelyekkel a Európai Bizottság már korábban leszerződött. Erre a felvetésre a miniszterelnök egy másik választ adott, amelyben rögzítette, igenis, hadd tárgyaljanak a többi gyártóval, hiszen ezt eddig sem tiltotta semmi. „Meghal minden nap 100 feletti ember, nekem ne mondja meg egy görög biztos, hogy mit csináljak” – mondta Orbán.

Orbán egyébként az interjúban azt is elmondta, azonnal jelzik majd, amint lesz vakcina. Arról is beszélt, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon leadott regisztráció után azért nem kapnak még az emberek visszaigazolást az oltási időpontról, mert nincs elég vakcina. „Amikor lesz vakcina, akkor tudunk felelősséggel időpontot ajánlani. Amint lesz vakcina, azonnal jelezni fogjuk az oltás időpontját” – mondta.

Emellett szóba került a beszélgetés során a harmadik hullám kérdése is, amelynek kapcsán arról beszélt a műsorvezető, hogy csak a korlátozások fenntartásával lehet biztosítani a jobb számokat. Erre Orbán azt mondta, ő maga is nagyon nehezen viseli a korlátozásokat, ám kifejtette, hogy amennyiben a brüsszeli beszerzések ütemében haladunk, úgy nyár vége, ősz eleje lesz az az időpont, mire elég beoltott ember lesz ahhoz, hogy feloldják a korlátozásokat.

„Ha az egészségügyi hatóság elvégzi a munkáját, a kínai vakcina is megjön – az emberek választhatnak a vakcinák közül, de brüsszeli kevés van –, és elfogadják azt, olyan gyorsan tudnak oltani, hogy nyár előtt is visszakaphatjuk a régi életünket” – mondta.

A kormányfő ismét megjegyezte, hogy több millió adag kínai vakcinát tudnánk beszerezni rövid távon, amivel Orbán tulajdonképpen azt mondta, a kínai vakcinán múlik, mikor oldhatjuk fel a korlátozásokat. „Az oltási terv szerint a harmadik kockázati csoportba tartózó 60 év felettiek körében az oltás felfutása határozza meg a korlátozások feloldási sebességét”.

A gazdasági adatok

Ezt követően áttértek a gazdasági adatok megvitatására is, amelynek kapcsán a műsorvezető azt a kérdést tette fel, miként lehetséges, hogy az ipari termelés nőtt Magyarországon. Ez Orbán szerint egyértelműen azt mutatja, hogy az emberek dolgozni akarnak. Továbbá arról is beszélt, hogy javul a cégek termelési hatékonyság, illetve szerinte az is hozzájárul az ipari termelés növekedéséhez, hogy a magyar kormány által teremtett üzleti környezet ezt támogatja, például adócsökkentéssel.

Felidézte azt is, hogy tavaly jelentős, 430 milliárd forintos adócsökkentést hajtottak végre a központi adók terén, amire a műsorvezető annyit reagált, hogy emiatt szívják is a fogukat az önkormányzatok. „Ne az intézményi érdekeiket nézzék az önkormányzatok” – reagálta Orbán, aki azt mondta, szerinte a közös célokat kellene segíteni. Elmondta, hogy a Budapesten csökkentett helyi iparűzési adó amúgy is Budapesten marad, csak máshogy, emellett szerinte hatékonyabban kellene működtetni az önkormányzatokat, akkor enyhülnének a gazdasági nehézségek is.

A javuló gazdasági eredmények kapcsán ezt mondta: „Lefogtam 3000 milliárdot a bankoktól, moratóriumot rendeltem el (Ezzel a tavaly tavasz óta érvényben lévő hiteltörlesztési moratóriumra utalt – A szerk), ami egyelőre az embereknél és a vállalkozásoknál maradt likviditásként. Ezek a lépések így együtt meg fogják hozni az eredményt”.

Teljes adó- és járulékmentesség jön a 25 év alatti fiataloknál

A miniszterelnök a beszélgetés végén megjegyezte az is, hogy három dolgot kell még kiemelni a javuló gazdasági adatok hátterében.

Elsőként elmondta, hogy a kormány megkezdte a 13. havi nyugdíj visszaépítését, ami azt jelenti, hogy idén februárban a szokásos folyósítás mellett plusz egy heti nyugdíj is érkezik, majd 4 év alatt fokozatosan visszavezetik a 13. havi juttatást.

Beszélt „a valaha volt legnagyobb lakásfelújítási és otthonteremtési program” részleteiről is, illetve kitért arra, hogy nehéz tárgyalásai vannak a pénzügyminiszterrel, de elmondása szerint „legkésőbb 2022. január 1-jétől azoknak a fiataloknak, akik még nem töltötték be a 25. életévüket, teljes jövedelmadómentességet adunk”.

Ez utóbbi lépés egy teljesen új bejelentés, ami teljes szja-, illetve járulékmentességet jelent, elősegítendő a foglakoztatottság javulását. Orbán végezetül azt mondta: „Ezt legkésőbb január elsejével szeretném elindítani”. Majd hozzátette: „Ha ez sikerül, az egész válságkezelési program sikeres lesz”.

Többen dolgoztak decemberben, mint egy évvel ezelőtt

A beszélgetés végén szóba került az is, hogy szakértők szerint Orbán túlságosan is optimista az idei gazdasági adatokat illetően, mire a miniszterelnök csak annyit mondott, a számok azt mutatják, hogy 2020 decemberében már valamivel többen dolgoztak, mint a válság előtti decemberben, egy évvel ezelőtt. Ami szerinte egyértelműen azt mutatja, hogy lendület van a gazdaságban. Végezetül újra rögzítette: „Több munkahelyet fogunk létrehozni, mint amennyit a vírus tönkretett”.

Forrás: blikk
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Óriási botrány: budapesti kaszinóban készítettek titkos felvételeket
Óriási botrány: nem akárminek nevezték Orbánt a tévében a kamerák előtt
Nem akármit állít egy szlovák politikus Szijjártóval kapcsolatban
A strasbourgi bíróság lépett: jogellenesen éheztették a menedékkérőket, Magyarország megsértette a kínzás tilalmát is
Jogellenesen tartották fogva az Iránból menekülő R. R.-t, állapotos afgán feleségét és három kisgyermeküket a röszkei tranzitzónában, állapította meg az Emberi Jogok Európai Bírós...
  
Menczer Tamás: Mindent mondtak rólunk, azt mondták, hogy emberkísérletet hajtunk végre, épp csak nem neveztek bennünket tömeggyilkosnak
Egész Európa a kínai és az orosz vakcinára vár, ezekért állnak sorba, miközben Magyarországra már mindkét oltóanyagból érkezett - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium táj...
  
Mi történhetett? - Elmaradt a csengeri örökösnő reggeli tárgyalása
A Mátészalkai Járásbíróság működésével kapcsolatos ok miatt elmaradt P. Mária kedd reggeli tárgyalása. A különösen nagy, 778 millió forintos kárt okozó, üzletszerűen elkövetett ...
  
Kásler szerint négy területen is előrelépett a magyar egészségügy
Négy területen is fontos állomásokhoz érkezett a magyar egészségügy az utóbbi napokban – kezdi bejegyzését Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a Facebook-oldalán. Bejegyzésébe...
  
Baukó Éva Alekoszról: Ő egy patkány, aki mindig csak kihasznált
Budapest — Barátokból ellenségek? Lassan ölre mennek a ValóVilág 4. évadának sztárjai, Nagy Alekosz (43) és Baukó Éva (38). Viharos kapcsolatukat ugyan többször tépázta vita, ám val...
  
Alekosz feljelenti és bíróság elé citálná Baukó Évát
Budapest — Barátokból ellenségek? Lassan ölre mennek a ValóVilág 4. évadának sztárjai, Nagy Alekosz (43) és Baukó Éva (38). Viharos kapcsolatukat ugyan többször tépázta vita, ám val...
  
Bakondi: Nagyon sok most a bevándorló
Idén eddig 13 900 határsértőt fogtak el Magyarország szerb, román és horvát határszakaszán és 161 ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészet miatt - közölte a miniszterelnök ...
  
Figyelem! - mutatjuk hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel NAV ellenőrzésre
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján található ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzései alapján kigyűjtöttük, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre ...
  
Te is tehetsz: Folytatódik a Nébih élelmiszerpazarlás elleni programja
Folytatódik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás elleni programja, a Maradék nélkül - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.A közleményben felidézik,...
  
Bayer Zsolt 58 éves lett, elárulta hogyan ünnepelt
58 éves lett pénteken Bayer Zsolt. „Péntek, egy finom bor, torta, Család. Így telt a születésnapom.” számolt be közösségi oldalán a publicista. ...
  
Több mint 500 millióba kerül ha Győzike szomszédja szeretnél lenni
Több mint félmilliárd forintot kér Nógrádmegyeren található villájáért Gáspár Zsolti, aki Pesten, vagy Győrben kezdene új életet - már ha sikerül eladni a házát. A szomszédban egy...
  
Curtis üzent Tóth Gabinak: Inkább magával foglalkozzon
A Blikk és a Bors is hozott egy-egy sztorit Széki Attiláról, azaz Curtisről. Az utóbbi lap inkább arról ír, hogy a rappert mennyire viselte meg az elmúlt időszak, aki saját bevallása szer...
  
Jakab Péter: egy hiba volt, amivel Vona Gábor szembenézett, csak nem elég bátran
Jakab Péter nagyinterjúban fejtette ki, hogy nem számít a szélsőjobboldaliak szavazataira, és csupán a mi hazánkos közeg hathatott rá negatívan, amikor korábban még ő is zsidózott.Mint...
  
Jó ha tudod - Szigorodnak a fogyasztóvédelmi szabályok
Egyre jobban védik a fogyasztókat a júliustól ismét szigorodó gyártói és forgalmazói előírások. Júliustól tovább bővülnek a fogyasztóvédelmi jogosítványok: minden termékhez magy...
  
Nyugdíj 2021: a valaha volt legjobb szorzók jöhetnek
A valorizációs szorzók 9,7 százalékkal nőhetnek a 2021. évi nyugdíjmegállapítások esetén - figyelmeztet Farkas András nyugdíjszakértő. A 2021. január 1. és december 31. közötti meg...
  
Schobert Norbi könnyek közt: Nem tudok minden elhízott embert megmenteni
A gyászoló Schobert Norbi megható üzenettel, könnyes szemekkel búcsúzott attól a több mint 300 kilós férfitől, akinek megpróbált segíteni, de sajnos tegnap este meghalt.Schobert Norbi a...
  
Kövér László: lehet, hogy keresztények vagyunk, de balekok nem
A házelnök szerint a Fidesz jól áll a választási felkészüléssel.A 2022-es választási kampány piszkosabb lesz és aljasabb, mint valaha - ezt mondta Kövér László az InfoRádiónak adott...
  
Áder János előléptette a TEK főigazgatóját
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója vezérőrnagyból lett altábornagy, előléptetése március 15-i hatállyal lép életbe. Más vezető is magasabb rangot kapott: h...
  
Nem akármilyen kitüntetést adott Szijjártó a távozó orosz nagykövetnek
A Magyar Érdemrend középkeresztje csillaggal kitüntetést adományozta Szijjártó Péter Vlagyimir Nyikolajevics Szergejev távozó budapesti orosz nagykövetnek. Ennek apropóján a miniszter ar...
  
Bódi Sylvi aranykalászos gazda lett
A korábbi szupermodell a jelek szerint nem viccelt, hogy komolyan szeretne foglalkozni növénytermesztéssel és állattenyésztéssel.Ennek ékes bizonyítéka, hogy megszerezte az aranykalászos b...
  
Őstermelő lett Lázár János
Őstermelő lett Lázár János volt kancelláriaminiszter – vette észre a politikus vagyonnyilatkozatát áttekintve a Vásárhely24. A meglepő információra rá is kérdeztek a kormánypárti k...
  
Németh Szilárd bejelentése: Paralimpiai sportközpont létesül
A Csepel SC megújuló Béke téri sportkomplexumában jön létre, és nem csak parasportolók használhatják majd.A z elhatározást megörökítő márványtáblát leplezett le Szabó László, a...
  
Vajna Tímea már gazdagabb, mint Schmidt Mária
Új szereplők a top 10-ben, a leggazdagabb magyar sose volt még ennyire gazdag: érdekességek a Forbes ranglistájából. 479,4 milliárd forintos egyéni rekorddal lett 2020 leggazdagabb magyarja ...
  
Durva ígéret: A kormányváltás után Mészáros Lőrinc napokon belül előzetesbe kerülhet
„A korrupt maffiaállam lebontásának lépéseiről” - tett közzé programot a Momentum. Fekete-Győr András, a párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, az Új rendszerváltás programját l...
  
Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett Semjén Zsolt - kiemelten fontos az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás
A külhoni magyar pártok vezetőivel tartott egyeztetést csütörtökön Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős állam...
  
Óriási botrány: nem akárminek nevezték Orbánt a tévében a kamerák előtt
Röviddel a kijelentés után viszont a műsorvezető kérdésére elismerte a DK alelnöke, hogy Magyarország tartja az uniós átlagot a beadott oltások számában.Az ATV Egyenes beszéd vendége ...
  
Gyurcsány most keményen beleszállt Orbánba: miért hinnénk el Orbánéknak, hogy...
Minimum érdekesnek nevezhető poszttal jelentkezett Gyurcsány Ferenc a Facebookon így hétfő délután. Orbán Viktor tegnap posztolta ki néhány fotóval, hogy megkapta a koronavírus elleni olt...
  
Mindenki erre figyel: már az OLAF és a rendőrség is vizsgálódik Keszthelyen
Rendőrségi és OLAF-vizsgálat is folyik keszthelyi uniós beruházások miatt, írja a 24. A cikk szerint a korábbi fideszes vezetés a városi beruházások nagy részét egyetlen cégre bízta, ...
  
Óriási botrány: budapesti kaszinóban készítettek titkos felvételeket
A maszkja a kabátjával együtt a kocsiban maradt, de „amúgy is csak vidékről jött fel gyorsan egyet pörgetni, aztán megy is” – mondja a Sofitel – Las Vegas Casino bejáratánál egy 30...
  
Fidesz: A Gyurcsány-párt folytatja oltásellenes akcióját
A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség reagálása Barkóczi Balázs (DK) sajtótájékoztatójáraA Gyurcsány-párt folytatja oltásellenes akcióját, most a védettségi igazolvány kapcsán pr...
  
THE HUNGARIAN TIMES Impresszum / Sütik
2021-03-02 Magyarország, Budapest
  The Times
Orbán Viktor is nehezen viseli a korlátozásokat
Orbán Viktor ma reggel is a Kossuth rádió vendége volt, ahol a Jó reggelt, Magyarország műsorában beszélt a koronavírus elleni védekezésről, illetve a vakcináról.

A miniszterelnök egyébként a reggelt már az operatív törzs ülésén kezdte, innen érkezett a Kossuth rádió stúdiójába.

Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában elárulta, hogy az operatív törzs üléséről „esett be”, kezdésként pedig elmondta, hogy az oltókapacitásunk sokkal nagyobb lenne, mint amennyi vakcina jelenleg elérhető az országban. Aazt is közölte, hogy idehaza eddig 105728 embert oltottak be.

„Míg a britek beoltották a lakosság 4%-át, addig az EU-ban átlagosan 1% alatt van ez. Nincs elég vakcina Európában, ami felveti azt a kérdést, jó döntést hozott-e a 27 miniszterelnök, amikor a közös vakcinabeszerzésről döntöttünk. Amikor válság van, a felelősség kérdését későbbre kell halasztani, ahelyett, hogy lobogtatnánk ezeket a számoka, és a frusztrációnkat a brüsszeli bürokratákra irányítanánk. Azt döntöttük el, hogy együtt szerezzük be vakcinát. Most arra fókuszál az operatív törzs, hogy hogyan szerezzünk orosz és kínai vakcinát. A kínai vakcina nagy mennyiségben elérhető, most arra van szükség, hogy a magyar egészségügyi hatóság néhány napon beül egyértelmű választ tudjon adni arra, használható-e itthon az a vakcina” – mondta Orbán.

„Az operatív törzs ülésén egyértelműen az hangzott el, hogy kisebb a kockázata az oltásnak, mint annak, hogy még várunk. Arra kérem a hatóságot, hogy körültekintően, de a lehető leggyorsabban mondjanak A-t, vagy B-t, hogy lehet-e használni itthon a vakcinát. Több millió kínai vakcinát az emberek rendelkezésére tudnánk bocsátani akár néhány napon belül” – mondta a miniszterelnök.

Orbán elárulta a napi koronavírus-adatokat is

A miniszterelnök elárulta az elmúlt 24 óra koronavírus-adatait is: a legfrissebb számok szerint 111-en haltak meg, 1513 ember fertőződött meg, illetve 4717 beteg gyógyult fel a betegségből. Mindeközben megjegyezte azt is, hogy a harmadik hullám betört több nyugat-európai országba, sok helyen romlik a helyzet, így egyre szigorúbb intézkedéseket hoznak.

A gyártókkal való tárgyalások kérdése

Az interjúból az is kiderült, hogy a görög származású uniós biztos azt kérte a minap, hogy a közös uniós vakcinabeszerzési stratégiát tartsák be, az ne tárgyaljanak olyan gyártókkal külön, amelyekkel a Európai Bizottság már korábban leszerződött. Erre a felvetésre a miniszterelnök egy másik választ adott, amelyben rögzítette, igenis, hadd tárgyaljanak a többi gyártóval, hiszen ezt eddig sem tiltotta semmi. „Meghal minden nap 100 feletti ember, nekem ne mondja meg egy görög biztos, hogy mit csináljak” – mondta Orbán.

Orbán egyébként az interjúban azt is elmondta, azonnal jelzik majd, amint lesz vakcina. Arról is beszélt, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon leadott regisztráció után azért nem kapnak még az emberek visszaigazolást az oltási időpontról, mert nincs elég vakcina. „Amikor lesz vakcina, akkor tudunk felelősséggel időpontot ajánlani. Amint lesz vakcina, azonnal jelezni fogjuk az oltás időpontját” – mondta.

Emellett szóba került a beszélgetés során a harmadik hullám kérdése is, amelynek kapcsán arról beszélt a műsorvezető, hogy csak a korlátozások fenntartásával lehet biztosítani a jobb számokat. Erre Orbán azt mondta, ő maga is nagyon nehezen viseli a korlátozásokat, ám kifejtette, hogy amennyiben a brüsszeli beszerzések ütemében haladunk, úgy nyár vége, ősz eleje lesz az az időpont, mire elég beoltott ember lesz ahhoz, hogy feloldják a korlátozásokat.

„Ha az egészségügyi hatóság elvégzi a munkáját, a kínai vakcina is megjön – az emberek választhatnak a vakcinák közül, de brüsszeli kevés van –, és elfogadják azt, olyan gyorsan tudnak oltani, hogy nyár előtt is visszakaphatjuk a régi életünket” – mondta.

A kormányfő ismét megjegyezte, hogy több millió adag kínai vakcinát tudnánk beszerezni rövid távon, amivel Orbán tulajdonképpen azt mondta, a kínai vakcinán múlik, mikor oldhatjuk fel a korlátozásokat. „Az oltási terv szerint a harmadik kockázati csoportba tartózó 60 év felettiek körében az oltás felfutása határozza meg a korlátozások feloldási sebességét”.

A gazdasági adatok

Ezt követően áttértek a gazdasági adatok megvitatására is, amelynek kapcsán a műsorvezető azt a kérdést tette fel, miként lehetséges, hogy az ipari termelés nőtt Magyarországon. Ez Orbán szerint egyértelműen azt mutatja, hogy az emberek dolgozni akarnak. Továbbá arról is beszélt, hogy javul a cégek termelési hatékonyság, illetve szerinte az is hozzájárul az ipari termelés növekedéséhez, hogy a magyar kormány által teremtett üzleti környezet ezt támogatja, például adócsökkentéssel.

Felidézte azt is, hogy tavaly jelentős, 430 milliárd forintos adócsökkentést hajtottak végre a központi adók terén, amire a műsorvezető annyit reagált, hogy emiatt szívják is a fogukat az önkormányzatok. „Ne az intézményi érdekeiket nézzék az önkormányzatok” – reagálta Orbán, aki azt mondta, szerinte a közös célokat kellene segíteni. Elmondta, hogy a Budapesten csökkentett helyi iparűzési adó amúgy is Budapesten marad, csak máshogy, emellett szerinte hatékonyabban kellene működtetni az önkormányzatokat, akkor enyhülnének a gazdasági nehézségek is.

A javuló gazdasági eredmények kapcsán ezt mondta: „Lefogtam 3000 milliárdot a bankoktól, moratóriumot rendeltem el (Ezzel a tavaly tavasz óta érvényben lévő hiteltörlesztési moratóriumra utalt – A szerk), ami egyelőre az embereknél és a vállalkozásoknál maradt likviditásként. Ezek a lépések így együtt meg fogják hozni az eredményt”.

Teljes adó- és járulékmentesség jön a 25 év alatti fiataloknál

A miniszterelnök a beszélgetés végén megjegyezte az is, hogy három dolgot kell még kiemelni a javuló gazdasági adatok hátterében.

Elsőként elmondta, hogy a kormány megkezdte a 13. havi nyugdíj visszaépítését, ami azt jelenti, hogy idén februárban a szokásos folyósítás mellett plusz egy heti nyugdíj is érkezik, majd 4 év alatt fokozatosan visszavezetik a 13. havi juttatást.

Beszélt „a valaha volt legnagyobb lakásfelújítási és otthonteremtési program” részleteiről is, illetve kitért arra, hogy nehéz tárgyalásai vannak a pénzügyminiszterrel, de elmondása szerint „legkésőbb 2022. január 1-jétől azoknak a fiataloknak, akik még nem töltötték be a 25. életévüket, teljes jövedelmadómentességet adunk”.

Ez utóbbi lépés egy teljesen új bejelentés, ami teljes szja-, illetve járulékmentességet jelent, elősegítendő a foglakoztatottság javulását. Orbán végezetül azt mondta: „Ezt legkésőbb január elsejével szeretném elindítani”. Majd hozzátette: „Ha ez sikerül, az egész válságkezelési program sikeres lesz”.

Többen dolgoztak decemberben, mint egy évvel ezelőtt

A beszélgetés végén szóba került az is, hogy szakértők szerint Orbán túlságosan is optimista az idei gazdasági adatokat illetően, mire a miniszterelnök csak annyit mondott, a számok azt mutatják, hogy 2020 decemberében már valamivel többen dolgoztak, mint a válság előtti decemberben, egy évvel ezelőtt. Ami szerinte egyértelműen azt mutatja, hogy lendület van a gazdaságban. Végezetül újra rögzítette: „Több munkahelyet fogunk létrehozni, mint amennyit a vírus tönkretett”.

Forrás: blikk
Óriási botrány: budapesti kaszinóban készítettek titkos felvételeket
Óriási botrány: nem akárminek nevezték Orbánt a tévében a kamerák előtt
Nem akármit állít egy szlovák politikus Szijjártóval kapcsolatban
Hollik szerint Gyurcsány semmit nem tanult az őszödi beszédből
A strasbourgi bíróság lépett: jogellenesen éheztették a menedékkérőket, Magyarország megsértette a kínzás tilalmát is
Menczer Tamás: Mindent mondtak rólunk, azt mondták, hogy emberkísérletet hajtunk végre, épp csak nem neveztek bennünket tömeggyilkosnak
Mi történhetett? - Elmaradt a csengeri örökösnő reggeli tárgyalása
Kásler szerint négy területen is előrelépett a magyar egészségügy
Baukó Éva Alekoszról: Ő egy patkány, aki mindig csak kihasznált
Alekosz feljelenti és bíróság elé citálná Baukó Évát
Bakondi: Nagyon sok most a bevándorló
Figyelem! - mutatjuk hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel NAV ellenőrzésre
Te is tehetsz: Folytatódik a Nébih élelmiszerpazarlás elleni programja
Bayer Zsolt 58 éves lett, elárulta hogyan ünnepelt
Több mint 500 millióba kerül ha Győzike szomszédja szeretnél lenni
Curtis üzent Tóth Gabinak: Inkább magával foglalkozzon
Jakab Péter: egy hiba volt, amivel Vona Gábor szembenézett, csak nem elég bátran
Jó ha tudod - Szigorodnak a fogyasztóvédelmi szabályok
Nyugdíj 2021: a valaha volt legjobb szorzók jöhetnek
Schobert Norbi könnyek közt: Nem tudok minden elhízott embert megmenteni
Kövér László: lehet, hogy keresztények vagyunk, de balekok nem
Áder János előléptette a TEK főigazgatóját
Nem akármilyen kitüntetést adott Szijjártó a távozó orosz nagykövetnek
Bódi Sylvi aranykalászos gazda lett
Őstermelő lett Lázár János
Németh Szilárd bejelentése: Paralimpiai sportközpont létesül
Vajna Tímea már gazdagabb, mint Schmidt Mária
Durva ígéret: A kormányváltás után Mészáros Lőrinc napokon belül előzetesbe kerülhet
Külhoni magyar pártvezetőkkel egyeztetett Semjén Zsolt - kiemelten fontos az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás
Óriási botrány: nem akárminek nevezték Orbánt a tévében a kamerák előtt
Gyurcsány most keményen beleszállt Orbánba: miért hinnénk el Orbánéknak, hogy...
Mindenki erre figyel: már az OLAF és a rendőrség is vizsgálódik Keszthelyen
Óriási botrány: budapesti kaszinóban készítettek titkos felvételeket
Fidesz: A Gyurcsány-párt folytatja oltásellenes akcióját
Kovács szerint az ellenzék stratégiája, hogy minél rosszabb az ország számára, annál jobb nekik
Új rendelet: Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra üzleti céllal
Elmenekült a fájó emlékek elől a negyedikről kizuhant Pannika keresztanyja
Durva fotókkal zsarolják Győzike lányát
Nagyon úgy fest, hogy a Néppárt vezetői meghajoltak Orbán előtt
Kiderült hány országból lehet korlátozás nélkül belépni Magyarországra
Születésnapi interjújában jelentette be Kásler, hogy újabb szigorítások jöhetnek
Több mint félmilliárdért vett képeket az MNB nem is akárkitől
Eljött a nap: kormánypárti polgármester jelentette fel a korábbi fideszes vezetést
A kormány egyeztetett az uniós országokkal az oltási igazolásról, majd itthon mást fogadott el
Eldőlt: 100 millió eurós Vajdasági fejlesztéseket támogat a magyar kormány
Müller Cecília: Ha így emelkednek a számok, új korlátozásokra lehet szükség