Cherry kólás-csokis álom mindenki új kedvence! |
|
A csoki és a cseresznye önmagában is jó párosítás, de a kólával kiegészítve még finomabb, ráadásul az öntetben és a szószban is helyet kap. A mennyiségek egy 13x20 cm-es formához vannak megadva.
1:
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A lisztet, kakaóport, csipet sót, szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük egy tálban.
2:
Egy másik tálban a tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, olajat és a kólát.
3:
A lisztes keveréket hozzáöntjük a tojásos részhez, és jól összekeverjük.
4:
Sütőpapírral bélelt formában 180 C-os előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
5:
Miközben sül a süti, elkészítjük a szószt. Ehhez kimagozzuk a cseresznyét.
6:
Egy serpenyőben felmelegítjük a kólát, de előtte egy keveset egy kis tálba rakunk belőle, amivel elkeverjük az étkezési keményítőt. A keményítős kólát és a kimagozott cseresznyét a serpenyőben lévő kólához adjuk és pár percig kevergetjük, amíg besűrűsödik a szósz.
7:
Az öntethez felmelegítjük forráspontig a kólát, majd hozzáadjuk a csokoládét és kevergetve megvárjuk amíg felolvad a csoki.
8:
A megsült, kihűlt sütit felkockázzuk és tálaljuk a cseresznyés szósszal és a csokiöntettel.
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához
180 g búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
170 g kristálycukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
60 ml étolaj
120 ml 2,8%-os tej
120 ml cherry coke
Az öntethez
55 g étcsokoládé (45-59%-os)
60 ml cherry coke
A szószhoz
100 g cseresznye
1 teáskanál étkezési keményítő
60 ml cherry coke
http://thepost.hu/
|
|
|
|
|
|
|
|