THE TIMES
Feliratkozás hírlevélre
Íme az állatvédelem 12 pontja!
Elkapták a BMW tolvajt a magyar rendőrök!
Ezek Magyarország leghülyébb bűnözői!
Beszorult a kukába, ahová elbújt, fennakadt a kerítésen menekülés közben, kerti törpeként akart a rendőrök előtt láthatatlan maradni, megrettent a pénzváltó nem ijedős alkalmazottjától, vagy éppen saját magát buktatta le – az emberi hülyeség határtalanságára számos morbid bűncselekmény is jó példával szolgál. Az egyik legemlékezetesebb mégis az, amikor a fővárosban egy olyan rendőrségi kisbuszt akart feltörni egy férfi a GPS-ért, amelyben az egyenruhások is ott ültek.

Fennakadt a kerítésen egy tolvaj egy XX. kerületi Csorba utcai háznál augusztus 6-án. A férfi először a szomszédban próbálkozott, ám ott hoppon maradt miután a lakók csupán bemondás alapján nem hitték el, hogy rendőr és nem engedték be. A férfi ezután akart bemászni a szomszéd házba, de fennakadt, a szomszédok pedig kihívták a rendőrséget. A rendőrkézre került J. Tamás nem egyedüli a pancser bűnözők sorában. Akad belőlük néhány, az ő eseteikből szemezgettünk.

Nem árt például, ha tisztában vagyunk fizikai képességeinkkel: ne próbáljunk például olyan páncélszekrényt ellopni, amit el sem bírunk. Egy társaság még júniusban nézte ki magának a Móricz Zsigmond körtéren található pénzváltó páncélszekrényét. Hogy megszerezzék, betörtek a szomszédos, felújítás alatt álló üzletbe, és kibontották a közös falat. Miután így bejutottak a pénzváltóba, az utcára görgették a kétszázötven kilós széfet, és elvonszolták egy közeli parkolóba, hogy az ott parkoló autójukba berakják. A 2,5 mázsás széffel azonban nem boldogultak, ezért segítséget hívtak. Ám így sem jártak sikerrel, ezért lemondtak a páncélszekrényről, és nekiálltak áttörölni azt, hogy az ujjlenyomataikat eltüntessék. Mindez azonban hiábavaló gondoskodásnak bizonyult, mivel az egész vonszolást és erőlködést végignézte a szemközti ház lakója. Lúzerbanda tagjait a bíróság idén júniusban több év szabadságvesztésre ítélte.

Kukába szorult, kapitányságra ment rabolni

Az éber lakóhoz hasonlóan jót mulathattak a rendőrök azon a hatóságok által keresett férfin, akit egy kukába szorulva találtak meg. Az illető kukázás közben esett a konténerbe. Szorult helyzetét látva a járókelők kihívták a rendőröket. A férfit azonban csak a szemétszállító cég munkatársai tudták kiszabadítani úgy, hogy a szemétgyűjtőt felemelték A szemét fogságából kiszabadított férfiról kiderült, hogy ellene elfogatóparancsot adtak ki, így azonnal volt hova mennie.

Először meglepődhettek, de a történet végén jól szórakozhattak a hódmezővásárhelyi kapitányság dolgozói is, amikor három évvel ezelőtt egy helyi férfi tőlük próbált rabolni. Az illető azzal az indokkal kéredzkedett be a rendőrség épületébe, hogy ki kell mennie a mosdóba. Ott kibiztosította a fegyvert, majd az aulában két rendőrre fogta az éles lőfegyverhez teljesen hasonló airsoft-pisztolyt, és azt mondta: „Uraim, adják át értékeiket!” Az akciót – a fegyveresen elkövetett rablást és fegyveresen, hivatalos személy sérelmére elkövetett rablást – a bíróság első fokon nyolc év szabadságvesztéssel díjazta.

A hülyeség nem akadály

Valószínűleg nem lesz nagy bűnözői karrierje annak a mohácsi fiatalnak, aki tavalyelőtt a Facebookon fenyegette meg egyik, vele egykorú ismerősét. Megírta neki, hogy ötezer forinttal jön neki, és ha nem kapja meg a pénzt, megveri. Megadta azt is, hogy melyik lakótelepi kisboltban akar a pénzéhez jutni. A találkozóra a rendőrök is elkísérték a megfenyegetett fiatalt, és amikor átadta az összeget, lecsaptak a zsarolóra. Ennél is hülyébb lehetett az a társaság, akik fegyvereket kínáltak eladásra és az erről szóló sms-üket a rendőrség vonalára küldték. A IX. kerületbe megbeszélt találkozón elfogtak egy nőt, és ezt követően társa kezére sem volt nehéz bilincset tenni.

Nevetség tárgya lett az a tolvaj is Pécsett, akit három évvel ezelőtt viráglopáson tetten értek. A férfi mozdulatlanná vált, és – későbbi vallomása szerint – úgy gondolta, megpróbálja magát kerti törpének álcázni, ám túl sokat pislogott. 2009 legbalszerencsésebb tolvaját Budapesten fogták el, amint egy térfigyelő kamera „szeme” előtt egy rendőrségi bevetési kisbusz GPS-ét próbálta megszerezni. A sötétített üveg miatt azonban azt nem vette észre, hogy az egyenruhások a járműben ülnek. Azoknak a fővárosi rendőröknek sem kellett sokat futni a bűnöző után, akiknek az autójába a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzésénél várakozva hátulról belehajtott egy bedrogozott fiatalember.

Ha már alkoholt lopunk, legalább addig bírjuk ki szárazon, amíg biztos helyre nem visszük a szajrét. A borsodi Encsen 2009-ben egy betörő édesen aludt a bolt betört ablakának üvegcserepei között, amikor a járőrök rátaláltak. Egy társa egy üzlet kirakatában lógó kolbásznak nem tudott ellenállni. De csalódnia kellett, a kirakat betörésével ugyanis csak egy műanyag dekorációs tárgyhoz jutott hozzá, ez persze nem hatotta meg a kiérkező rendőröket. Borsodban szintén emlékezetes az az eset, amikor egy kölcsönvett talicskával toltak el egy rönkrakodó kanalat. Miután végzett, a pedáns tolvaj visszatolta a talicskát a tulajdonos portájára. Ezek után azt hitte, nyugodtan aludhat, ám a rendőrök egyszerű módon, a talicska kerekének nyomvonalán eltaláltak hozzá.

Piros inges balek

Megkönnyítette a nyomozást saját maga ellen az a bünöző, aki piros mintás selyeminget vett fel, amikor elment kirabolni egy pénzváltót. Ügyesnek sem volt mondható, mert a rablás előtt elment a pénzváltóba, s ott kifaggatta a hölgyet az árfolyamokról. Később visszatért, az üvegfalhoz lépve fegyvert rántott és azt kiabálta, hogy „Fel a kezekkel!”. A hölgy minderre csak annyit közölt, hogy „akkor is 280 forint az euró!”. A támadó ezzel nem tudott mit kezdeni, és elment a pénzváltóból. A rendőrök a piros selyeming alapján gyorsan rátaláltak.

Egy volt fővárosi rablási nyomozó számára az az ügy maradt emlékezetes, amikor a betörő megrettent attól, hogy a hírekben azt hallotta, keresik, ezért inkább feladta magát. „Pedig semmilyen nyomunk nem volt, fogalmunk sem volt arról, ki lehet a tettes” – mondta az egykori rendőr. „Még a kilencvenes években történt az ügy a belvárosban. Egy idős nő lakására ment be a tettes, álarcot, kesztyűt viselt, és biztos ami, biztos, az asszony szemét és száját is leragasztotta, hogy véletlenül se tudjon róla személyleírást adni. Vitt mindent, ami értékes volt.”

Az egykori nyomozó felidézte, ismeretlen tettes ellen indították az eljárást, és teljesen reménytelennek látszott az ügy megoldása, mert a lakásban nem találták meg a rabló ujjlenyomatát és az elvitt tárgyak, ékszerek sem kerültek piacra. „Néhány héttel később, amikor már az eljárás megszüntetése előtt álltunk, felhívtak a Baranya megyei kollégák, hogy menjek azonnal, mert feladta magát az elkövető. Nem hittem abban, hogy valóban így van, de Pécsett kiderült, hogy tényleg az én „emberemről” van szó: minden, amit elvitt a lakásból, még megvolt nála” – mondta a volt rendőr. A rabló egyébként büntetlen előéletű volt, a vállalkozása becsődölt, s ő elkeseredésében lépett a bűnözés útjára.

https://hvg.hu/
Orbán: Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra...
Kevesen tudták ezt Michael Jackson étrendjéről!
„Kicsit múmiás” - Gáspár Evelin új képén kiakadtak a kommentelők!
Durván lezúzza a tolató nő a BMW-t a parkolóban és ez még nem minden! (videó)
A szív megszakad: Segíts Bogárnak, a 8 éves vak kutyusnak gazdit találni!
Puha csokis banános muffin, amelyből soha nem tudsz eleget sütni!
Ezt látnod kell: újabb 4,2 milliárd forint a Mészáros gyerekeknek!
A BMW X7 méreteitől elállt mindenki szava!
Sokat vár a KIA az új elektromos autójától!
Nem vitte magával a gazdija, ezért közel 600 ezres kárt okozott ez a kutyus!
Az internet új sztárja ez a cica aki egyedül jár bevásárolni!
Diétás csokis csoda: mindenki imádja ezt a receptet!
Kabaré: 11 órán keresztül számolták a lopott pénzt a politikus lakásán!
Berohant a kutyus a pályára és ellopta a labdát!
Csokikrémtől csöpögő kókusz kocka! Az igazi recept!
Könyörgő cetlit hagyott ez a BMW-s a köztereseknek!
Vásárlók görbe tükre: Bamba turisták a Tescoban!
A cicák görbe tükre: vele élek, léhűtő és bosszantó!
Újra előkerült a videó amin Orbán rongybabaként táncol!
Tarolt a Kia a párizsi bemutatón!
Nézd meg Tiborcz István legújabb fejlesztését!
BMW kontra Porsche: ilyen az élet 400 lóerő felett!
A Kia sem folytatja tovább a dízelprogramját!
Nézd meg Michael Jackson tökéletes hasonmását!
Kizárta magát ez a kutyus, majd becsengetett! + videó
Kicsinyének adta az ennivalót az éhező kóbor cica!
Mindenki kedvence a diétás brownie!
Komplett városrészt birtokol Tiborcz István állami segítséggel!
Rendőrkutya mentette meg a két bajba jutott kiscicát Dunakeszin!
Recept: íme az ország legfinomabb Hortobágyi palacsintája!
Beadta az önéletrajzát egy szórakozóhelyre majd kirabolta azt ez a magyar férfi!
Utcán esett egymásnak a két BMW-s! + videó
A KIA végleg leszámol a 3 ajtós modellekkel!
Tudományosan vizsgálják Michael Jackson táncmozdulatait! + videó
Látnod kell: gejzírbe pisilt ez az idióta turista!
Megvan ki az a rejtélyes üzletember Orbán mellett!
Orbán szerint teljes az egyetértés és a béke Magyarországon!
Újra a budapesti hősről beszél mindenki!
Utálja az embereket: inkább állatok között akar élni Jim Carrey!
Egér helyett kokaint vitt haza ez a cica!
Így csináld a cigány pecsenyét! - isteni finom!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
Ezt a gigantikus Michael Jackson-flashmobot látnod kell!
Elkapták a BMW tolvajt a magyar rendőrök!
Íme az állatvédelem 12 pontja!
Előkerült a 6 éve eltűnt cica!
Belső vérzést okozhat az aszpirin!
Ez a klasszikus lángos eredeti receptje!
Lövöldözés egy budapesti üzletben!
Nagyot kaszált Orbán Ráhel ügyvédje!
Cherry kólás-csokis álom mindenki új kedvence!
Bérelt Suzukival hajtott bele a BMW-be, ráadásul szándékosan! +videó
13 éves kislány a menhelyi kutyusok megmentője!
Íme a cica amelyik megtanult lovagolni!
Vannak akik szerint az egészséges táplálkozás szó szerint pazarlás!
Ilyen amikor menőzni akarsz de a kezedben marad a kormány!
Sony botrány: Hamis Michael Jackson-dalokat adtak ki!
Közel 500 kilométer megtételére képes az új elektromos Kia Niro!
Évekig állt a garázsban de most felújítják Elvis autóját!
Aranysárga húsleves ahogy a nagyi csinálta!
Mutatjuk melyik a világ leglustább nemzete!
Vasárnap lesz az örökbefogadott állatok napja!
55 cica ellátására keresnek munkaerőt ezen a csodálatos görög szigeten!
Még mindig aktuális az Orbánt gúnyoló videó!
Méregdrága luxus autók pihennek a roncstemetőben!
Mutatjuk mikor tiltja ki Budapest a dízel autókat!
Mindenkinek van idióta ismerőse a facen!
Mire figyeljünk oda E46 vásárlásakor!?
Közérdekű: Több százan betegedtek meg ebben a két magyar faluban!
Keszthely elfoglalva Mészáros Lőrinc és Tiborc István által! + videó
7 év fegyház az erőszakoskodó migránsnak!
Ezek a BMW-k sosem kerültek forgalomba!
Isteni finom és 15 perc alatt elkészül!
9 dolog amit jó ha tudsz az egészséges táplálkozásról!
Óriásit fog robbanni a diákhitel bomba!
15 milliárdért újították fel ezt a magyar kórházat, most mégis veszélyes!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem