THE TIMES
Feliratkozás hírlevélre
Gyors, és abbahagyhatatlanul finom!
Ez a 40 éves BMW még ma is szalonállapotú! (videó)
Százmilliárdokba kerül nekünk Orbán új hobbija!
Miközben az egészségügy és az oktatás is akut pénzhiánnyal küzd, az Orbán-kormány több mint 200 milliárd forintot költ stadionokra. Kiderült, nem csak a baráti csapatok jártak jól a megalomániával, hanem a baráti vállalkozók is.

Orbán Viktor annak ellenére árasztja el az országot stadionokkal, hogy a Századvég - vs.hu által kiperelt - egyik 2013-as felmérésébõl kiderült, a válaszadók 56 százaléka nem, vagy egyáltalán nem értett egyet az építkezésekkel. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, a kormányfõ kevés ígéretét tartotta be olyan precízen, mint azt, hogy a futballba „folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki”. Az Átlátszó gyûjtésébõl kitûnik, hogy 2020-ig 32 helyszínen legalább 215,18 milliárd forint közpénzt fognak elkölteni a futballcsapatok stadionjaira, a beruházások összértéke 218,38 milliárdot tesz ki. Vagyis a tervezett futballstadionok 98,5 százalékig közpénzbõl fognak megvalósulni.

Az összeg csaknem 90 százaléka, 187,5 milliárd nyolc létesítményre összpontosult: a Puskás Stadionra, a Groupama Arénára (Budapest, FTC), a Haladás Stadionra (Szombathely), a Nagyerdei Stadionra (Debrecen), Sóstói Stadionra (Székesfehérvár, Videoton), DVTK Stadionra (Miskolc), Hidegkuti Stadionra (Budapest, MTK) és Bozsik Stadionra (Budapest, Honvéd). Ezekrõl külön-külön kormányhatározat is született, és a stadionfejlesztési programon kívül finanszírozzák õket, több esetben külön a célra létrehozott projektcégen keresztül. Az "alig" egymilliárdos költséggel felépült mezõkövesdi stadionról is külön határozott a kormány: itt a sietség volt az ok, ugyanis 2013 nyarán Tállai András NAV-elnök csapata feljutott az elsõ osztályba, és ehhez nem volt megfelelõ pályája.

Jól jártak a "földiek"

A többi beruházásra 26,54 milliárd forint jut. Ezekkel a kormányfõ körei is jól jártak, például sok esetben megbízást kapott az akkor még Orbán veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. Õk többek közt Újpesten, Tatabányán, Dunaújvárosban és Ajkán is százmilliós nagyságrendben dolgoztak a stadionokon. Az Elios mellett a felcsúti székhelyú Pharaos 95. Kft. is sok létesítményen dolgozott: például Tiborczékkal közösen nyerték el a harmadosztályú Tatabánya stadionjának negyedmilliárdos munkálatait. 2012 óta egymilliárd felett van a megnyert közbeszerzéseik teljes összege. A futballbizniszben a cég 2008 óta van jelen, kezdetben Pápa és Hódmezõvásárhely adott megbízást mûfüves pályák építésére, 110 és 120 millióért - utóbbi polgármestere ekkor Lázár János volt.

A Pharaos tulajdonosa, Végh Gábor ajándékozta a felcsúti akadémiának a stadion mellett lévõ Puskás-szobrot is, együtt avatták Orbán Viktorral, akivel egyébként rendszeresen találkozik a lelátón. Emellett az üzletember 2014-ben 16 millió forintért többségi tulajdonos lett a másodosztályú zalaegerszegi labdarúgócsapatban. Ezt azzal indokolta, hogy korábban játékos volt, az edzõsködésbe is belekóstolt, most így szeretne tenni a magyar fociért. A Pharaos a felcsúti mellett Tállai Mezõkövesdjét is támogatta. Erre minden oka megvolt, hiszen ott is õk építették mûfüves pályát, a stadion gyepét és a lelátókat, emellett kaptak nem sportos megbízást is, 400 millióért egy környezetvédelmi rekonstrukciós munkát.

Összehordta a szél...

Az új arénával rendelkezõ csapatok közül sok kötõdik a Fideszhez. Felcsútot nem kell magyarázni, Orbán kedvenc falujának csapata csaknem négymilliárdért kapott 3600 férõhelyes stadiont, emellett pedig számos egyéb, futballal kapcsolatos fejlesztés is zajlott az 1800 lakosú településen. A kivitelezõk között megtalálhattuk Mészáros Lõrinc polgármester cégét is. A csapat az idén kiesett az elsõ osztályból.


A debreceni aréna terveit Kósa Lajos már a 2010-es önkormányzati választási kampányban is bedobta, Orbán Viktor pedig már 2009-ben elõrevetítette, hogy a Fidesz választási gyõzelme esetén új stadion épül Debrecenben. A klub tulajdonosa Szima Gábor, aki Andy Vajna mellett szintén nyert kaszinókoncessziót Magyarországon. A 13,5 milliárdból épült stadiont 2014 májusában adták át. A létesítmény eleinte telt házzal mûködött, ám amint elszállt az újdonság varázsa, a 20 ezres stadionban átlagosan 3-4 ezren szurkolnak fordulónként.

Az eddig elkészült stadionok legnagyobbika a 2014 augusztusában átadott ferencvárosi Groupama Aréna. A Fradi elnöke 2011 óta Kubatov Gábor Fidesz-alelnök, s az õ regnálása alatt határozott a kormány az új, 22-23 ezer fõs arénáról. Erre a célra 2012-14-re összesen 18,71 milliárd forintot irányoztak elõ. 2013 októberében ezt még 800 millióval toldották meg. Az elmúlt két évben talán ha ötször teltek meg lelátók - elsõsorban a jövõ évi Eb-re kijutott válogatott meccsein -, a Fradi ugyanis háborúban áll saját szurkolói jelentõs részével az új stadionban kiépített biometrikus beléptetõ rendszer miatt.

Orbán nemrégiben avatta fel a szolnoki Tiszaligeti Stadiont, amelyre a stadionfejlesztési programból és TAO-ból összesen 2 milliárd forint közpénz jutott, az önerõvel együtt összesen 2,5 milliárdba került. A szolnoki beruházás annyiban tûnik ki a többi közül, hogy a másodosztályú klub élén a kegyvesztetté vált Simicska Lajos köréhez tartozó Nyerges Zsolt áll. A 3500 fõs stadion bekerült a fejlesztési programba, 400 millió forintos összeggel. Ezután indult meg a további építkezés, 2015-ben 1500 fõs fedett fõlelátót, és egy hasonlóan szép íves szerkezetû másik lelátót, valamint vendégszektort építettek. Ezt a munkát nyerte el nettó 372,9 millió forintért az ekkor már Garancsi István többségi tulajdonában lévõ Market Zrt. Egyébként a kormányfõvel szintén

Elúszott a stadion

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint 80 százalék, hogy nem valósul meg a tervezett stadionfejlesztés Kecskeméten. Eredetileg 800 millió forint, a legutóbbi állapot szerint 560 millió forint állami támogatás ment volna a jelenleg megyei I. osztályú csapat pályájára. Takács Valentina sajtófõnök azt mondta, a támogatási szerzõdés keretében 200 millió forintot már elutalt az állam a városnak; ebbõl körülbelül 60 millió forint ment el a tervek elkészíttetésére. A maradék 140 milliót vissza kell fizetni az államnak. Az akkor még az NB I.-ben vitézkedõ Kecskeméti TE vezetõi 2011-ben jelentették be, hogy TAO-s forrásokból 10-12 ezres teljesen fedett stadiont építenének. Mégsem marad stadionfejlesztés nélkül a környék: a harminc kilométerre fekvõ Tiszakécskén 1,5 milliárd forintot költenek a Duna Aszfalt Kft. nevét viselõ, szintén megyei I.-es futballcsapat otthonára.

Felcsútéhoz hasonlóan, meseszerûen nõtt a futballtámogatások összege Seszták Miklós fejlesztési miniszter 16 ezer lakosú városában, Kisvárdán: 2013-ban 33 millió, 2014-ben 135 millió, 2015-ben viszont akár 1,26 milliárd forintnyi TAO-pénzt kaphat a másodosztályba idén feljutott Várda Sport Egyesület - számolta ki a mfor.hu.
A jelenleg a másodosztályban játszó együttes 1,6 milliárd forintért stadiont is kap, és a klub a Szerencsejáték Zrt.-tõl is jut 15 millió támogatást. A miniszter szerint a stadion szeptemberi felavatásával egy idõben elindulhat a kisvárdai futballakadémia elsõ évfolyama, erre 490 millió forint támogatást ad a kormány a településnek.

Forrás: Népszava
Nemzetközi imaláncot indítottak Orbánért a Fidesz rajongók!
Janet egész egyszerűen letarolt a színpadot a show-jával! (videó)
Durva baleset: Egy egész családot tarolt le a felelőtlen BMW-s! (videó)
Egy régi Fidesz-munkatárs Orbánról: bukni fog, és tisztában is van vele!
Feltétel nélkül bízik meg ez a cica a gazdájában? Vagy másról van szó? (videó)
Lopni akart a rabló, de úgy megijedt, hogy végül lemosta az autókat! (videó)
Az ünnepi hidegtál egyik legmenőbb fogása! Ráadásul pillanatok alatt elkészül!
Óriási bukás: rossz pénzes borítékot adott át a fideszes képviselő!
Ezt üzente a halála előtti napokban Michael Jackson édesapja!
Megint bebizonyították Orbánék, hogy amit a Fidesz csinál, az a magyar emberek elárulása.
Ez a cica jobban ki van gyúrva mint Schwarzi! (videó)
Ezt látnod kell: Sírva röhögős bénázás lett egy nő tankolásából! (videó)
Ilyet még nem láttál: Szobor készült a rommá zúzott BMW-ből! (fotó)
Megmutatjuk, hogy lehet Neked is csodaszép a karácsonyi bejglid!
Szégyenkezünk Orbán helyett, hogy egy ilyen egoista és öntömjénező videót tesz közzé!
Ez a cica felüléseket csinál a parkolóban? (videó)
Röhej: Betörés közben aludt el a részeg tatabányai tolvaj!
Folyamatosan nő a kórházi fertőzések száma, a kormány pedig titkolózik!
Döbbenet: Nincs aki vigyázzon Michael Jackson legkisebb gyermekére?
Teherautó, Ford, BMW: Videón egy felkavaró baleset!
Mióta kipróbáltam, azóta csak így készítem a tejberizst.
Újabb gyöngyszem: Orbán még a Fideszen belül is magyarázkodni kénytelen a videó miatt!
Erre kér mindenkit Michael Jackson lánya!
Szidta Orbánt, törölték az előadását!
Így fejezi ki a cicád, hogy szeret téged!
Ilyen hihetetlen bénázást szökőévente látni a fociban! (videó)
Előben közvetítették, ahogy 220-szal száguldottak a BMW-vel, majd balesetet szenvedtek! (videó)
Íme a rögtön puha mézes puszedli receptje!
Így nyerészkedik a szegényeken a Fidesz!
Schobert Norbi: Legyőzhető a kettes típusú cukorbetegség!
Ezekről a tünetekről ismerjük fel, ha beteg a cicánk!
Óriási trükkel játszotta ki a hatóságot a fideszes vállalat!
Egy dolog amit még a család sem tud! Hihetetlen dolgot akar bejelenteni Michael Jackson fodrásza!
Létrehoztak egy komplett várost a BMW-seknek! (videó)
Alaposan megszívta a pancser ékszertolvaj! Már az ajtón sem tudott kimenni! (videó)
Ha túrórudi, akkor minimum ekkora! Kérsz?
Úgy tűnik csak azt vehetik az emberek, amit a Fidesz megenged nekik!
Férfi szemmel: Vicces fotókon az élet egy terhes feleséggel!
Így teszteld le cicád intelligenciáját!
Kiakadtak Michael Jackson lányának ruháján! Az ok elképesztő!
Kiszivárgott hangfelvétel: A Fidesz lemészárolja a rezsicsökkentést!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
A Fidesz minden embert fel fog hívni, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt!
Álomszép volt a bemutatón Michael Jackson lánya! (fotó)
Ez a 40 éves BMW még ma is szalonállapotú! (videó)
Gyors, és abbahagyhatatlanul finom!
Új terv: A Fidesz harmadszor is beszedné a válságadót!
Tudtad? Elképesztő, hogy mire képesek a macskák a nyelvükön található sörtével! (videó)
Íme a magyar kisfiú, akinek Michael Jackson mentette meg az életét! (videó)
Ilyen jó fotó talán még sosem készült Orbán Viktorról!
Ezt a néhány karácsonyi cuccot tuti nem gondolták teljesen át a tervezők! (fotók)
Te tudtad? Ennyire vad is lehet az új 8-as BMW!
A békebeli zserbó titka, így lesz olyan mint a nagyié!
Bicskanyitogató videó: Emberek halálán röhögnek a fideszes képviselők a Parlamentben!
Több mint egymillióan próbálták ki: Látványos fogyás a Norbi Update-módszerrel! (+ mintaétrend)
Macskatartók figyelem: Íme a cicabiztos karácsonyfa! (fotók)
A világ leghülyébb betörői egy játékbankot akartak kirabolni! (videó)
Michael Jackson-napot tartanak a Thriller 35. születésnapján!
Vác fideszes polgármestere lett Zöld Híd elnöke!
A tökéletes BMW M5!
Finom, puha tészta, olaj nélkül, dugig töltve túróval! Szerintem ez a legjobb fánk recept!
Beismerte Orbán: A migráns ügy erősíti a Fideszt!
Számos gazdája volt már Romynak, légy Te neki a végleges!
Az ásványvíz is Mészáros Lőrincet gazdagítja!
Ön szerint ez a gyalogos most vicces vagy szimplán csak egy idióta? (videó)
5 dolog, amit nem tudtál a Thriller-ről!
Halálra verték Jánost a munkahelyén!
A BMW megoldást talált a dízelek kitiltása ellen!
Isteni forró csokoládé, az ősz megmentője!
Ezt látni kell: dührohamot kapott a Fideszes!
GIGA MEGA SOS: Pár napig maradhat csak ez a gyönyörű kutyus, sürgősen gazdira van szüksége!
Benny Hill jelenetbe illő szökés játszódott le egy börtönben! (videó)
Brutális összegek: A Pop királya többet keres halála után, mint életében!
Győzött Orbán akarata: egyetlen kézben egyesül a Fidesz teljes médiabirodalma!
Kerítésbe hajtott, majd elmenekült a helyszínről a BMW sofőr! (videó)
Rigójancsi, egy románc ihlette sütemény!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem