Isteni forró csokoládé, az ősz megmentője! |
|
Az esős, szürke időben talán semmi sem esik jobban, mint egy igazi finom forró csokoládé. Először is tudnunk kell, hogy milyen az igazi forró csokoládé. Az biztos, hogy nem egyszerűen meleg kakaó. Mindig étcsokoládéból készül, és abból is a legjobb minőségű, magas kakaótartalmú fajtából. Az ital legnagyobb részét a minőségi kakaó teszi ki, emellett van még benne víz és egy kevés tej vagy tejszín.
A tökéletes alaprecept
30 gramm csokoládéhoz számoljunk 1,5 dl zsírosabb tejjel, de a tej felét kiegészíthetjük tejszínnel is.
A tejet egy lábosban forrósítsuk fel és tegyünk bele magas kakaótartalmú (70-80 %-os) csokoládét. A legjobb, ha csokoládépasztillát használunk. Ízlés szerint tegyünk bele cukrot, és melegítsük össze!
Felnőtteknek
Fahéjas-rumos
Hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál méz, 1 rúd fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál cukrozatlan minőségi kakaópor, 6 dkg étcsokoládé, 3 cl rum
Elkészítés:
Felforrósítjuk a tejet, belekeverjük a fahéjat, a kakaót, az étcsokit és a vaníliás cukrot. A tűzről levesszük, 1-2 percig kevergetjük, majd lassan hozzáadjuk a mézet, a tejszínt és a rumot.
Krémlikőrős-mentás
Hozzávalók: 5 ml ír krémlikőr, 2,5 ml borsmentás pálinka vagy mentalevél, 2 dl tej, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál cukor, pici só
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük. Amikor forráshoz közeli állapotba ér, hozzákeverjük a kakaóport, a cukrot és a sót, majd addig keverjük, amíg minden feloldódik. Hozzáadjuk az ír krémlikőrt és a borsmenta pálinkát, majd lehúzzuk a tűzről. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal.
Forrás: Everydayme |
|
|
|
|
|
|
|