THE TIMES
Feliratkozás hírlevélre
A Fidesz-kormánynak a lebutított ország az érdeke!
Fél a miniszterelnök? Egy halom TEK-es kísérgeti Orbánt!
A Fidesz-kormánynak a lebutított ország az érdeke!
2010 óta egyre nagyobb problémát okoz hazánknak az elvándorlás, miközben a társadalom átlagéletkora egyre magasabb. A munkaerőhiányt a kormány nem a fiatalok lakhatási problémáinak megoldásával próbálja orvosolni, hanem a keletről érkező olcsó vendégmunkásokkal. Akik érkezésével mesterségesen alacsonyan lehet tartani a béreket. A demográfiai krízis leginkább a magyar falvakat érinti. Ahol lassan már sem fiatalok, sem szociális ellátás, sem pedig iskola nem lesz. A Jobbik alelnöke, Ander Balázs az Alfahírnek adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy miért a szakképzett munkaerő hagyja el főként az országot.

2010 óta 600 ezer magyar fiatal hagyta el az országot. Miközben a társadalom jelentős mértékű elöregedése tapasztalható. Egyes szakértő szerint az ország a demográfiai összeomlás szélére kerülhet. Ez valós veszély?

Akikről a statisztikai adatok alapján tudunk, azok valóban 600 ezren vannak, de könnyen lehet, hogy a kivándorolt magyar emberek száma közben már elérte az 1 millió főt is. Ha megnézzük az eltávozott tömegek korfáját, akkor azt látjuk, hogy többségében fiatalokról van szó. Most már ott tartunk, hogy minden hatodik(!) magyar gyermek Németországban, Ausztriában vagy éppen Angliában születik meg.

De tudok olyan példát is mondani, hogy már nemcsak fiatalok, de idősek is elhagyják az országot, akik egyébként még mindig aktívak a munkaerőpiacon.

Homokszentgyörgyön volt egy 50-es éveiben járó közmunkából élő hölgy, aki elmesélte nekem, hogy csak éhen halni tud ebből a fizetésből, ezért elment Németországba dolgozni jóval nagyobb keresetért egy mirelit pizzákat készítő üzembe. De vannak olyan idősek is, akik a már korábban kivándorolt gyermekeik után költöznek ki külföldre, hogy ismét együtt lehessen a család.

Miért nem fordít nagyobb figyelmet a kormány a kivándorolt magyarokra, hiszen nemzetstratégiai szempontból is rendkívül fontos lenne?

Ez egy olyan kérdés lenne, amire sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a magyar államnak. Hiszen a magyaroknak integrációs problémái nincsenek. A nyugati világba könnyen be tudnak asszimilálódni. Ezáltal néhány generáció múlva, már az adott ország nemzetiségeként éli tovább életét, ha nem fordítunk kellő figyelmet, a már külföldön élő honfitársainkra. Amit itt a „magyar exodus” kapcsán látunk, többségében a szakképzett munkaerő hagyja el az országot. Amint látjuk, a magyar kivándorolt fiatalok körében, a térségben a legnagyobb a diplomások aránya.

Mi az elsődleges oka, hogy a fiatalok elhagyják az országot? Az Aktív Fiatalok kutatása szerint a kilátástalanság miatt gondolkodnak a legtöbben az emigráción.

Valóban emiatt is, de meg kell említeni az alacsony bérek problémáját is. Nem véletlenül hangsúlyozza a Jobbik, hogy a bérek felzárkóztatását, vagyis a Béruniót kellene elérni annak érdekében, hogy több fiatal is, az itthon maradás mellett döntsön. A kormány szeret statisztikai adatokkal dobálózni, hogy mennyire jól teljesít a gazdaság, de a magyar valóság mindeközben azt mutatja, hogy ebből semmi nem igaz. Különösen nem azon a vidéken, amely egyre jobban szakad le a fővárostól. Egy vidéken élő magyar, ha végig gondolja, akkor azt látja, hogy néhány száz kilométerrel arrébb, mondjuk Ausztriában, ugyanazért a munkáért háromszor annyi bért kap.

Ezeket a fiatalokat mindenféle valós alternatíva hiányában, nehéz lesz Magyarországon tartani.

A Fidesz-KDNP lebutított, kézben tartható társadalomban érdekelt. Ezért sem zavarja, hogy a legagilisabb rétegek mennek el. Akik veszélyeztetnék hűbéri - félfeudális uralmukat. Ám, nemcsak a kilátástalanság probléma idehaza.

Hanem?

A politikai közhangulat. Az a törzsi gyűlölködés, amelyet a kormánypártok gerjesztenek. Ez mindenkire hatással van, sokszor ugyanis nem fordítunk erre kellő figyelmet. Nem biztos, hogy egy, az iskolából frissen kikerülő fiatal szeretne egy olyan országban élni, amelyet két táborra szakított az Orbán-rendszer.

Ugyanis az ötvenes évek bolseviktempója tért vissza Magyarországra, az a rákosista felfogás, hogy aki nincs velünk, azok ellenünk van. Aki nem hajlandó beállni a sorba, azt ellehetetlenítik.

Mi magyarok büszkék vagyunk a szabadság iránti vágyunkra, de amikor mindenféle helyi Döbrögik keserítik meg a kisvárosok életét, akkor többen is azt mondják, hogy nekik erre nincsen szükségük és tovább állnak.

A kormány által finanszírozott Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2017-ig 86 ezer vendégmunkást telepítettek be Magyarországra. Lehetséges, hogy a kormány végérvényesen lemondott a fiatalokról és a megoldás érdekében bevándorlókkal akarja pótolni a munkaerőhiányt?

A valós veszélyt jól tükrözik a KSH számai, feltehetően ez a szám tovább növekedett, hiszen több helyen is kiderült, hogy 2017 óta további külföldi vendégmunkásokat telepítettek be. Várhatóan már több mint százezer bevándorlóról beszélünk. Ugyanazt az „elmebeteg” politikát folytatja a kormány, amit eddig is. A jövő helyett, kizárólag a jelenlegi gyors hasznot helyezi előtérbe a Fidesz. Egyszerűen nem lehet egy olyan kormányt nemzetinek nevezni, aki a nyugatra menekülő fiatalokat, keletről érkező vendégmunkásokkal akarja pótolni.

Magyarországon nemcsak külső, de egy elég nagyarányú belső elvándorlás is van. Mivelhogy egyre többen hagyják el a falvakat és költöznek fel a városokba. Emiatt viszont a falvak elnéptelenednek. Ez egy elkerülhetetlen folyamat?

Ahogy járom a vidéki falvakat, mindig meg szoktam nézni, hogy az adott település száz évvel ezelőtt mekkora népességet tudott eltartani és mennyi embert tart el most. Iszonyatos zuhanásokat tapasztalok. Van olyan falu, ahol száz év alatt a negyedére csökkent a népesség. Nyilvánvalóan van ebben egy természetes modernizációs folyamat.

Lehet arról beszélni, hogy módszeresen elhanyagolták a kistelepüléseket az elmúlt évtizedekben?

Mindenképpen. Látni lehet, hogy hosszú évtizedek óta hagyják pusztulni a falvakat, de már a kisebb városokat is. Ez a pusztítás vezet ahhoz, hogy onnan elmeneküljön a lakosság vagy a városokba, vagy akár külföldre. A közszolgáltatások minősége évről évre rosszabb, ami szintén arra sarkalja az embereket, hogy húzódjanak a városokba. Azt látjuk, hogy a vidék egy része, egyfajta szociokulturális gettóvá válik. Azt a mintaadó réteget, amelynek a gerincét kellene alkotnia a vidéki társadalomnak, azt évtizedek alatt elűzték vagy megtörték.

Korábban felmerült a kormány részéről egy olyan terv, hogy a költségek csökkentésének érdekében, a kis falvakban összevonnák a felső tagozatokat. Mondhatjuk, hogyha egy település elveszti az iskoláját, akkor az a falu halálra van ítélve?

Ami az összevonásokat illeti, sajnos Magyarországon jelenleg közel 200 település iskolája van veszélyben. Ez viszont egyet jelenthet ezeknek a településeknek a halálával, ha ezt az összevonást, központból akarják eldönteni, nem mérlegelve az egyéni sajátosságokat.
Nem meghallgatva az ott élőket, fűnyíró elvet követve be akarják darálni ezeknek a településeknek az iskoláját, akkor az rengeteg tragédiát fog okozni vidéken.

A választókerületemben is találkoztam ilyennel, Vízváron. Hiába állt ki a falu lakossága az iskola mellett, még úgy is, hogy több aláírás született, mint amennyien részt vettek az országgyűlési választáson, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mégis az oktatási intézmény bezárása mellett döntött.

Jelenleg Magyarországon kb. 4000 fős tanárhiánnyal lehet számolni (a kormány ebből 2400-at vallott be ezidáig). Elképzelhető, hogy a kormány részéről azért merült fel a felső tagozatok összevonása (saját kommunikációjuk szerint racionalizálása), mert ezzel lehetne kozmetikázni a pedagógushiányt országszerte?

Valóban jelentős a tanárhiány vidéken, ezekben az iskolákban nehéz szakképzett pedagógust felvenni, de fel kell tenni a kérdést, hogy a kormány miért nem motiválja a pályakezdő pedagógusokat, hogy ezeken a településeken vállaljnak munkát.

Én azt gondolom, hogy azok az elhivatott pedagógusok, akik ilyen helyen is vállalják a taníttatást, azok a helyi hősök Magyarországon.

Szerintem egy olyan rendszer kellene kialakítani, ahol nemcsak a tanárokat, de a szociális szférában dolgozókat is támogatnák abban, hogy a kistelepüléseken vállaljanak munkát. Nem lehet magára hagyni a vidéket.

Székely János szombathelyi megyéspüspök korábban úgy nyilatkozott, hogy az ország kettészakadásától kell tartani, új Trianon jöhet, a 24. órában vagyunk. Mivelhogy Északkelet-Magyarországon és az ország déli részén teljes egészében romák lakta régiók vannak kialakulóban. Ezeken a településeken mintha a magyar társadalom magára hagyta volna ezeket az embereket. Valóban beszélhetünk egy új Trianon közeledtéről?

Ez nyilván nem holnap vagy holnapután következne be, de akkor, amikor a magyar állam óriási területeket ad föl és hagyja reménytelen helyzetbe ezeket a tömegeket, akkor abban az esetben felmerülhet ennek a veszélye. Magára hagyják Magyarország peremterületeit és nem kívánnak szembesülni azzal, hogy mennyire káros társadalmi folyamatok indultak be. Ezek a folyamatok nem szólnak másról, mint a teljes társadalmi dezintegrációról, sajnos egész vidékek gettósodnak el.

Ez azt jelenti, hogy aki szeretne még valamit tenni a jövőjéért, az származásra való tekintet nélkül, el fog menekülni.

Kizárólag azok fognak ott maradni, akik halmozottan hátrányos helyzetben vannak és nem tudnak vagy nem képesek mást kezdeni az életükkel. Ezek után olyan személyek jelenthetnek meg, akik ezt a válságos helyzetet a saját alantas politikai céljaikra akarják kihasználni és megvezethetik ezeket a tömegeket.

Forrás: Alfahír
300 céget irányít Mészáros Lőrinc!
300 céget irányít Mészáros Lőrinc!
Halálos autóbalesettel viccelődik egy budapesti plébánia!
Alázós nyílt levelet kapott Orbán egy falusi polgármestertől!
Minden megosztás számít ennek a két pici cicának: A nagykállói kórház udvarára születtek!
Már rég csökkenhetne a gáz ára, de Orbánék inkább drágán adják el nekünk!
Halál a 82-es úton: Kettészakadt a BMW a brutális balesetben! (videó)
Recept: Ennek a túrós batyunak nincs párja!
114 ezer külföldi szavazhat az önkormányzati választáson!
Mindenki ezen röhög: Nagyon ciki képet tett közzé a francia politikus!
Matolcsy György: Segítsünk! Számoljuk fel a szegénységet 300 afrikai településen!
Osszuk meg minél többen, 26-áig szerető gazdit kell találnia! Ne kelljen meghalnia!
Bele fogunk abba gebedni, amit Orbánék tesznek...
Halálos motoros baleset: Lerepült az útról a motoros a kanyarban!
Recept: Magyarország kedvenc meggyes sütije!
400 milliárd Ft-ot költött a kormány határvédelemre!
Vicces videóban jelentette be Tom Cruise, hogy indul az elnökválasztáson! (videó)
Havi 850 ezer forintért ad tanácsot a kormánynak az újirázi plébános!
Magyarország 2019: Működési engedélybe foglalták az állatok elaltatását Hódmezővásárhelyen! Petíció a cikkben!
Szégyen: Világhírű lett Orbán Ráhel szaros pelenkája!
Tragédia: 6 éves gyereket gázolt halálra egy kamionos a zebrán!
Recept: Ennél egyszerűbb sütemény nincs! Sport szelet sütés nélkül!
A határon túliaknak szánt több mint 90 milliárdból 4 milliárd megy a Rogán-irodának!
Íme a 3 csetlő-botló rendőrről szóló sorozat előzetese! (videó)
Szénné keresik magukat: A képviselők fizetése a magyar átlagbér 276 százaléka!
Osszuk meg minél többen, 23-áig szerető gazdit kell találnia! Ne kelljen meghalnia!
Leszakad az arcunk: Óriásplakáton kell megköszönni a Fidesz-kormánynak a támogatást!
Halálos baleset a Váci úton: Szinte semmi nem maradt az oszlopba csapódó autóból!
Recept: Nem bántam meg, hogy kipróbáltam, 10 perc alatt kapkodta el a család!
Semmi nem tartozik ránk? Magyarország a titkok országa!
10-15 milliárd helyett 115 milliárdunkba kerül Orbánék sportcsarnoka!
Kampányüzemmódba kapcsolt az Orbán-média: Felpörgették az agymosottaknak szóló reklámhadjáratukat!
Újabb kilakoltatási botrány: 18-ból 76 millió lett!
Kezdjünk aggódni? Életveszélyes lehet Paks II!
EU-támogatások lenyúlása: 228 millió euró visszafizetését követelik Magyarországtól!
Ez nem vicc: Petíciót indítottak, hogy tiltsák be a dudálást Budapest belvárosában!
Mégis mit keres Orbán Ráhel és Tiborcz István a Fertő tóval kapcsolatos beruházások közelében?
Az életük a tét a hódmezővásárhelyi gyepmesteri telepen! Segíts nekik egy megosztással gazdihoz kerülni!
Szociális temetést javasol Orbán a szegényeknek! A saját rokonok végzik majd el a temetést!
Rátapadt a mentőre Pesten a Skodás, így nyert utat magának! (videó)
Recept: Lángost ennél, de nincs kedved órákig dolgozni vele? Sütőporos lángos, 15 perc alatt!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
Autós üldözés volt ma a Gyömrői úton: Fegyvert rántottak a rendőrök! (videó)
Recept: Habkönnyű kekszes finomság, kevesebb mint fél óra alatt!
Fél a miniszterelnök? Egy halom TEK-es kísérgeti Orbánt!
A nap idiótája: Padlógázzal hajtott bele az óceánba fogadásból! (videó)
Négy milliót szakít Orbán legfrissebb minisztere lakáskiadásból!
Segíts egy megosztással ezeknek az édes kiscicáknak szerető gazdit találni!
Egy milliárdot ad a kormány Orbán gyülekezetének!
Forgalommal szemben haladt egy Suzukis az M7-esen! (videó)
Recept: Aki eddig megkóstolta, nem ment haza recept nélkül!
Bejelentették: A kormány szabályozni akarja a facebookot és a Google-t!
Idióta: Egy férfi fényes nappal, a pécsi panelok között tett magáévá egy autót!
A HM darabonként 13 milliárdért vásárolt luxusgépeket kormánytagoknak!
Segíts neki egy megosztással: Fanni csak egy szerető gazdit szeretne magának!
Kitálalt az M1 volt híradósa: "Olyan bélyeg lett a közmédiában dolgozni, mint amikor lecigányoznak”
Terhes anyát, kisgyereket és idős asszonyt gázolt halálra a száguldásával Facebookon hencegő BMW-s! (videó)
Recept: A tökéletes nyári ebéd, ami percek alatt elkészül!
Hivatalos: A nem magyar állampolgárok is regisztráció nélkül szavazhatnak az őszi magyar választásokon!
Vicces felvétel terjed a neten Charlotte hercegnőről! (videó)
Kövér László kijelentette hogy, a magyarok 90 százalék rossz hazafi!
Minden megosztás számít ennek a két árva cicának: Segítsék megosztásokkal, hogy végre gondos gazdikhoz kerülhessenek!
Így megy ez: 590 ezres négyzetméteráron épült mosdó Tiszasziget önkormányzati piacán!
Átrepült az autó felett a motoros a 17 éves fiú miatt!
Recept: Így is süthetsz képviselőfánkot, és mennyivel egyszerűbb!
Szorul a hurok Orbánék nyaka körül: Vizsgálatot indított az Európai Unió!
5 film, aminek elég viccesre sikerült lefordítania a címét!
Majdnem egy fiatal lány életébe került Orbán elmebeteg politikai húzása!
Minden megosztás számít! Pécsen az Uránvárosi végállomásnál találták ezt a kétségbeesettem nyávogó cicát!
Felcsútról fújta a szél a sz@rszagot Budapestre!
Nem örült, hogy születésnapjára BMW-t kapott, ezért a folyóba lökte a kocsit! (videó)
Recept: Eddig mindenki elkérte a receptjét! Négyemeletes mennyország!
Titkolja a kormány, hogy kinek vesznek 82 milliárdért autókat!
Balfék rendőrökről fog szólni az RTL Klub új sorozata! (videó)
Több száz kamuszavazót jelentett be határ menti falujába a fideszes és a független polgármester! (videó)
Minden megosztás számát! Ki szeretne egy ilyen fekete szépséget családtagnak?

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
impresszum