THE TIMES
A Fidesz-kormánynak a lebutított ország az érdeke!
2010 óta egyre nagyobb problémát okoz hazánknak az elvándorlás, miközben a társadalom átlagéletkora egyre magasabb. A munkaerõhiányt a kormány nem a fiatalok lakhatási problémáinak megoldásával próbálja orvosolni, hanem a keletrõl érkezõ olcsó vendégmunkásokkal. Akik érkezésével mesterségesen alacsonyan lehet tartani a béreket. A demográfiai krízis leginkább a magyar falvakat érinti. Ahol lassan már sem fiatalok, sem szociális ellátás, sem pedig iskola nem lesz. A Jobbik alelnöke, Ander Balázs az Alfahírnek adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy miért a szakképzett munkaerõ hagyja el fõként az országot.

2010 óta 600 ezer magyar fiatal hagyta el az országot. Miközben a társadalom jelentõs mértékû elöregedése tapasztalható. Egyes szakértõ szerint az ország a demográfiai összeomlás szélére kerülhet. Ez valós veszély?

Akikrõl a statisztikai adatok alapján tudunk, azok valóban 600 ezren vannak, de könnyen lehet, hogy a kivándorolt magyar emberek száma közben már elérte az 1 millió fõt is. Ha megnézzük az eltávozott tömegek korfáját, akkor azt látjuk, hogy többségében fiatalokról van szó. Most már ott tartunk, hogy minden hatodik(!) magyar gyermek Németországban, Ausztriában vagy éppen Angliában születik meg.

De tudok olyan példát is mondani, hogy már nemcsak fiatalok, de idõsek is elhagyják az országot, akik egyébként még mindig aktívak a munkaerõpiacon.

Homokszentgyörgyön volt egy 50-es éveiben járó közmunkából élõ hölgy, aki elmesélte nekem, hogy csak éhen halni tud ebbõl a fizetésbõl, ezért elment Németországba dolgozni jóval nagyobb keresetért egy mirelit pizzákat készítõ üzembe. De vannak olyan idõsek is, akik a már korábban kivándorolt gyermekeik után költöznek ki külföldre, hogy ismét együtt lehessen a család.

Miért nem fordít nagyobb figyelmet a kormány a kivándorolt magyarokra, hiszen nemzetstratégiai szempontból is rendkívül fontos lenne?

Ez egy olyan kérdés lenne, amire sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a magyar államnak. Hiszen a magyaroknak integrációs problémái nincsenek. A nyugati világba könnyen be tudnak asszimilálódni. Ezáltal néhány generáció múlva, már az adott ország nemzetiségeként éli tovább életét, ha nem fordítunk kellõ figyelmet, a már külföldön élõ honfitársainkra. Amit itt a „magyar exodus” kapcsán látunk, többségében a szakképzett munkaerõ hagyja el az országot. Amint látjuk, a magyar kivándorolt fiatalok körében, a térségben a legnagyobb a diplomások aránya.

Mi az elsõdleges oka, hogy a fiatalok elhagyják az országot? Az Aktív Fiatalok kutatása szerint a kilátástalanság miatt gondolkodnak a legtöbben az emigráción.

Valóban emiatt is, de meg kell említeni az alacsony bérek problémáját is. Nem véletlenül hangsúlyozza a Jobbik, hogy a bérek felzárkóztatását, vagyis a Béruniót kellene elérni annak érdekében, hogy több fiatal is, az itthon maradás mellett döntsön. A kormány szeret statisztikai adatokkal dobálózni, hogy mennyire jól teljesít a gazdaság, de a magyar valóság mindeközben azt mutatja, hogy ebbõl semmi nem igaz. Különösen nem azon a vidéken, amely egyre jobban szakad le a fõvárostól. Egy vidéken élõ magyar, ha végig gondolja, akkor azt látja, hogy néhány száz kilométerrel arrébb, mondjuk Ausztriában, ugyanazért a munkáért háromszor annyi bért kap.

Ezeket a fiatalokat mindenféle valós alternatíva hiányában, nehéz lesz Magyarországon tartani.

A Fidesz-KDNP lebutított, kézben tartható társadalomban érdekelt. Ezért sem zavarja, hogy a legagilisabb rétegek mennek el. Akik veszélyeztetnék hûbéri - félfeudális uralmukat. Ám, nemcsak a kilátástalanság probléma idehaza.

Hanem?

A politikai közhangulat. Az a törzsi gyûlölködés, amelyet a kormánypártok gerjesztenek. Ez mindenkire hatással van, sokszor ugyanis nem fordítunk erre kellõ figyelmet. Nem biztos, hogy egy, az iskolából frissen kikerülõ fiatal szeretne egy olyan országban élni, amelyet két táborra szakított az Orbán-rendszer.

Ugyanis az ötvenes évek bolseviktempója tért vissza Magyarországra, az a rákosista felfogás, hogy aki nincs velünk, azok ellenünk van. Aki nem hajlandó beállni a sorba, azt ellehetetlenítik.

Mi magyarok büszkék vagyunk a szabadság iránti vágyunkra, de amikor mindenféle helyi Döbrögik keserítik meg a kisvárosok életét, akkor többen is azt mondják, hogy nekik erre nincsen szükségük és tovább állnak.

A kormány által finanszírozott Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2017-ig 86 ezer vendégmunkást telepítettek be Magyarországra. Lehetséges, hogy a kormány végérvényesen lemondott a fiatalokról és a megoldás érdekében bevándorlókkal akarja pótolni a munkaerõhiányt?

A valós veszélyt jól tükrözik a KSH számai, feltehetõen ez a szám tovább növekedett, hiszen több helyen is kiderült, hogy 2017 óta további külföldi vendégmunkásokat telepítettek be. Várhat
an már több mint százezer bevándorlóról beszélünk. Ugyanazt az „elmebeteg” politikát folytatja a kormány, amit eddig is. A jövõ helyett, kizárólag a jelenlegi gyors hasznot helyezi elõtérbe a Fidesz. Egyszerûen nem lehet egy olyan kormányt nemzetinek nevezni, aki a nyugatra menekülõ fiatalokat, keletrõl érkezõ vendégmunkásokkal akarja pótolni.

Magyarországon nemcsak külsõ, de egy elég nagyarányú belsõ elvándorlás is van. Mivelhogy egyre többen hagyják el a falvakat és költöznek fel a városokba. Emiatt viszont a falvak elnéptelenednek. Ez egy elkerülhetetlen folyamat?

Ahogy járom a vidéki falvakat, mindig meg szoktam nézni, hogy az adott település száz évvel ezelõtt mekkora népességet tudott eltartani és mennyi embert tart el most. Iszonyatos zuhanásokat tapasztalok. Van olyan falu, ahol száz év alatt a negyedére csökkent a népesség. Nyilvánvalóan van ebben egy természetes modernizációs folyamat.

Lehet arról beszélni, hogy módszeresen elhanyagolták a kistelepüléseket az elmúlt évtizedekben?

Mindenképpen. Látni lehet, hogy hosszú évtizedek óta hagyják pusztulni a falvakat, de már a kisebb városokat is. Ez a pusztítás vezet ahhoz, hogy onnan elmeneküljön a lakosság vagy a városokba, vagy akár külföldre. A közszolgáltatások minõsége évrõl évre rosszabb, ami szintén arra sarkalja az embereket, hogy húzódjanak a városokba. Azt látjuk, hogy a vidék egy része, egyfajta szociokulturális gettóvá válik. Azt a mintaadó réteget, amelynek a gerincét kellene alkotnia a vidéki társadalomnak, azt évtizedek alatt elûzték vagy megtörték.

Korábban felmerült a kormány részérõl egy olyan terv, hogy a költségek csökkentésének érdekében, a kis falvakban összevonnák a felsõ tagozatokat. Mondhatjuk, hogyha egy település elveszti az iskoláját, akkor az a falu halálra van ítélve?

Ami az összevonásokat illeti, sajnos Magyarországon jelenleg közel 200 település iskolája van veszélyben. Ez viszont egyet jelenthet ezeknek a településeknek a halálával, ha ezt az összevonást, központból akarják eldönteni, nem mérlegelve az egyéni sajátosságokat.
Nem meghallgatva az ott élõket, fûnyíró elvet követve be akarják darálni ezeknek a településeknek az iskoláját, akkor az rengeteg tragédiát fog okozni vidéken.

A választókerületemben is találkoztam ilyennel, Vízváron. Hiába állt ki a falu lakossága az iskola mellett, még úgy is, hogy több aláírás született, mint amennyien részt vettek az országgyûlési választáson, az Emberi Erõforrások Minisztériuma, mégis az oktatási intézmény bezárása mellett döntött.

Jelenleg Magyarországon kb. 4000 fõs tanárhiánnyal lehet számolni (a kormány ebbõl 2400-at vallott be ezidáig). Elképzelhetõ, hogy a kormány részérõl azért merült fel a felsõ tagozatok összevonása (saját kommunikációjuk szerint racionalizálása), mert ezzel lehetne kozmetikázni a pedagógushiányt országszerte?

Valóban jelentõs a tanárhiány vidéken, ezekben az iskolákban nehéz szakképzett pedagógust felvenni, de fel kell tenni a kérdést, hogy a kormány miért nem motiválja a pályakezdõ pedagógusokat, hogy ezeken a településeken vállaljnak munkát.

Én azt gondolom, hogy azok az elhivatott pedagógusok, akik ilyen helyen is vállalják a taníttatást, azok a helyi hõsök Magyarországon.

Szerintem egy olyan rendszer kellene kialakítani, ahol nemcsak a tanárokat, de a szociális szférában dolgozókat is támogatnák abban, hogy a kistelepüléseken vállaljanak munkát. Nem lehet magára hagyni a vidéket.

Székely János szombathelyi megyéspüspök korábban úgy nyilatkozott, hogy az ország kettészakadásától kell tartani, új Trianon jöhet, a 24. órában vagyunk. Mivelhogy Északkelet-Magyarországon és az ország déli részén teljes egészében romák lakta régiók vannak kialakulóban. Ezeken a településeken mintha a magyar társadalom magára hagyta volna ezeket az embereket. Valóban beszélhetünk egy új Trianon közeledtérõl?

Ez nyilván nem holnap vagy holnapután következne be, de akkor, amikor a magyar állam óriási területeket ad föl és hagyja reménytelen helyzetbe ezeket a tömegeket, akkor abban az esetben felmerülhet ennek a veszélye. Magára hagyják Magyarország peremterületeit és nem kívánnak szembesülni azzal, hogy mennyire káros társadalmi folyamatok indultak be. Ezek a folyamatok nem szólnak másról, mint a teljes társadalmi dezintegrációról, sajnos egész vidékek gettósodnak el.

Ez azt jelenti, hogy aki szeretne még valamit tenni a jövõjéért, az származásra való tekintet nélkül, el fog menekülni.

Kizárólag azok fognak ott maradni, akik halmozottan hátrányos helyzetben vannak és nem tudnak vagy nem képesek mást kezdeni az életükkel. Ezek után olyan személyek jelenthetnek meg, akik ezt a válságos helyzetet a saját alantas politikai céljaikra akarják kihasználni és megvezethetik ezeket a tömegeket.

Forrás: Alfahír
Ezt olvassák mások:
Halálos baleset: Két halott, négy sérült!
Súlyos közúti baleset történt csütörtökön a reggeli órákban, amely során két személy ...
Ujhelyi István: A kormány mindennel foglalkozik, csak a magyar emberekkel nem
KSH: 400 ezret keres egy átlagos magyar
A Fidesz-kormánynak a lebutított ország az érdeke!
2010 óta egyre nagyobb problémát okoz hazánknak az elvándorlás, miközben a társadalom átlagéletkora egyre magasabb. A munkaerõhiányt a kormány nem a fiatalok lakhatási problémáinak megoldásával próbálja orvosolni, hanem a keletrõl érkezõ olcsó vendégmunkásokkal. Akik érkezésével mesterségesen alacsonyan lehet tartani a béreket. A demográfiai krízis leginkább a magyar falvakat érinti. Ahol lassan már sem fiatalok, sem szociális ellátás, sem pedig iskola nem lesz. A Jobbik alelnöke, Ander Balázs az Alfahírnek adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy miért a szakképzett munkaerõ hagyja el fõként az országot.

2010 óta 600 ezer magyar fiatal hagyta el az országot. Miközben a társadalom jelentõs mértékû elöregedése tapasztalható. Egyes szakértõ szerint az ország a demográfiai összeomlás szélére kerülhet. Ez valós veszély?

Akikrõl a statisztikai adatok alapján tudunk, azok valóban 600 ezren vannak, de könnyen lehet, hogy a kivándorolt magyar emberek száma közben már elérte az 1 millió fõt is. Ha megnézzük az eltávozott tömegek korfáját, akkor azt látjuk, hogy többségében fiatalokról van szó. Most már ott tartunk, hogy minden hatodik(!) magyar gyermek Németországban, Ausztriában vagy éppen Angliában születik meg.

De tudok olyan példát is mondani, hogy már nemcsak fiatalok, de idõsek is elhagyják az országot, akik egyébként még mindig aktívak a munkaerõpiacon.

Homokszentgyörgyön volt egy 50-es éveiben járó közmunkából élõ hölgy, aki elmesélte nekem, hogy csak éhen halni tud ebbõl a fizetésbõl, ezért elment Németországba dolgozni jóval nagyobb keresetért egy mirelit pizzákat készítõ üzembe. De vannak olyan idõsek is, akik a már korábban kivándorolt gyermekeik után költöznek ki külföldre, hogy ismét együtt lehessen a család.

Miért nem fordít nagyobb figyelmet a kormány a kivándorolt magyarokra, hiszen nemzetstratégiai szempontból is rendkívül fontos lenne?

Ez egy olyan kérdés lenne, amire sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a magyar államnak. Hiszen a magyaroknak integrációs problémái nincsenek. A nyugati világba könnyen be tudnak asszimilálódni. Ezáltal néhány generáció múlva, már az adott ország nemzetiségeként éli tovább életét, ha nem fordítunk kellõ figyelmet, a már külföldön élõ honfitársainkra. Amit itt a „magyar exodus” kapcsán látunk, többségében a szakképzett munkaerõ hagyja el az országot. Amint látjuk, a magyar kivándorolt fiatalok körében, a térségben a legnagyobb a diplomások aránya.

Mi az elsõdleges oka, hogy a fiatalok elhagyják az országot? Az Aktív Fiatalok kutatása szerint a kilátástalanság miatt gondolkodnak a legtöbben az emigráción.

Valóban emiatt is, de meg kell említeni az alacsony bérek problémáját is. Nem véletlenül hangsúlyozza a Jobbik, hogy a bérek felzárkóztatását, vagyis a Béruniót kellene elérni annak érdekében, hogy több fiatal is, az itthon maradás mellett döntsön. A kormány szeret statisztikai adatokkal dobálózni, hogy mennyire jól teljesít a gazdaság, de a magyar valóság mindeközben azt mutatja, hogy ebbõl semmi nem igaz. Különösen nem azon a vidéken, amely egyre jobban szakad le a fõvárostól. Egy vidéken élõ magyar, ha végig gondolja, akkor azt látja, hogy néhány száz kilométerrel arrébb, mondjuk Ausztriában, ugyanazért a munkáért háromszor annyi bért kap.

Ezeket a fiatalokat mindenféle valós alternatíva hiányában, nehéz lesz Magyarországon tartani.

A Fidesz-KDNP lebutított, kézben tartható társadalomban érdekelt. Ezért sem zavarja, hogy a legagilisabb rétegek mennek el. Akik veszélyeztetnék hûbéri - félfeudális uralmukat. Ám, nemcsak a kilátástalanság probléma idehaza.

Hanem?

A politikai közhangulat. Az a törzsi gyûlölködés, amelyet a kormánypártok gerjesztenek. Ez mindenkire hatással van, sokszor ugyanis nem fordítunk erre kellõ figyelmet. Nem biztos, hogy egy, az iskolából frissen kikerülõ fiatal szeretne egy olyan országban élni, amelyet két táborra szakított az Orbán-rendszer.

Ugyanis az ötvenes évek bolseviktempója tért vissza Magyarországra, az a rákosista felfogás, hogy aki nincs velünk, azok ellenünk van. Aki nem hajlandó beállni a sorba, azt ellehetetlenítik.

Mi magyarok büszkék vagyunk a szabadság iránti vágyunkra, de amikor mindenféle helyi Döbrögik keserítik meg a kisvárosok életét, akkor többen is azt mondják, hogy nekik erre nincsen szükségük és tovább állnak.

A kormány által finanszírozott Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2017-ig 86 ezer vendégmunkást telepítettek be Magyarországra. Lehetséges, hogy a kormány végérvényesen lemondott a fiatalokról és a megoldás érdekében bevándorlókkal akarja pótolni a munkaerõhiányt?

A valós veszélyt jól tükrözik a KSH számai, feltehetõen ez a szám tovább növekedett, hiszen több helyen is kiderült, hogy 2017 óta további külföldi vendégmunkásokat telepítettek be. Várhat
an már több mint százezer bevándorlóról beszélünk. Ugyanazt az „elmebeteg” politikát folytatja a kormány, amit eddig is. A jövõ helyett, kizárólag a jelenlegi gyors hasznot helyezi elõtérbe a Fidesz. Egyszerûen nem lehet egy olyan kormányt nemzetinek nevezni, aki a nyugatra menekülõ fiatalokat, keletrõl érkezõ vendégmunkásokkal akarja pótolni.

Magyarországon nemcsak külsõ, de egy elég nagyarányú belsõ elvándorlás is van. Mivelhogy egyre többen hagyják el a falvakat és költöznek fel a városokba. Emiatt viszont a falvak elnéptelenednek. Ez egy elkerülhetetlen folyamat?

Ahogy járom a vidéki falvakat, mindig meg szoktam nézni, hogy az adott település száz évvel ezelõtt mekkora népességet tudott eltartani és mennyi embert tart el most. Iszonyatos zuhanásokat tapasztalok. Van olyan falu, ahol száz év alatt a negyedére csökkent a népesség. Nyilvánvalóan van ebben egy természetes modernizációs folyamat.

Lehet arról beszélni, hogy módszeresen elhanyagolták a kistelepüléseket az elmúlt évtizedekben?

Mindenképpen. Látni lehet, hogy hosszú évtizedek óta hagyják pusztulni a falvakat, de már a kisebb városokat is. Ez a pusztítás vezet ahhoz, hogy onnan elmeneküljön a lakosság vagy a városokba, vagy akár külföldre. A közszolgáltatások minõsége évrõl évre rosszabb, ami szintén arra sarkalja az embereket, hogy húzódjanak a városokba. Azt látjuk, hogy a vidék egy része, egyfajta szociokulturális gettóvá válik. Azt a mintaadó réteget, amelynek a gerincét kellene alkotnia a vidéki társadalomnak, azt évtizedek alatt elûzték vagy megtörték.

Korábban felmerült a kormány részérõl egy olyan terv, hogy a költségek csökkentésének érdekében, a kis falvakban összevonnák a felsõ tagozatokat. Mondhatjuk, hogyha egy település elveszti az iskoláját, akkor az a falu halálra van ítélve?

Ami az összevonásokat illeti, sajnos Magyarországon jelenleg közel 200 település iskolája van veszélyben. Ez viszont egyet jelenthet ezeknek a településeknek a halálával, ha ezt az összevonást, központból akarják eldönteni, nem mérlegelve az egyéni sajátosságokat.
Nem meghallgatva az ott élõket, fûnyíró elvet követve be akarják darálni ezeknek a településeknek az iskoláját, akkor az rengeteg tragédiát fog okozni vidéken.

A választókerületemben is találkoztam ilyennel, Vízváron. Hiába állt ki a falu lakossága az iskola mellett, még úgy is, hogy több aláírás született, mint amennyien részt vettek az országgyûlési választáson, az Emberi Erõforrások Minisztériuma, mégis az oktatási intézmény bezárása mellett döntött.

Jelenleg Magyarországon kb. 4000 fõs tanárhiánnyal lehet számolni (a kormány ebbõl 2400-at vallott be ezidáig). Elképzelhetõ, hogy a kormány részérõl azért merült fel a felsõ tagozatok összevonása (saját kommunikációjuk szerint racionalizálása), mert ezzel lehetne kozmetikázni a pedagógushiányt országszerte?

Valóban jelentõs a tanárhiány vidéken, ezekben az iskolákban nehéz szakképzett pedagógust felvenni, de fel kell tenni a kérdést, hogy a kormány miért nem motiválja a pályakezdõ pedagógusokat, hogy ezeken a településeken vállaljnak munkát.

Én azt gondolom, hogy azok az elhivatott pedagógusok, akik ilyen helyen is vállalják a taníttatást, azok a helyi hõsök Magyarországon.

Szerintem egy olyan rendszer kellene kialakítani, ahol nemcsak a tanárokat, de a szociális szférában dolgozókat is támogatnák abban, hogy a kistelepüléseken vállaljanak munkát. Nem lehet magára hagyni a vidéket.

Székely János szombathelyi megyéspüspök korábban úgy nyilatkozott, hogy az ország kettészakadásától kell tartani, új Trianon jöhet, a 24. órában vagyunk. Mivelhogy Északkelet-Magyarországon és az ország déli részén teljes egészében romák lakta régiók vannak kialakulóban. Ezeken a településeken mintha a magyar társadalom magára hagyta volna ezeket az embereket. Valóban beszélhetünk egy új Trianon közeledtérõl?

Ez nyilván nem holnap vagy holnapután következne be, de akkor, amikor a magyar állam óriási területeket ad föl és hagyja reménytelen helyzetbe ezeket a tömegeket, akkor abban az esetben felmerülhet ennek a veszélye. Magára hagyják Magyarország peremterületeit és nem kívánnak szembesülni azzal, hogy mennyire káros társadalmi folyamatok indultak be. Ezek a folyamatok nem szólnak másról, mint a teljes társadalmi dezintegrációról, sajnos egész vidékek gettósodnak el.

Ez azt jelenti, hogy aki szeretne még valamit tenni a jövõjéért, az származásra való tekintet nélkül, el fog menekülni.

Kizárólag azok fognak ott maradni, akik halmozottan hátrányos helyzetben vannak és nem tudnak vagy nem képesek mást kezdeni az életükkel. Ezek után olyan személyek jelenthetnek meg, akik ezt a válságos helyzetet a saját alantas politikai céljaikra akarják kihasználni és megvezethetik ezeket a tömegeket.

Forrás: Alfahír
5 milliárddal megdobta a kormány Áder János klímavédelmi alapítványát
A Demokratikus Koalíció annak kapcsán reagált honlapján, hogy kiderült, 5 milliárd forintot ad a kormány hálából Áder János alapítvány...
Tragikus műhiba a Szigetvári Kórházban: Sóoldat helyett fertőtlenítővel kezeltek egy nőt, válságos az állapota
Válságos állapotban kezelnek egy asszonyt Pécsett, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat ...
Dzsudzsákra nem vonatkoznak a járványügyi jogszabályok? A rendőrség hallgat a focista karanténszegéséről
A rendőrség egy hete nem árulja el, vizsgálják-e, hogy Dzsudzsák Balázs megsértette a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályokat. A ...
"Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény"
Miután a kormány kedd éjjel benyújtotta a parlamentnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslatot és a veszélyhelyzet megszűnés...
Gulyás Gergely: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
A koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes, sikeres volt, ezért lehet megszüntetni a rendkívüli jogrendet, az egészségügyben azonb...
Rogán exfelesége lehet a teniszszövetség egyik vezetője
Az elnöki posztra fideszes politikust keresnek, hogy eltüntesse a 3,8 milliárdos tartozást, de szerephez juthat a kabinetirodát vezető miniszte...
Új rekord: 9 hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
A „végre” és az „ideje volt” a két legjellemzőbb reakció a bicskei és mányi lakosok részéről arra, hogy visszakapták használatra a...
„Teret ad az önkénynek” Orbánék új felhatalmazása
A kormány szerint a járvány második hullámakor nem lesz szükség újra a rendkívüli jogrend kihirdetésére, de ha a parlament elfogadja a ves...
Bizottságot kap a nyakába Kövér László
Bizottságot kap a nyakába Kövér László, az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága figyeli majd, hogy az Országgyűlés miként változtat ...
Varga Judit: Magyarországon biztosított a jogállam
Gyorsan bebizonyosodott, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos hazai és nemzetközi rágalomhadjárat alaptal...
Még nincs is itt Orbán születésnapja, de Szikoráék már pezsgővel köszöntötték (videó)
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték a miniszterelnököt - szúrta ki a Hvg. Tették ezt egy videóban, ahol Szikora Róbert előadóm...
Orbánék benyújtották a 2021-es költségvetés tervezetét: Jön 2021-ben a hadigazdálkodás
Dráguló állam, csökkenő egészségügyi-, stagnáló oktatási-, és növekvő nyugdíjkiadások, az önkormányzatok ellehetetlenítése, megugr...
Mészáros és a haverok soha nem kaszáltak még olyan sok állami pénzt, mint koronavírus idején
Szerdára virradóra tette közzé a CRCB (Corruption Research Center Budapest) legfrissebb jelentését, amelyben 2005 januárjától 2020 április v...
Megvannak az adatok: 24 ezer beteget is hazaküldhettek Kásler utasítására
A koronavírusos betegek fogadására kialakított 32 917 kórházi ágy döntő részén korábban betegápolás folyt – írja Szél Bernadett kö...
Szakértő: Kásler egy senki az egészségügy átvilágításában
Kásler Miklós azt mondta, hogy kivételesen néminemű alapja van azoknak a híreknek, hogy Pintér Sándor végzi az egészségügy átvilágítás...
Semjén benyújtotta: Nagy felhatalmazása lesz a kormánynak
Jön az “egészségügyi válsághelyzet”: ezt hivatalosan Müller Cecília javasolhatja. De a kormány meglepően széles felhatalmazást kap, re...
Kovács Zoltán: Sok magyar a koronavírus-törvény miatt van életben
Az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, sok magya...
Zártkapus meccsen szurkolt Szijjártó Dzsudzsákkal
„Aranylábú diplomatáink, hát belógtatok a lurkókkal egy zárt kapus focimeccsre?” Csak a Kispest! Ezzel tette egyértelművé maga S...
Tartósan elveszi a kormány az önkormányzatok egyik legfontosabb bevételét
A járvány elleni védekezés alapjába megy a gépjárműadóból várt teljes 87 milliárd forint, az önkormányzatok nem tarthatják meg a bevét...
Strasbourg: A házelnök megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
Ítéletet hozott a strasbourgi székhelyű Ember Jogok Európai Bírósága (EJEB): az Országgyűlés elnöke megsértette hat magyar újságíró s...
Teljes kudarc a kormány 4,6 milliárd Ft-os tiszai luxushajó-programja
Nem indul biztatóan az összesen 4,6 milliárd forint közpénzből útnak indított állami nyaralóhajó-program: a tavaly és az idén beszerzett ...
Kiakadt a Magyar Orvosi Kamara Káslerre, kőkeményen visszavágtak a miniszternek
Az Orvosi Kamara felszólította a döntéshozókat és minisztereket – „akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást” –: váll...
Szijjártó: Európa egyik legjobban teljesítő gazdasága a magyar
A magyar gazdaság szereplőinek új világgazdasági versenyben kell helyt állniuk a koronavírus-járvány után - jelentette ki Szijjártó Péter...
Újabb felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
A felmérések szerint elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel - mondta Nagy Dániel...
A Mészáros család 232 millióért tervezte meg az új felcsúti iskolát
Azt nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a beruházás, de az Orbán Viktor miniszterelnök falujába tervezett új iskolának csak a tervei több sz...
Az orvosi kamarával nem egyeztettek a háziorvosi ellátás államosításáról
"A mai nap híradós kérdésre elmondtam, hogy a Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államo...
Kásler szerint az orvosok tehetnek róla, hogy az ő utasításai miatt hazaküldték a betegeket
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a le...
Kásler utasítására hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
Hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler...
Nem lesz több dudálós tüntetés: eddig úgy 5 millióra büntették a résztvevőket
Nem szerveznek újabb dudálós tüntetést a Lánchídhoz a kórházi ágyak kiürítése miatt, jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos a 444...
Halász: A kormány segít az embereknek megtartani a fizetésüket, biztosítani a családjuk megélhetését
A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóv...
"A kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot és a nyugdíjminimumot!"
A párt közösségi oldalán azt írja, a Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatás...
Tállai: A magyar lakosságot jó pénzügyi helyzetben találta a vírus
Az operatív törzs aktuális sajtótájékoztatóján Tállai András a magyar lakosság gazdasági helyzetéről és a hitelmoratórium tapasztalata...
Közel 300 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata, mondta a külügym...
Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
Július 1-től kétszer kilencven napra a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online szolgáltatások felfüggesztését. Ves...
Tiborcz 2,3 milliárd Ft osztalékkal gazdagodott, 1 milliárdért vette meg Mészáros szállodáját
Jelentős profit jött össze 2019-ben Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott ...
25,7 milliárdot ad két sportcsarnokra és határon túli programokra Orbán
A szerda esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Modern Városok Program keretében 11,28 milliárd forintot különítettek el a szegedi kézila...
Németh Szilárd: Azért nincs migráns az országban mert védjük a határokat
Járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda...
DK: Az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat
A Demokratikus Koalíció közleményében ma arról beszélt, hogy a kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdasági támogatásokra, miközb...
Kormánytag: A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete
Pintér Sándor belügyminiszter a "logisztikai" felelőse lehet az egészségügynek, egy államilag központosított készletgazdálkodás terén ő...
Orbánék döntöttek: 25 milliárd Ft megy két kézilabdacsarnokra
Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a szegedi kézilabdacsarnokra 11,3 milliárd, a tatabányai multifunkciós csarnokra pedig 13,4 ...
Új futballstadiont ígért Pécsnek Orbán Viktor
Fontos és sikeres egyeztetés zajlott kedden a Parlamentben. Hargitai János, Baranya országgyűlési képviselője árulta el a Pécsi Újságnak, ...
Várja a honvédség a munkanélkülieket bruttó 161 ezer Ft-ért
Nem kell fizikai szintfelmérőt teljesíteniük, hanem egy „sima” orvosi alkalmassági vizsgálat és erkölcsi bizonyítvány birtokában már m...
A gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
Két nap alatt 166 milliárd forint ment el a gazdaságvédelmi alapól vitatható célokra. A kormány a válság elején hozott intézkedéssel lé...
150 milliárdot ad a kormány turisztikai fejlesztésekre
A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre úja...
Kásler: Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat kell kiüríteni
A Demokrata közölt interjút Kásler Miklóssal. Ebben úgy fogalmazott, hogy soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni...
Két hét alatt több mint 330 milliót költött el óriásplakátokra a kormány
Május első felében 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi...
Megszavazták: 10 évre titkosította a Parlament a Budapest-Belgrád vasútvonal részleteit
A parlament kedden elfogadta, hogy a kulturális dolgozók a jövőben nem lesznek közalkalmazottak. Híradónk a döntés után megtudta: A Közgyű...
Megszavazták: Személyes adatokhoz is hozzáférhet a Nemzetbiztonsági Szolgálat
Az Országgyűlés 156 igen, 38 nem szavazattal jóváhagyta az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosítását, amelyben t...
Negyedmillió magyar kérte, de a kormány visszavonta a műanyagtörvényt
Az Európai Unió 2021-től betiltja az olyan könnyen és olcsón helyettesíthető, egyszer használatos műanyagokat mint például a műanyag fül...
László Imre 100 milliós számlát küldött a kormánynak
A DK azt mondja, hogy csökkent a COVID-osztályokon dolgozók bére. A párt szerint viszont nem csökkenteni, hanem megduplázni kellene az egészs...
Kásler: Olyan személyek gyilkosoznak le, akiket vagy akik családtagjait gyógyítottam az onkológián
A miniszter a Demokratának adott interjúban elmondta, hogy szerinte az ellenzék csak azért támadja, mert komoly érdeksérelmeket okozó átalak...
"Az Orbán-kormány haláltánca"
Egy településtől csak akkor lehet elvenni területet, ha azt a lakosság helyi népszavazáson jóváhagyta – indokolja Bajor Tibor egyetemi okta...
Szomorú jövőkép: újabb elvándorlási hullámmal számolhat Magyarország
Bár a tendencia javul, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évente még mindig mintegy húszezer magyar dönt úgy, hogy külföldön fog...
Mindent tudni fognak: Semjén törvényjavaslata lényegében minden személyes adatunkat tálcán kínálhatja fel a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak
Egy kormánypárti törvényjavaslat felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárít...
Der Standard: Orbán a parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
A bécsi Der Standard röviden kommentárjálta a hétvégi bejelentéssel kapcsolatban, hogy Budapesten is újraindult az élet, és hogy a magyar ve...
Apasztja a járvány az ápolói béreket: Az egy órára jutó nettó bérük az 1000 Ft-ot sem éri el
Apasztja a járvány az ápolói béreket - írja a Népszava. A lap szerint sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése a járvány elleni ...
Orbán aláírta a kormányhatározatot: Új sportcsarnokra ad pénzt a kormány Székesfehérváron
A hétfő esti Magyar Közlöny egyik kormányhatározatából kiderül, hogy a kabinet a gazdaságvédelmi akcióterv keretében – összhangban a M...
36,5 milliárdot ad a kormány a határon túli gazdaságfejlesztésre
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján jelentős pénzeket, összesen 83 milliárd forintot mozgatott át a kabinet a ga...
Czutor Zoltán agyonveréséről filozofál Bayer Zsolt
Ismét remek elmélkedést tett közzé blogján Bayer Zsolt. A lovagkereszttel is kitüntetett publicistát most éppen az háborította fel, hogy a...
Még 82 milliárdot kap a gazdaságvédelmi alapból Mészáros a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére
Még 82 129 847 503 forintot csoportosítanak át a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére az idei költségvetésben, eredetileg ezt a pénzt ...
A fideszes polgármester jelentette fel rémhírterjesztésért a gyulai férfit
Múlthét szerdán közel tucatnyi rendőr tartott házkutatást rémhírterjesztés gyanúja miatt a Momentum tagjaként ismert ellenzéki hangadón...
MSZP: százezrek veszítik el a munkájukat a járvány miatt, az augusztus 20-i tűzijáték költségén inkább rajtuk kéne segíteni
A koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére és szociális támogatásokra fordítsa a kormány inkább a nagyszabású augusztus 20-i...
Die Presse: Orbán tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit
Már megint Orbán Viktor nevet a végén, mivel tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit. Erre figyelmeztet Közép-Európa egyik legjobb amerikai...
Koncz Zsuzsa: Már elég régóta ilyen korban élünk, csak épp a hajnali letartóztatások hiányoztak
Lehetséges, hogy újra olyan korban élünk, amikor a jelbeszédnek kell dominálnia? És itt most utalok azokra az emberekre, akiket a héten elvitt...
Ferge Zsuzsa: Az embertelenség a rendszer lényege
A Széchenyi-díjas szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja egész életében a hazai szegénység felszámolásáért küzdött. Társadal...
Rémhírterjesztésért feljelenti saját magát Bencsik János független képviselő
Bencsik János független országgyűlési képviselő a közelmúltban jelentkezett egy Facebook-videóval, amelyen egy egészségügyi dolgozóval b...
Orbán ennek nem fog örülni: A néppárti vezető azt javasolja, központilag osszák el az uniós helyreállítási támogatásokat
Az Európai Számvevőszék, az Európai Bizottság és az Európai Parlament közvetlen ellenőrzése alá kell vonni a koronavírus-járvány gazdas...
Orbán Viktor felhatalmazta: Pintér világítja át az egészségügyet
Megszaporodott az egészségügyi szakemberek látogatása a belügyminiszternél az elmúlt hetekben. Pintér Sándor a közelmúltban fogadta a Magy...
Szegedi aneszteziológus: a központilag beszerzett lélegeztetőgépek alkalmatlanok a koronavírus kezelésére
Egy Facebook-posztban most névvel is vállalja Lovas András szegedi aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, hogy a koronavírus elleni véd...
Ujhelyi István: Ebből óriási balhé lesz a Fideszben
A szocialista EP-képviselő nyílt levelében azt írja, hogy a Fidesz EP-képviselői is megszavazták a héten azt a parlamenti jelentést, amely ...
Orbán átvette Jézus helyét drMáriás festményén
Feltűnik körülötte Mága Zoltán, Mészáros Lőrinc, Recep Tayyip Erdogan és Donald Trump is. Az utolsó vacsora a járvány megállítása el...
A felcsúti akadémia a járvány idején is kapott plusz kétszázmilliót közpénzből
Egy december közepi törvénymódosítással élve a felcsúti focialapítvány az önrészt megspórolva száz százalékban TAO-támogatásból, va...
Orbán: 100 ezer fő mehet a közfoglalkoztatásba, a fiatalokat várja a honvédség
Csipkelődős hangulatban ébredt péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök, legalábbis szokásos rádióinterjújában Karácsony Gergely főpolg...
Pénzt vesz el a kormány az önkormányzatoktól, közben atlétikai stadionra és kézilabdára is milliárdok mennek el
Mint a Magyar Közlönyből megtudhattuk, a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához szükséges bontási, megszüntetési és ahhoz kapcsoló...
Míg másokat kivéreztet, közben 1,2 milliárdot szór szét a kormány több baráti településnek
A kormány segít a bajban, főleg, ha a szövetségeikről van. szó. Ez derül ki abból a parlamenti levelezésből, amit Tordai Bence, a Párbesz...
5 milliárddal megdobta a kormány Áder János klímavédelmi alapítványát
  
Tragikus műhiba a Szigetvári Kórházban: Sóoldat helyett fertőtlenítővel kezeltek egy nőt, válságos az állapota
  
Dzsudzsákra nem vonatkoznak a járványügyi jogszabályok? A rendőrség hallgat a focista karanténszegéséről
  
"Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény"
  
Gulyás Gergely: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
  
Rogán exfelesége lehet a teniszszövetség egyik vezetője
  
Új rekord: 9 hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
  
„Teret ad az önkénynek” Orbánék új felhatalmazása
  
Bizottságot kap a nyakába Kövér László
  
Varga Judit: Magyarországon biztosított a jogállam
  
Még nincs is itt Orbán születésnapja, de Szikoráék már pezsgővel köszöntötték (videó)
  
Orbánék benyújtották a 2021-es költségvetés tervezetét: Jön 2021-ben a hadigazdálkodás
  
Mészáros és a haverok soha nem kaszáltak még olyan sok állami pénzt, mint koronavírus idején
  
Megvannak az adatok: 24 ezer beteget is hazaküldhettek Kásler utasítására
  
Szakértő: Kásler egy senki az egészségügy átvilágításában
  
Semjén benyújtotta: Nagy felhatalmazása lesz a kormánynak
  
Kovács Zoltán: Sok magyar a koronavírus-törvény miatt van életben
  
Zártkapus meccsen szurkolt Szijjártó Dzsudzsákkal
  
Tartósan elveszi a kormány az önkormányzatok egyik legfontosabb bevételét
  
Strasbourg: A házelnök megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
  
Teljes kudarc a kormány 4,6 milliárd Ft-os tiszai luxushajó-programja
  
Kiakadt a Magyar Orvosi Kamara Káslerre, kőkeményen visszavágtak a miniszternek
  
Szijjártó: Európa egyik legjobban teljesítő gazdasága a magyar
  
Újabb felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
  
A Mészáros család 232 millióért tervezte meg az új felcsúti iskolát
  
Az orvosi kamarával nem egyeztettek a háziorvosi ellátás államosításáról
  
Kásler szerint az orvosok tehetnek róla, hogy az ő utasításai miatt hazaküldték a betegeket
  
Kásler utasítására hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
  
Nem lesz több dudálós tüntetés: eddig úgy 5 millióra büntették a résztvevőket
  
Halász: A kormány segít az embereknek megtartani a fizetésüket, biztosítani a családjuk megélhetését
  
"A kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot és a nyugdíjminimumot!"
  
Tállai: A magyar lakosságot jó pénzügyi helyzetben találta a vírus
  
Közel 300 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
  
Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
  
Tiborcz 2,3 milliárd Ft osztalékkal gazdagodott, 1 milliárdért vette meg Mészáros szállodáját
  
25,7 milliárdot ad két sportcsarnokra és határon túli programokra Orbán
  
Németh Szilárd: Azért nincs migráns az országban mert védjük a határokat
  
DK: Az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat
  
Kormánytag: A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete
  
Orbánék döntöttek: 25 milliárd Ft megy két kézilabdacsarnokra
  
Új futballstadiont ígért Pécsnek Orbán Viktor
  
Várja a honvédség a munkanélkülieket bruttó 161 ezer Ft-ért
  
A gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
  
150 milliárdot ad a kormány turisztikai fejlesztésekre
  
Kásler: Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat kell kiüríteni
  
Két hét alatt több mint 330 milliót költött el óriásplakátokra a kormány
  
Megszavazták: 10 évre titkosította a Parlament a Budapest-Belgrád vasútvonal részleteit
  
Megszavazták: Személyes adatokhoz is hozzáférhet a Nemzetbiztonsági Szolgálat
  
Negyedmillió magyar kérte, de a kormány visszavonta a műanyagtörvényt
  
László Imre 100 milliós számlát küldött a kormánynak
  
Kásler: Olyan személyek gyilkosoznak le, akiket vagy akik családtagjait gyógyítottam az onkológián
  
"Az Orbán-kormány haláltánca"
  
Szomorú jövőkép: újabb elvándorlási hullámmal számolhat Magyarország
  
Mindent tudni fognak: Semjén törvényjavaslata lényegében minden személyes adatunkat tálcán kínálhatja fel a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak
  
Der Standard: Orbán a parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
  
Apasztja a járvány az ápolói béreket: Az egy órára jutó nettó bérük az 1000 Ft-ot sem éri el
  
Orbán aláírta a kormányhatározatot: Új sportcsarnokra ad pénzt a kormány Székesfehérváron
  
36,5 milliárdot ad a kormány a határon túli gazdaságfejlesztésre
  
Czutor Zoltán agyonveréséről filozofál Bayer Zsolt
  
Még 82 milliárdot kap a gazdaságvédelmi alapból Mészáros a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére
  
A fideszes polgármester jelentette fel rémhírterjesztésért a gyulai férfit
  
MSZP: százezrek veszítik el a munkájukat a járvány miatt, az augusztus 20-i tűzijáték költségén inkább rajtuk kéne segíteni
  
Die Presse: Orbán tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit
  
Koncz Zsuzsa: Már elég régóta ilyen korban élünk, csak épp a hajnali letartóztatások hiányoztak
  
Ferge Zsuzsa: Az embertelenség a rendszer lényege
  
Rémhírterjesztésért feljelenti saját magát Bencsik János független képviselő
  
Orbán ennek nem fog örülni: A néppárti vezető azt javasolja, központilag osszák el az uniós helyreállítási támogatásokat
  
Orbán Viktor felhatalmazta: Pintér világítja át az egészségügyet
  
Szegedi aneszteziológus: a központilag beszerzett lélegeztetőgépek alkalmatlanok a koronavírus kezelésére
  
Ujhelyi István: Ebből óriási balhé lesz a Fideszben
  
Orbán átvette Jézus helyét drMáriás festményén
  
A felcsúti akadémia a járvány idején is kapott plusz kétszázmilliót közpénzből
  
Orbán: 100 ezer fő mehet a közfoglalkoztatásba, a fiatalokat várja a honvédség
  
Pénzt vesz el a kormány az önkormányzatoktól, közben atlétikai stadionra és kézilabdára is milliárdok mennek el
  
Míg másokat kivéreztet, közben 1,2 milliárdot szór szét a kormány több baráti településnek
  
THE TIMES IMPRESSZUM