THE TIMES
Feliratkozás hírlevélre
Berki, Puzsér, Cicciolina, Rékasi és a többiek! Mit keresnek a politikában?
Arról győzködik a fideszesek a gyöngyöspatai romákat, hogy mire költsék a kártérítést, ami Orbán szerint nem is járna!
Berki, Puzsér, Cicciolina, Rékasi és a többiek! Mit keresnek a politikában?
Egyre több, nem hivatásos politikus jelenik meg a politika terepén. Egyértelműen a legextrémebb jelölt, akinek a legkevésbé hiszik is el a választók, hogy komolyan gondolja jelöltségét, Berki Krisztián. A Heti napló riportja azokról a celebekről, akik a politika világába helyeznék át ismertségüket.

A rendszerváltáskor írók, tanárok, színészek töltötték meg a parlamentet. Darvas Iván az első ciklusban az SZDSZ képviselője volt. Nagyon rövid ideig, de Eperjes Károly is megmerítkezett a parlamenti munkában, és azóta is aktívan politizál. Nem voltak még hivatásos politikusaink, így a közismert és közélettel foglalkozó művészek, értelmiségiek töltötték be ezt a szerepet. Akkor még nem létezett a celeb fogalma, és egészen mást jelentett a híres, vagy közismert ember is.

Aztán felnőtt egy generáció, akikből professzionális politikus lett. Életükben mással nem is foglalkoztak. És kezdtek elmosódni a határok is. A nyolcvanas évek végén itthon még unikálisnak számított, hogy a pornósztár Staller Ilona, vagyis Cicciolina bekerült az olasz parlamentbe képviselőként. Aztán itthon is egyre több politikus jelent meg a bulvármédiában és kezdte használni a saját brandje építésére. Ezzel párhuzamosan pedig egyre több bulvárszereplő lépett át a politika világába is.

Csak néhány példa: a Való Világ első győztese, VV Szabolcs 2004-ben már a XIV. kerület szocialista szervezetének vezetői közé tartozott. Gáspár Győző a 2002-es és a 2006-os önkormányzati választáson is elindult, igaz a nagy vesztesek között tartják számon. A jelöltséghez szükséges kopogtató cédulákat ugyanis sose tudta összegyűjteni.

„Azt láthatjuk, hogy a bulvárszereplők, akik ott vannak a bulvárlapok címlapján, a bulvárlapok belső oldalain, azok közé bekerül a politikus is egy ideje… Gyakorlatilag a pletykauniverzum részeivé váltak. Ha innen nézzük a dolgot, akkor már nem is olyan meglepő, hogy a bulvárszereplők bekerülnek a politikába, mert bárhogy is nézzük, a politikának a presztízse azért magas, hiszen a közt szolgálja, a közérdek, a közösség érdekeit igyekszik szolgálni. Egy bulvárszereplő részéről egy presztízs továbblépés lehet, ha megjelenik a politikában”- magyarázta a jelenséget Perlaky-Papp József PR-stratéga.

A közösségi média, és az okostelefon adta lehetőséget használta ki Pityinger István, vagyis Dopeman is. A polgárpukkasztó, politizáló klipje után alternatív köztársasági elnöknek is választották. Majd 2017-ben elindult képviselőnek Józsefvárosban és ezt már egy Facebook live videóban jelentette be.

A mostani kampányba elsőként 2018 novemberében Puzsér Róbert szállt be, egy rá jellemző videóval, amit szintén a közösségi médiában tett közzé.Aztán nyár elején a baloldali előválasztás utolsó pillanatában megjelent a tv-s műsorvezető, Kálmán Olga is a főpolgármester-jelöltek között. Az előválasztáson alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben, és a legfőbb kritika épp az volt ellene, hogy ennyi idő alatt nem lehet egy programot összerakni, és nem tudni, valóban rendelkezik-e politikusi képességekkel, annak ellenére, hogy évtizedek óta újságíróként foglalkozott politikával.

Puzsér Robertnek is volt köze a politikához korábban is, hisz mielőtt bejelentette, hogy beszáll a politikai ringbe, évek óta nem csak, mint újságíró, de mint megmondó ember is politizált. Felszólalt tüntetéseken, és sose rejtett véka alá, hogy mit gondol a világról. Ennek ellenére még őt is rengeteg olyan kritika érte, hogy nem ért a városvezetéshez, blöff az indulása.

„Ez nem választási kampány, hanem az életem”- ezt már Berki Krisztián mondja a Heti napló stábjának, aki azt is közli, hogy nem főpolgármester-jelölti aláírásgyűjtésen forgat vele a stáb, hanem az új műsora promócióján, ami szerinte az életét fogja bemutatni. Arra a kérdésre, hogy a politika komoly dolog-e, úgy válaszol: „nem tudom, mert én nem hiszem, hogy politikusnak születtem. Anno, amikor engem felkértek műsorvezetőnek TV2-nél, akkor is elmondtam, hogy én nem műsorvezető vagyok. Nagyon szívesen beszélgetek, szerintem jó beszélgetőpartner vagyok. Emocionálisan szeretek kérdezni egyébként az emberektől. Ebből pedig lett egy nagyon jó reggeli műsor”- magyarázza. Az emberek képviseletét ugyanakkor a legfelelősségteljesebb dolognak tartja.

És ezt most nem bohóckodja el?- kérdeztük a főpolgármester-jelölttől, aki válaszában kijelentette: szerinte ő sosem bohóckodott. „A végletek embere vagyok. Valamit vagy csinálok, vagy nem csinálok”.
A szakemberek szerint komoly kockázatot vállal indulásával az, akit eddig például csak a szerepei alapján ítéltek meg.

„Gondoljunk Rékasi Károly esetére. Nyilván sok konfliktus kötődik a nevéhez, de mégis egy olyan színészemberről van szó, aki sorozatszínészként sokaknak a kedvence volt, minden nap ott volt a fejében a sztorijaival, és nagyon sokan szerethették. Egy politikusnak alapvetően nem csak ez az élménye, hogy őt nagyon sokan szeretik, hanem rengeteg konfliktusban vesz részt és kap hideget, meleget”- magyarázza Perlaky-Papp.

Vagyis Rékasi az indulásával kockáztat, mint ahogy a rádiós műsorvezető, Pikó András is. Ceglédi Zoltán szerint például ez az egyik fokmérője annak, hogy egy jelölt komolyan vehető-e. „Ha Berki Krisztián veszít, azaz nem ő lesz a főpolgármester, nehezebb helyzetbe kerül? A túrót! Csinált magának egy tök jó reklámot, és időről időre még meg fogja kérdezni a tévé, hogy igaz, hogy Tarlós István maradt a főpolgármester, igaz, hogy Karácsony Gergely nyert, de ön mit csinálna másként? Berki Krisztiánnak nem kell nyernie ahhoz, hogy profitáljon abból, amit most csinál. Míg vannak, akik óriási nagyot kockáztatnak, mint mondjuk Pikó András. Szerintem ez a legfontosabb teszt. Megéri-e neki önmagában jelöltnek lenni?”- közölte megkeresésünkre a politikai elemző.

Már pedig nagyon is megéri, nem csupán a műsora promóciója miatt, de azért is, mert mentelmi jogot is szerezhet ezzel. Erre már Kajdi Csaba hívta fel stábunk figyelmét. Az egyik legnagyobb modellügynökség vezetője zseniálisnak tartja, hogy valaki meg tudja ezt csinálni, akit évek óta adócsalással üldöz a hatóság, többmilliós bírságokat kapott, és amerikai címe van, ezért behajtani sem tudják ezeket.Forrás: ATV
Termőföldmutyi Magyarországon: A New York Times és az Euronews is utánajárt a dolognak!
A székelyföldi gazdaságfejlesztési pályázaton is Mészáros-közeli vállalkozó nyert!
Gyenge forint: Orbán és Matolcsy elvesztették az irányítást!
Economist lista: Magyarország a hibás demokrácia besorolást kapta!
Schobert Norbert újabb üzenete: Csókoljuk Orbán Viktort! (videó)
Transparency vizsgálat: Csak Bulgária korruptabb Magyarországnál az Európai Unióban!
Történelmi mélypontra zuhant reggel a forint, Európa jelenleg leggyengébb devizája!
Csányi Sándor 13 milliárdos luxusgépén repült Indonéziába Orbán!
Támogassák a kórházakat a milliárdokat kapó futballklubok!
Trócsányi László 13 millió forintnyi lelépési pénzt kapott!
Még az államtitkár szerint is vállalhatatlan volt a közmédia interjúja Karácsony Gergellyel!
Milliárdjainkba fáj a Mátrai Erőmű bezárása!
A DK egy működésképtelen pendrive-on kapta meg a felcsúti fociakadémia tao-számláit!
Újabb alagutat találtak a déli határnál!
Jelentés: Aki Magyarországon születik szegény családba, az nehezen jut előre!
Nagy Ervin: A Fideszt nem lehet csak úgy kitenni az Európai Néppártból!
Százmilliárdok agymosásra! Közpénzből!
Ez a mai Magyarország: Volt olyan, aki Fidesznek akarta elnevezni a gyerekét!
Még hatályba sem lépett, máris visszavonták a tokaji borvidék védettségéről szóló kormányrendeletet!
Tényfeltáró delegációt küld Magyarországra az Európai Parlament!
Simonka: Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban!
2020-ban 110 milliárdot fizetünk a letelepedési kötvények után!
Szijjártó: Magyarország saját nukleáris akadémiát hoz létre!
A gyenge forintra a miniszterelnök csere a megoldás!
28 milliós elektromos Audit kapott Áder a hivatalától karácsonyra!
Visszautasítja az ügyvédi kamara Orbán vádjait!
Matolcsy: Rendben van, hogy az MNB több mint tízmilliárdért kétszer is megvette ugyanazt az épületet!
A hazai rendszer nem a bántalmazottakat segíti: tovább alázzák a lúgos orvos áldozatát!
Tejszínes, gombás csirkemell vagy rántottsajt? - Íme a kecskeméti luxusbörtön étlapja, ahol Mengyi Roland raboskodik! (fotó)
Kamera előtt árulta el, hogyan nyithat Mészáros homokbányát természetvédelmi területen!
Botrány: Bessenyei Ferenc özvegye kiosztotta a díjátadón Márki-Zay Péter polgármestert!
100 milliárdot költhettek Rogánék kormánypropagandára!
Magyar György: Tudatos kampány zajlik a kormány részéről, aminek iszonyú következményei lehetnek!
Szárnyal az ország: Az elmúlt tíz napban 21 magyar fagyott halálra, főleg fűtetlen lakásban!
Minden kilencedik magyar háztartás bajban van a rezsiszámlák befizetésével!
Azt ígérték, hogy nem lesz új adó, majd az első ülésen be is vezettek egy újat!
550 ezres illetménye mellé havi 640 ezret kap a gyógyfürdőtől a harkányi fideszes polgármester!
Orbán a gyűlölet, a dezinformáció és a manipuláció birodalmát építi ki...
Novák Katalin: A magyar családpolitikát elismerés övezi Washingtonban!
Orbán: egy centire voltunk attól, hogy kilépjünk a Néppártból!
Megszüntették a fideszes államtitkár vejét érintő nyomozást, aki sajátjaként használja a közpénzből épült, lószoláriummal ellátott központot!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
Orbán Viktor szétlopja Magyarországot! (videó)
Orbán kormány sikerei: Az Európai Parlament megszavazta az eljárást Magyarország ellen!
Arról győzködik a fideszesek a gyöngyöspatai romákat, hogy mire költsék a kártérítést, ami Orbán szerint nem is járna!
Deutsch Tamás: Magyarországon működnek a jogállami normák!
Uniós biztos: az Orbán-kormány intézkedései indokolttá teszik a 7-es cikk szerinti eljárást!
Az Erzsébet-programon is százmilliókat kaszálnak Mészárosék!
Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke: Orbán azzal fenyegetett, hogy a titkosszolgálatot veti be ellenünk!
A dolgozókon bukhat el a sokmilliárdos orosz-magyar üzlet!
Bűntársai okozhatják Simonka vesztét és a kétharmadot is bukhatja vele a Fidesz!
Weber Orbánnak: nem kérünk kioktatást!
Több milliárdnyi magyar közpénzt nyert Erdélyben az Igazi Csíki Sör mögött álló cég!
1,5 milliárdért nyújt nyújt informatikai támogatást a falvak orvosi ellátásához Mészáros volt jobbkezének cége!
Simonka-per: Negyedmilliárdos végrehajtást és NAV-tartozást is eltitkolt a fideszes képviselő!
Kiderült: Majd\' 160 millió Ft adót csalt el 2019-ben a Mészáros & Felcút Kft!
Lehet készülni: Hatalmasat drágul a liszt és a kenyér!
Pótmunkák miatt bő ötmilliárddal drágul tovább a Liget Projekt!
Csak egy kis szelet Balaton partot hagyna a világosiaknak Mészáros és Tiborcz!
MOK-elnök: Csak drágulni fog az egészségügy!
Tarol az ellenzék az időközi választásokon!
Már a falvakban is nagy bajban van a Fidesz!
Borzalmas jövőt jósol a magyar betegeknek Korózs Lajos!
Bosszú? A kormány megvonná az uniós forrásokat a fővárostól!
Az Orbánvő benyelte a balatonfüredi kikötőt (is)!
Kiderült: hazugság a Fidesz ellenzéknek tulajdonított lejárató videója!
Hurrá: Magyarország már a vietnámi családokat is támogatja!
Kiterjedt nyomozás folyik a csatornapénzek miatt Pest megyében!
Végrehajtás indult Matolcsy fiának cége ellen!
Egri polgármester: Nagy harácsolás volt itt az elmúlt években... (videó)
Több milliárdot buknak évente a magyarok, csak hogy Mészárosék olcsóbban bérelhessenek állami földet!
A saját cégét bízta meg a közétkeztetéssel a fideszes képviselő!
Miniszterelnökség: 110 óvodát és bölcsődét építünk a Kárpát-medencében!
Napi 7000 Ft-ba kerül az Puskás stadion folyamatos esti kivilágítása!
A hamis hírek fő terjesztője maguk Orbánék!
Halottak nevével élt vissza, mégis megúszhatja a börtönt a kamupárt embere!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
impresszum