THE TIMES
Feliratkozás hírlevélre
Berki, Puzsér, Cicciolina, Rékasi és a többiek! Mit keresnek a politikában?
Ceglédi a facebookon fakadt ki: A 168 Óra megszűnt, többet egy sort sem írok bele...
Berki, Puzsér, Cicciolina, Rékasi és a többiek! Mit keresnek a politikában?
Egyre több, nem hivatásos politikus jelenik meg a politika terepén. Egyértelműen a legextrémebb jelölt, akinek a legkevésbé hiszik is el a választók, hogy komolyan gondolja jelöltségét, Berki Krisztián. A Heti napló riportja azokról a celebekről, akik a politika világába helyeznék át ismertségüket.

A rendszerváltáskor írók, tanárok, színészek töltötték meg a parlamentet. Darvas Iván az első ciklusban az SZDSZ képviselője volt. Nagyon rövid ideig, de Eperjes Károly is megmerítkezett a parlamenti munkában, és azóta is aktívan politizál. Nem voltak még hivatásos politikusaink, így a közismert és közélettel foglalkozó művészek, értelmiségiek töltötték be ezt a szerepet. Akkor még nem létezett a celeb fogalma, és egészen mást jelentett a híres, vagy közismert ember is.

Aztán felnőtt egy generáció, akikből professzionális politikus lett. Életükben mással nem is foglalkoztak. És kezdtek elmosódni a határok is. A nyolcvanas évek végén itthon még unikálisnak számított, hogy a pornósztár Staller Ilona, vagyis Cicciolina bekerült az olasz parlamentbe képviselőként. Aztán itthon is egyre több politikus jelent meg a bulvármédiában és kezdte használni a saját brandje építésére. Ezzel párhuzamosan pedig egyre több bulvárszereplő lépett át a politika világába is.

Csak néhány példa: a Való Világ első győztese, VV Szabolcs 2004-ben már a XIV. kerület szocialista szervezetének vezetői közé tartozott. Gáspár Győző a 2002-es és a 2006-os önkormányzati választáson is elindult, igaz a nagy vesztesek között tartják számon. A jelöltséghez szükséges kopogtató cédulákat ugyanis sose tudta összegyűjteni.

„Azt láthatjuk, hogy a bulvárszereplők, akik ott vannak a bulvárlapok címlapján, a bulvárlapok belső oldalain, azok közé bekerül a politikus is egy ideje… Gyakorlatilag a pletykauniverzum részeivé váltak. Ha innen nézzük a dolgot, akkor már nem is olyan meglepő, hogy a bulvárszereplők bekerülnek a politikába, mert bárhogy is nézzük, a politikának a presztízse azért magas, hiszen a közt szolgálja, a közérdek, a közösség érdekeit igyekszik szolgálni. Egy bulvárszereplő részéről egy presztízs továbblépés lehet, ha megjelenik a politikában”- magyarázta a jelenséget Perlaky-Papp József PR-stratéga.

A közösségi média, és az okostelefon adta lehetőséget használta ki Pityinger István, vagyis Dopeman is. A polgárpukkasztó, politizáló klipje után alternatív köztársasági elnöknek is választották. Majd 2017-ben elindult képviselőnek Józsefvárosban és ezt már egy Facebook live videóban jelentette be.

A mostani kampányba elsőként 2018 novemberében Puzsér Róbert szállt be, egy rá jellemző videóval, amit szintén a közösségi médiában tett közzé.Aztán nyár elején a baloldali előválasztás utolsó pillanatában megjelent a tv-s műsorvezető, Kálmán Olga is a főpolgármester-jelöltek között. Az előválasztáson alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben, és a legfőbb kritika épp az volt ellene, hogy ennyi idő alatt nem lehet egy programot összerakni, és nem tudni, valóban rendelkezik-e politikusi képességekkel, annak ellenére, hogy évtizedek óta újságíróként foglalkozott politikával.

Puzsér Robertnek is volt köze a politikához korábban is, hisz mielőtt bejelentette, hogy beszáll a politikai ringbe, évek óta nem csak, mint újságíró, de mint megmondó ember is politizált. Felszólalt tüntetéseken, és sose rejtett véka alá, hogy mit gondol a világról. Ennek ellenére még őt is rengeteg olyan kritika érte, hogy nem ért a városvezetéshez, blöff az indulása.

„Ez nem választási kampány, hanem az életem”- ezt már Berki Krisztián mondja a Heti napló stábjának, aki azt is közli, hogy nem főpolgármester-jelölti aláírásgyűjtésen forgat vele a stáb, hanem az új műsora promócióján, ami szerinte az életét fogja bemutatni. Arra a kérdésre, hogy a politika komoly dolog-e, úgy válaszol: „nem tudom, mert én nem hiszem, hogy politikusnak születtem. Anno, amikor engem felkértek műsorvezetőnek TV2-nél, akkor is elmondtam, hogy én nem műsorvezető vagyok. Nagyon szívesen beszélgetek, szerintem jó beszélgetőpartner vagyok. Emocionálisan szeretek kérdezni egyébként az emberektől. Ebből pedig lett egy nagyon jó reggeli műsor”- magyarázza. Az emberek képviseletét ugyanakkor a legfelelősségteljesebb dolognak tartja.

És ezt most nem bohóckodja el?- kérdeztük a főpolgármester-jelölttől, aki válaszában kijelentette: szerinte ő sosem bohóckodott. „A végletek embere vagyok. Valamit vagy csinálok, vagy nem csinálok”.
A szakemberek szerint komoly kockázatot vállal indulásával az, akit eddig például csak a szerepei alapján ítéltek meg.

„Gondoljunk Rékasi Károly esetére. Nyilván sok konfliktus kötődik a nevéhez, de mégis egy olyan színészemberről van szó, aki sorozatszínészként sokaknak a kedvence volt, minden nap ott volt a fejében a sztorijaival, és nagyon sokan szerethették. Egy politikusnak alapvetően nem csak ez az élménye, hogy őt nagyon sokan szeretik, hanem rengeteg konfliktusban vesz részt és kap hideget, meleget”- magyarázza Perlaky-Papp.

Vagyis Rékasi az indulásával kockáztat, mint ahogy a rádiós műsorvezető, Pikó András is. Ceglédi Zoltán szerint például ez az egyik fokmérője annak, hogy egy jelölt komolyan vehető-e. „Ha Berki Krisztián veszít, azaz nem ő lesz a főpolgármester, nehezebb helyzetbe kerül? A túrót! Csinált magának egy tök jó reklámot, és időről időre még meg fogja kérdezni a tévé, hogy igaz, hogy Tarlós István maradt a főpolgármester, igaz, hogy Karácsony Gergely nyert, de ön mit csinálna másként? Berki Krisztiánnak nem kell nyernie ahhoz, hogy profitáljon abból, amit most csinál. Míg vannak, akik óriási nagyot kockáztatnak, mint mondjuk Pikó András. Szerintem ez a legfontosabb teszt. Megéri-e neki önmagában jelöltnek lenni?”- közölte megkeresésünkre a politikai elemző.

Már pedig nagyon is megéri, nem csupán a műsora promóciója miatt, de azért is, mert mentelmi jogot is szerezhet ezzel. Erre már Kajdi Csaba hívta fel stábunk figyelmét. Az egyik legnagyobb modellügynökség vezetője zseniálisnak tartja, hogy valaki meg tudja ezt csinálni, akit évek óta adócsalással üldöz a hatóság, többmilliós bírságokat kapott, és amerikai címe van, ezért behajtani sem tudják ezeket.Forrás: ATV
Orbán szerint ez a magyarok küldetése!
Úgy fotózkodtak a Fidesz új polgármester-jelöltjei Orbánnal, mint beiratkozó kisdiákok az évnyitón!
1270 millió forint közpénzzel segített ki egy kínai beruházást a kormány Kapuváron!
Egyre több fiatal magyar kényszerül a szüleivel lakni!
Újbudán személyes adatokért adják a 200 Ft-os LED izzókat a fideszes polgármester nevében!
A Rogán család kinőtte a luxusingatlanját, beköltöztek Sarka Katáék mellé egy villakomplexumba!
Tarlós: Mit orbánviktorozik? Menjen el az orvoshoz!
Emberi csontokat találtak Várpalotán egy hulladéktelepen!
Feltette az ételt főni, megölte vele az anyját a Nógrádi férfi!
Lázadás egy szekszárdi iskolában!
Vállalhatatlan nekik: “Véletlenül” lehagyták a brüsszeli néppárti csoportképről Trócsányit!
A Fidesz mostani húzásából akár nemzetközi botrány is lehet!
Közmunkásokkal hordatták ki a fideszes szórólapokat Komlón! (videó)
Orbán: Onnan lehet megismerni a korrupciótól szenvedő országokat, hogy nem fejlődnek, hiszen ellopják a pénzt!
Tragédia is lehetett volna: 700 méterre állt meg egymástól két szemben haladó vonat Pécel és Rákos között!
Itthon nincs pénz az egészségügyre, de Erdélyben orvoslakásokat épít a magyar kormány!
Orbán haverja építhet felhőkarcolót a Kopaszi-gátnál!
Hatalmas füst Budapest belvárosában: feketébe borult az ég!
Pár nap és fűthetünk: Fagyokra és hidegfrontra kell számítani!
Hivatali visszaélés miatt feljelentést tettek a roma vezetőnek 4 millióért eladott lakás ügyében!
Kemény fenyegetést kaptak a kormánytól azok a budapestiek, akik nem Tarlósra szavaznak! (videó)
Fegyelmi eljárás indul az M7-esen kő-papír-ollózó motoros rendőrök ellen!
Videón, ahogy a fideszes aláírásgyűjtő hazudik a rezsiutalványokról!
Kórházban fekszenek az idősotthon lakói: az a szállás sem épült meg, amire milliárdokat adott a kormány!
A Fidesz szerint a gyorsan emelkedő bérek miatt rúgnak ki 800 embert az Electroluxtól! (videó)
Juncker: Orbán Viktor nem európai vezető!
Több tízezer hitel került ismét veszélybe!
Elegük van: Hadat üzentek az utasok a MÁV-nak!
Polgárháborút emlegetett Kövér László Szegeden!
Olyan gyenge a Ft, hogy rohamra számítanak a pénzváltóknál!
Leleplező film: Seres Mária és férje több 100 millió Ft közpénzt vettek fel!
Tudja mi ez? Ez kérem Simonka György által 5 millió Ft-ból épített foci lelátó!
Elképesztően alacsony áron kapott lakást Farkas Flórián embere!
Jogsértés: A Mészáros család vacsoráin dől el, hogy ki melyik közbeszerzésen indul?
Uniós segítséggel fogott magánegészségügyi bizniszbe a fideszes polgármester embere!
Bakondi György: Nőtt a migrációs nyomás!
Idős asszony levele Orbánnak: Milyen jogon várja el az állam tőlem, hogy én előlegezzem meg helyettük a férjem idősotthoni díját?
Észak-koreai hackertámadás pusztította el az egyik állami szerv minden digitális adatát!
Nem csalás, hanem “fideszes sz@rkavarás”...
Minden nyugdíjas levelet kap Orbántól! (fotó)
Puzsér Róbert csak 3 millióért vállalna választási szellemi párbajt Berkivel szemben a tévében!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
Klausmann Viktort, a cégvezetéstől 5 évre eltiltott embert indít a Fidesz polgármester-jelöltként!
25 milliós ingatlant, 4 millióért játszott át a fideszes önkormányzat! Rendőrségi ügy lett belőle!
Ceglédi a facebookon fakadt ki: A 168 Óra megszűnt, többet egy sort sem írok bele...
Kivérzett a forint, nem tud talpra állni!
Orbán a magyarellenes Szlovák Nemzeti Párt elnökével együtt nézte a meccset!
Magyar Közút Zrt.: Azért van kátyú, mert sokat szemetelünk!
Pataky: Valahogy el kéne ezt az elb@szott 8 évet felejteni, kitörölni a történelemből... (videó)
Palkovics: A világ élvonalában jár Magyarország!
Orbán Viktor: Nem a szlovákok győztek, hanem mi akartunk kikapni...
A 168 Óra teljes szakmai vezetése távozik!
Teljes készültség a jászberényi Elektrolux gyárnál: Rendőrök és mentőautók!
Drágább lakást bérelni a VI. kerületben, mint Grazban, Ljubjanában vagy Drezdában!
Nagyszabású leépítés Jászberényben: 800 embert rúgnak ki a gyárból!
Figyelem! Ha telenoros, akkor készüljön, mert 2 napon keresztül rengeteg funkció elérhetetlen lesz!
Berki is felkerült a főpolgármester-jelöltek közé a szavazólapra, nem hiszi el, hány aláírást gyűjtött!
Titkos előterjesztést írt Kásler Miklós minisztériuma, ráccsal tartanák távol a hajléktalanokat a budapesti aluljáróktól!
Helyreállt a MÁV-nál az online és az automatás vonatjegyvásárlás!
Figyelem: Új néven hívogatja a választókat a rémhíreket terjesztő közvélemény-kutató!
Repülő csótányok lepték el Budapestet!
Íme a tudományos bizonyíték: Zsarolással és közmunkával szerzi a szavazatokat a Fidesz!
Százmilliókból építették a semmit Simonka falujában!
Bizarr jelenetsor: Kiröhögték a korrupció megszüntetéséről beszélő ellenzéki polgármesterjelöltet a fideszesek!
Varga Mihály a nőket és a nyugdíjasokat is a szalag mellé hajtaná robotolni!
Iszonyatosan féltik a hatalmukat: Most egy fideszes alpolgármester ugrott neki az ellenzéki aktivistának! (videó)
A diákok ételébe hullik a vakolat a kecskeméti iskolában!
Fideszes belharc tört ki a párt két legbefolyásosabb gazdasági embere között!
Már a Wall Street Journal is címlapon hozza Orbán félrevezető bevándorlás-ellenes politikáját!
M8-as építése: Mészáros teherautói miatt beteríti a szemét és a por Vasszentmihályt!
Egy pénztár sem volt nyitva a Keletiben, mert lebetegedett az éjszakás munkatárs! (videó)
Magyarország, itt félned, halnod kell...
Még be sem köszöntött a tél, de már ketten meghaltak kihűlésben Magyarországon!
Még a Fidesz szavazói is elutasítják a stadionépítéseket!
Bebörtönzött nyugdíjasoknak és a külföldön élőknek is jár a rezsiutalvány!
Egy motort és három autót gyújtott fel egy férfi Nyíregyházán! (videó)

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
impresszum