THE TIMES
Feliratkozás hírlevélre
Bűnszervezetet irányíthatott a fideszes politikus: Simonka felesége és unokahúga is vádlott lett!
Hatalmas botrány Pécsett a választás napján: Fideszes ételosztáson bántalmazták a Jobbik képviselőjét!
Bűnszervezetet irányíthatott a fideszes politikus: Simonka felesége és unokahúga is vádlott lett!
A fideszes képviselő feleségét és unokahúgát is a vádlottak padjára ültetik, még az édesanyja is a vádhatóság látókörébe került. Bár Simonka György helyett gyakran a felesége vette át a pénzt, mindenki tisztában volt a politikus vezető szerepével a bűnszervezetben az ügyészség szerint.

Januárban kezdődik Simonka György fideszes országgyűlési képviselő büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken, ahol a vádlottak padjára kell ülnie a politikus feleségének és unokahúgának is – tudta meg a 24.hu.

A politikus az ügy harmadrendű vádlottja, míg a feleségének, Simonkáné Gábor Mariannának ötödrendű, az unokahúgának, Tóth Renátának pedig hatodrendű vádlottként költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie a bíróságon. Ők több olyan gazdasági társaságban is tulajdonosok vagy tisztségviselők voltak, amelyek az ügyészség szerint részét képezték annak a céghálónak, aminek segítségével Simonkáék végrehajtották a költségvetési csalásokat. Simonka felesége cégvezető is volt abban a Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben, amelynek tevékenysége a politikus és 32 társa elleni vádemelés középpontjában áll.

Lapunk megbízható forrásból származó értesülései szerint az ügyészség látókörébe került Simonka György 77 éves édesanyja is, aki szintén több gyanús tevékenységű társaságban volt tulajdonos. Az is előfordult, hogy – egy vélhetően valótlan céges kölcsönügyletből fakadóan – a személyes bankszámlájára érkezett nagy összegű, majdnem 30 millió forintos utalás egy külföldi társaságtól. Ennek ellenére információnk szerint az asszony ellen nem emeltek vádat, mert az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nem vett részt a bűnszervezet működtetésében.

A Központi Nyomozó Főügyészség augusztusban közölte, hogy Simonka György és társai ellen vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. A politikus társainak nevét és az egyéb vádpontokat azonban nem tudatták. Az viszont azóta a Magyar Narancs cikkéből kiderült, hogy Simonkára nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a vádhatóság.

A kormánypárti képviselő ellen több súlyos vádat fogalmazott meg az ügyészség, amely egyértelműen Simonkát tartja a bűnszervezet irányítójának. A politikus csaknem az összes vádpontban érintett, így felelnie kell:

üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás,
kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés,
vesztegetés elfogadása,
továbbá hamis magánokirat felhasználása miatt is.

Információink szerint az ügyészség arra jutott, hogy Simonka – mivel tudott arról, hogy a termelő és értékesítő szövetkezeti rendszer EU-s és hazai költségvetési forrásból jelentős támogatásokhoz juthat – elhatározta, hogy közeli családtagjai és bizalmasai részvételével olyan céghálót épít fel, amellyel megszerzik a vissza nem térítendő támogatásokat, hogy azok jelentős részét saját hasznukra fordítsák.

A vád szerint Simonka kialakította az általa elképzelt céghálót, bizalmi embereinek körét, és rábírta őket, hogy irányítása alatt az általa meghatározott bűncselekményeket elkövessék. A cégháló két zászlóshajója a Magyar Termés TÉSZ KFt. és a Paprikakert TÉSZ Kft. volt, így a mára felszámolás alatt álló két társaság tevékenysége képezi a vád törzsét.

A politikus ügyelt arra, hogy költségvetési csalások elkövetéséhez használt társaságok cégjogi szempontból ne legyenek közvetlenül hozzá köthetők. Mindazonáltal az ügyészség szerint e cégek tulajdonosi, ügyvezetői és tagi szerkezetét Simonka úgy határozta meg, hogy a cégvezetők könnyen irányítható, befolyásolható családtagok, valamint olyan munkatársak legyenek, akik hosszabb ideje alá-fölérendeltségi viszonyban álltak vele. Így a politikus irányító szerepét annak ellenére sem kérdőjelezték meg, hogy nem adhatott volna nekik utasításokat, azok végrehajtását pedig jogszerű eszközökkel nem kényszeríthette volna ki.

Mint említettük, Simonka a harmadrendű vádlott, a sorban a Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetői előzik meg, őket egy időre előzetes letartóztatásba is helyezték. Ugyanakkor az ügyészség szerint mindketten Simonkának lekötelezett, régóta neki dolgozó, vele együttműködő emberek voltak. A vádhatóság információnk szerint azt is megállapította, hogy

a jogi szempontból különálló társaságok valójában egyetlen, szigorú hierarchia alapján működő, Simonka által irányított gazdasági egységként működtek, amelyben a fideszes képviselő vezető szerepe mindenki számára egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen volt.

Ráadásul a bizalmasok segítségével szőtt céghálóban szereplő társaságokat sajátjának tekintette a kormánypárti politikus, erről nem rég el is szólta magát.

Információink szerint a vád kitér arra is, hogy Simonka határozta meg a Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. stratégiáját, például hogy az egyes beruházásokat melyik cég valósítsa meg, és hogy a túlárazások leplezése érdekében milyen beszerzési láncolatot alakítsanak ki. Azt is ő kötötte ki, hogy a felülárazott vállalkozói díj mekkora részét – építési beruházások esetén például 45 százalékot – szolgáltassanak vissza készpénzben.

A visszajuttatott összegeken túl Simonka a családtagjai és bizalmasai ügyvezetése alatt álló cégeknek utalt pénzek fölött is rendelkezett. Magyarán a vád szerint semmilyen pénzmozgás vagy ügylet nem jöhetett létre a tudta és beleegyezése nélkül.

Ráadásul a vádhatóság szerint az említett két TÉSZ csak eszköz volt a bűnszervezet tagjainak saját vagyonuk jogellenes gyarapítására. Számos ingatlanvásárlásra és beruházásra nem volt szükség, csak azt a célt szolgálták, hogy az ingatlanok értékének túlszámlázásával, illetve túlárazott építési beruházások végrehajtásával, vagy eszközbeszerzéssel vissza nem térítendő támogatásokat lehessen szerezni. Ezért aztán Simonkáék olyan beruházásokat kerestek, amelyeket azok bekerülési értékéhez képest fél áron meg lehet valósítani. Az eszközbeszerzések esetén pedig nem új, hanem használt, sőt esetenként működésképtelen gépeket vásároltak.

Az ügyészség szerint a Simonka által létrehozott és irányított szervezetben a tagok pozícióját a képviselőhöz fűződő személyes kapcsolatuk határozta meg, és a politikus törekedett arra, hogy – a hozzá közel állókon kívül – a szervezet tagjai ne legyenek tisztában a többiek által megvalósított cselekmények részleteivel, a realizált és Simonka rendelkezése alatt álló haszon tényleges mértékével és sorsával.

A politikus egyébként igyekezett körültekintő lenni, az egyeztetéseket személyesen, a lehető legszűkebb körben tartotta meg, ezek résztvevőit pedig az ügyészség szerint arra utasította, hogy a megbeszélésekre telefont ne vigyenek. Előírta azt is, hogy a dokumentumokat kizárólag pendrive-ra mentsék, érzékeny, bűncselekményre utaló adatokat pedig se emailben, se telefonon ne közöljenek egymással. Azt is elvárta, hogy a feltétlenül szükséges kommunikációt mobilhívások helyett a Signal nevű, elvben nem lehallgatható alkalmazáson keresztül intézzék a szervezet tagjai.

Az ügyészség információnk szerint arra jutott, hogy Simonka a visszaosztások alkalmával kerülte a közvetlen pénzátvételt, a vállalkozók a pénzt többnyire a feleségének vagy más bizalmi poszton dolgozó alkalmazottnak adták át.

Az ügyészség szerint a Simonka György által irányított szervezet tagjai a Magyar Termés TÉSZ Kft. beruházásaival 447 millió forint, a Paprikakert TÉSZ Kft.-t érintően pedig 803 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a hazai és az uniós költségvetésnek.

Simonkához egyébként számos olyan további beruházás köthető, amely nem képezi a vád tárgyát, de kísértetiesen hasonlít azokra, amelyek miatt vádat emeltek ellene és társai ellen.

Forrás: 24.hu
Ilyen, amikor Brüsszel nem küld pénzt!
Orbán megszólalt a választásokról: Szerinte a Fidesz aratott győzelmet! (videó)
Versenytárs nélkül futott be Mészáros Lőrinc öccsének cége: 600 millióval drágábban épít felüljárót!
Szijjártó: fontos együttműködési szerződéseket írunk alá Putyin budapesti látogatásakor!
Rossz hírek érkeztek: Drámai méretű migrációs hullámot okoz Erdogan háborúja!
Bajban a Fidesz: Pécs új polgármestere megkezdte a korrupció feltárását!
Csodálatos videó: Érdemes végignézned Orbán arcát Tarlós vereségének bejelentése közben!
Mészáros és Tiborcz milliárdokat kérnek a befektetőiktől!
Mészárosék érdekkörébe tartozó cég fejlesztheti a győri állatkertet másfél milliárdból!
Vége a spontán Orbán-interjúknak, Kövér gyakorlatilag eltiltotta a sajtót a politikusoktól!
Még nincs vége: Újabb tüntetés lesz Borkai ellen!
Bakondi György: Egyre több migráns indul el!
Karácsony kezdeményezi a Lokál nevű kormánymédia eltávolítását Budapest közterületéről!
Aláírásgyűjtés indul Borkai Zsolt lemondásáért!
600 millióért vesznek új autókat Matolcsyék!
Tarlós: Szeret a Jóisten, hogy nem én nyertem!
Orbán: Sok magyarban van kipcsak vér! (videó)
Steinmetz Ádám: Ne kapjon életjáradékot Borkai! (videó)
10 millió euróval támogatja a Fidesz-kormány Putyin Budapestre érkező bankját!
Ezeknek semmi nem elég: Közpénzből is tömik Borkai fiát!
A Washington Post nem igazán érti, hogyan választhatták újra Borkait egy ilyen botrány után!
Súlyos gondok: Ez még a választás eredményénél is jobban fájhat Orbánéknak!
Rejtélyes szavazóurnát találtak Budakeszin! (fotók)
Feljelentették Borkai Zsolt fiát, aki havi 1 milliós fizetést kapott egy nem működő cégtől!
Polt Péterék szomszédjában vásárolt luxusapartmant a győri sz*xbotrány kulcsfigurája!
A világ szégyene, hogy Orbán támogatja Erdogan kegyetlen hadműveleteit!
Gulyás Gergely: Legkevesebb 3, de lehet hogy 5 kerületet vesztettünk Borkai miatt!
Lázadás a Fideszben: Orbánt támadják a bukott polgármesterek!
Három horvát nő is volt Borkai horvátországi buliján, köztük egy valóságshow sztár!
Borkai: Kilépve a Fideszből független polgármesterként folytatom a munkámat! (videó)
Bukott a fideszes politikus, aki tavaly azt üzente az ellenzéknek: Egyszerűen senkik vagytok, hejj, hejj! (videó)
Friss: Nem veszi át Tarlós a képviselői mandátumát, nem ül be a közgyűlésbe!
Magyarország költi a legtöbb pénzt az Unióban a templomok megújítására és az egyházi intézményekre!
Matolcsy: Adót a cukorra, építsünk gyorsvasutat!
A világsajtóban is tarolt a Fidesznek bevitt gyomros!
Bayer Zsolt repülhet a budai ingatlanából!
Farkas Flórián is nagy bajban van!
Felkapcsolták a Puskás Aréna lámpáit, elment a közvilágítás!
Bezuhantak Mészáros részvényei: Percek alatt több mint tízmilliárdot bukott a választások után!
Kiverték Orbánék kezéből Miskolcot, Pécset, Egert, Szombathelyet, Dunaújvárost, ellenzéki maradt Hódmezővásárhely, Szeged és Salgótarján!
Most kezdődik: Most kell kiborítani a fiókokat, dossziékat, mindent az utolsó szögig!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
Kétszázezer forintos Louis Vuitton sálat vett fel a szavazáshoz a nagy divatrajongó KDNP-s miniszteri biztos! (fotók)
Botrány Debrecenben: Durván, kiabálva zavartak el egy ellenzéki delegáltat a szavazókörből!
Hatalmas botrány Pécsett a választás napján: Fideszes ételosztáson bántalmazták a Jobbik képviselőjét!
Egekben az árak: Csakis a fideszes képviselőjelölt cége temethet Dunaújvárosban!
Választási csalás történik Soroksáron? Gyanús listát fotóztak egy BMW műszerfalán! + Fotók!
Félmilliárdért őrzi több mint ötven TEK-es Szijjártó Pétert!
“Viktor! Lopni már tudtok! És focizni???” (fotók)
Durva összegek: 200 milliárdhoz közelít az önkormányzatok tartozásállománya!
A másodosztályú kézilabdacsapat edzője és a klubelnöke is 9 milliós Jaguarral jár!
4 hektáros luxusbirtok van Borkai pedagógus felesége nevén! (fotók)
Gyorshír: 30.000 szórólapot szórnak szét Győrben Borkai mocskos ügyeiről! (fotó)
Gulyás: Nincs okom, hogy ne higgyek Borkainak...
Milliárdos adócsalási ügy Békéscsabán: A polgármestert jelölő egyesület egyik alapítóját gyanúsítják!
Önkormányzati választás Soroksáron: 1000 embert nem találnak a városban!
Miféle hozzáállás ez? Perrel fenyegeti a Jahn Ferenc Kórház a felháborodott betegeket?(fotók)
Orbán-kormány sikerei: Több mint 50 ezer magyar már biztos nem fog hazatérni!
A polgárőrség autójával szállítják a Fidesz-plakátokat Érden! (videó)
Borkai-botrány: Az osztrák, a német, a román, a horvát, a cseh, a szlovák és a francia sajtó is ezzel foglalkozik!
Simonka György 24 millió forint kenőpénzt fizetett ki, hogy a NAV leállítsa a cégei elleni eljárást!
Orbán megvétózta az Erdogannak küldött figyelmeztetést!
Kokainkormány - Ezt a feliratot festették fel Orbán irodája elé! (fotók)
Nem teljesítette az ígéreteit a polgármester, teherautóhoz kötve húzták végig a városon! (videó)
Üzenet Borkainak: Ön szégyent hozott a városára! (videó)
Meg akarják tiltani a tanároknak, hogy a nyomorúságos fizetésükről beszéljenek!
Friss: Tüntetés lesz Győrben a Borkai-maffia ellen!
“Orbánt száműzni kell a történelem szemétdombjára!”
Orosz Anna: “Borkai Zsolt egy politikai gengszter! Megmutatta a Fidesz valódi arcát.”
Elismerte a Fidesz: minden új stadion veszteséget termel! (videó)
“Borkai 1 évben nagyjából 1 milliárd Ft-ot lop ki a városból!”
Orbán: Ha Miskolcnak ellenzéki polgármestere lesz, elmaradnak a fejlesztések!
Novák Katain: Nem kell kizárni a Fideszből Borkait! (videó)
Tállai András: A magyar gazdaság stabil lábakon áll!
Gyönyörű videó a yachtos luxusmodelltől: “Felszívnék egy csík kólát!”
Újabb hangfelvétel amelyen fideszes politikusok beszélgetnek a NER módszereiről és megvesztegetési lehetőségeiről!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
impresszum