THE TIMES
Feliratkozás hírlevélre
Mi a f@szt tudunk itt csinálni b@szdmeg? - Trágár hangfelvétel látott napvilágot a fideszes városatyáktól!
Magyar György:Teljesen megbolondítják az állampolgárokat!
Mi a f@szt tudunk itt csinálni b@szdmeg? - Trágár hangfelvétel látott napvilágot a fideszes városatyáktól!
Elképesztő stílusban, italozás közben tárgyalnak a helyiek mindennapjait meghatározó döntésekről a váci önkormányzat fideszes tagjai. Az Alfahírhez eljuttatott hangfelvételek alapján több olyan dolgot sem gondolnak komolyan az október 13-án újrainduló városatyák, amelyről a nyilvánosság előtt mást mondanak. Például elismerik, hogy gyakorlatilag semmit sem csinálnak. Többek között arról beszélnek, hogy semmi fejlesztés nincs, rosszul gazdálkodnak és azt sem tudják, hogy mit akarnak, de a felvételen Fördős Attila polgármester megalázó módon oktatja ki Pető Tibor alpolgármestert a pénzügyekkel kapcsolatban.- Engem minden lófaszért feljelentenek, én mást se csinálok, csak bíróságra járok ezek miatt a görények miatt - így indítja a kormánypárti káromkodásparádét Fördős Attila, Vác polgármestere a szerkesztőségünkhöz eljuttatott felvételeken, amelyen a helyi viszonyokat jól ismerő forrásaink szerint csak Fideszes városatyák beszélnek. A 2010 óta regnáló politikus az egyik felvétel elején azzal kapcsolatban ragadtatja el magát, hogy politikai ellenfelei folyamatosan támadják. Szóba hozza a szocialista Kiss Zsolt esetét, akiről saját sajtómoderátorral irattatták meg, hogy káromkodik, és szerinte azzal az akcióval ország világ láthatta, hogy milyen mosdatlan szájú.

Pedig a felvételeken a fideszesek használják szinte kötőszóként az alpári káromkodásokat, miközben elismerik, hogy a hasonló városokhoz képest elég rosszul teljesítenek.

Fördős és Pető Tibor alpolgármester között parázs vita zajlik a városüzemeltetés hiányos költségvetéséről. Pető neve nemcsak sportolói múltja miatt lehet ismerős, ő volt az, aki a Fidesz 2018-as győzelme után megüzente 7,5 millió, nem a kormánypártokra szavazó magyarnak, hogy "egyszerűen senkik vagytok".

A felvételen Fördős csak Tibinek hívja és kioktató hangnemben alázza meg képviselőtársai előtt:

- Tibi, te nem vagy pénzügyes, hagyjad abba az egészet, mert hülyeséget beszélsz. Nem értesz hozzá Tibi, az a baj. Nem indult mínusszal Tibi, ne vitatkozz, nem értesz hozzá és hülyeséget beszélsz, hülyeséget beszélsz, nem értesz hozzá.

Petőt nem sikerül meggyőzni, az alpolgármester viszont saját hátsó felét is előhozza a pénzügyekről a vitában. Az alpolgármester a testület női tagjától elnézést kérve azt a kérdést teszi fel a városüzemeltető hiányos költségvetésével kapcsolatban, hogy:

- Szerinted mennyire lenne szétbaszva a seggem, már elnézést a kifejezésért Ági.

Az ülésről időközben távozik a polgármester és az egyik képviselő, alighogy elhagyják a termet, társaik csak két majomként hivatkoznak rájuk.

"Mi a faszt tudunk itt csinálni baszdmeg?" - hangzik el a kérdés egy másik felvételen az egyik képviselő szájából, de a megoldással hamarosan előáll Pető. A hangulatot ugyanis nemcsak a káromkodások teszik kocsmaivá, az alpolgármester 10 sört hozat,
de ameddig megjön az ital, belekezdenek a várossal kapcsolatos konkrét ügyekbe. Az egyik képviselő az alpolgármester gondolatmenetét folytatva kimondja, hogy valójában hogyan gazdálkodnak a település vagyonával:

- Visszatérve arra, amit a Tibi mondott, dugdossuk a lyukat ugye, és semmi fejlesztés nincs. Sőt, állandó megoldás nincs. Helyben állunk, érted?

Arról beszélnek, hogy semmit nem tudnának tenni akkor, ha a nemzetgazdasági miniszter arra kérné őket, hogy mutassák be, mit tettek azért, hogy felelős gazdálkodása legyen a városnak.

Nem sokkal később az hangzik el, hogy az általuk összehozott több száz millió forintos hiányt

adóemelésekkel vagy új adók bevezetésével tudják kezelni.

Vác Kisvác nevű városrészével kapcsolatban is elismerik, hogy jóval többet is tehettek volna az ottlakókért:

- Kisvác nagyon szarul néz ki.
- Hát hogy nézne ki, hogy nézne ki? Hát még kevesebbet fogunk rákölteni.
- Hát nézd meg, hogy mit kapott Kisvác meg más városrész.
- De azért azt nézd meg, hogy más városrész mit kapott, Pisti! És nyugodtan megnézheted az övét, de nem mondhatjátok, hogy ez a cég tolja az összes fideszest és KDNP-st, mert a Zolika körzetébe felmehetsz.

Nemcsak váci sajátosság, de a településen kiemelkedően sok olyan körforgalom van, ami valójában csak egy úttestre felfestett sárga pötty. Rendkívül balesetveszélyes, igaz olcsóbb, mint a rendes körforgalom. Ezzel kapcsolatban is másképp gondolkozik a fideszes alpolgármester párttársai előtt, mint ahogy azt a nyilvánosságnak előadják:

- Balhés volt a körforgalom is lássuk be. Ott nálatok a Zöldfa utcába. Én is ott járok minden nap, hát azt lássuk be, ha polgár lennék, azt mondanám, hogy ki az a hülye, aki ezt idetette.

Egy képviselő siet a sárga pöttyök védelmére, amellyel szerinte nincs akkora baj, mint mondják. De nem csak ezzel van probléma, az önkormányzati lakások botrányos helyzetét is őszintén tárgyalják. Az egyik képviselő elismerte, hogy vannak olyanok, akik csak "kúrólaknak" használják az önkormányzati ingatlanokat, miközben családok állnak sorban azért, hogy lakáshoz jussanak. Azt azonban még képviselőtársai előtt sem, csak négyszemközt hajlandó elárulni, hogy pontosan kire gondol.

A pénzhiány témája többször is visszatér a felvételeken, miközben folyamatosan szisszennek a már ott levő/ frissen meghozott alkoholos italok. "Nulla forintunk van arra, hogy előkészítsünk. Mit újítsunk? Márciusban indulnak a pályázatok, beszéltünk erről?(...) A nincsből nem tudunk költeni." A rossz pénzügyi helyzet okát is kifejtik:

- A környező városokhoz képest mi költünk a legkevesebbet városüzemeltetésre. Az visz a csőd felé, hogy a bevételeink alacsonyak.

A felvétel alapján érthetővé válik, hogy hogyan tudta elfecsérelni a kormánytól mobilgátra kapott 2 milliárd forintot a fideszes városvezetés, amelytől hosszan tartó semmittevés után kérték vissza a támogatást. Vácot 2010 óta irányítja Fördős Attila polgármester, aki KDNP-sként a fideszes Pető Tibort, mostani alpolgármesterét verte el az önkormányzati választáson.

A testület kormánypárti tagjainak több botránya is volt az elmúlt években. A Fidesz önkormányzati képviselői részegen kötekedtek és verték szét a településen a közlekedési táblákat. Ugyan pénzbírsággal megúszták, annek ellenére újraindulhatnak, hogy korábban Pető Tibor azt ígérte, hogy az ítélethozatal után lesznek következmények.

Az Elios-botrányban is nyakig benne volt a fideszes városvezetés, a rendőrség egy éve vitte el az üggyel kapcsolatos iratokat a városházáról.

A váci színházon való nyerészkedés is következmények nélkül maradt: a Váci Dunakanyar Színház 336 milliós felújítását a Bodonyi Béla résztulajdonában álló cégre írta ki a teátrum és az önkormányzat. Bodonyi 2014-ben lett Fördős Attila javaslatára külsős tagja a kultúrával is foglalkozó szakbizottságnak, de Fidesszel való kapcsolatáról mindent elmond, hogy a választások után Pető Tibor váci Fidesz-elnökkel karöltve üvöltötte, hogy „egyszerűen senkik vagytok, hej-hej!”

Forrás: Alfahír
Már több mint 140-en fagytak halálra idén télen!
Rétvári: Sokkal kisebb a szegény magyar nyugdíjasok aránya, mint az Unióban!
450 millió forinttal segítette Havasi Balázs külföldi koncertjeit az állam!
CEU elnök-rektora: Az EU tétlenül nézi, amint Orbán kiüresíti a demokráciát!
The Washington Post: az Orbán-kormány alapítványa dollárszázezreket fizetett Trump hírszerzési vezetőjének!
36 millióval emelkedik Orbán Ráhel barátnőjének rendezvényekre elkölthető pénze!
Bayerné titokban adta el multiknak az állami vérplazmát!
Bayer Zsolt európai uniós pénzből gyalázhatja az „ótvar, rohadvány" Európai Uniót!
Kimondta a bíróság: Hazudott a mihazánkos Palányi Nóra, nem is zaklatta őt Gréczy Zsolt!
Havi 200 ezerért bérelt lakást KÖZPÉNZből a fia barátnőjétől a fideszes képviselő!
Fidesz-módi: miattuk büntették az országot, most Rogánnak dolgoznak!
Plusz félmilliárd Ft-ot kap Orbán kedvenc focicsapatának az elnöke a békásmegyeri piacért!
Több ezren követelték a Parlament előtt, hogy tartsák be Orbánék a bírósági ítéleteket!
Iványi Gábor: Isten szabadítson meg minket az alkalmatlan és gonosz miniszterelnöktől!
Tállai András: Európa egyik legversenyképesebb gazdasága a magyar!
“Autóversenyzői” álmokat dédelget Matolcsy!
Németh Szilárd: Horthy óta nem volt olyan jó vezetője az országnak, mint Orbán Viktor!
Bayer börtönbe záratná a feleségéről kínos információkat közlő újságírót!
Novák fenyeget: Ha a Néppárt nem válaszol Orbán Viktornak, akkor a Fidesz lépni fog!
Megbüntették a fóti gyermekközpontról rappelő fiút!
Félelem a külügyben: Szijjártó sorra rúgja ki az embereket!
Eddig már 59 milliárdos pluszkiadásról döntött a kormány a sportcélok megvalósítására!
meglesz még ennek a böjtje: Jövő héten jön a rekordmeleg!
Pataky: Mátyás király óta sok a nehézség, de ebből kiszabadulni látszik az ország! (videó)
Szorul a hurok: Nyomozni kezdtek Bayerné vérplazma biznisze után!
Fellépésenként hétmilliót kaszál az Edda az amerikai turnéján, amit közpénzből finanszíroztak!
Megdőlt a rekord: Elképesztő mennyiségű pénzt költhet propagandára a kormány!
Nem engedni be Matolcsy az ellenzéki képviselőket a jegybankba!
Szép csendben rezsit emelt a kormány a szociális ellátásban!
Der Spiegel: Orbán Európa költségvetésének szívócsöve!
Újabb milliárdokat költenek a Várra! Most épp a Csikós udvarra költenek 5,8 milliárdot!
Bakondi: 120 ezer migráns tart Magyarország felé!
Sokkol: Teherbe ejtette kiskorú páciensét a pöstyéni kórház nőgyógyásza!
Lázár János súlyos kritikát fogalmazott meg a kormánnyal szemben!
A KDNP felmondaná az Emberi Jogok Európai Egyezményét!
Elegük van: Azonnali nyugdíjemelést követel a DK!
Palkovics egy győri panellakást adott a Halászbástya melletti műemlék lakásért cserébe!
Egy halott vevő holttestét kerülgették a vásárlók a Lidl-ben! (fotó)
150 milliárdot (!) költhetnek propagandára Orbánék!
Brutális drágulás: Heteken belül 500 Ft lehet egy kiló kenyér!
Újabb sajtópert vesztett a kormányközeli propagandalap!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
Közpénzből hitelezi meg saját cégét a letelepedésikötvény-bizniszes üzletember!
A kormány elismerte, hogy közeledik a válság, mégsem védi meg az embereket!
Magyar György:Teljesen megbolondítják az állampolgárokat!
Kizuhant egy kislány az ötödik emeletről, majd anyja is utána ugrott!
Kövér kétmillió forintra büntette Hadházyt!
Szegényebbek a nyugdíjasok mint 2 éve!
Több milliárdos jelzáloghitelt vett fel az MVM egyik leányvállalata a Mátrai Erőmű megvétele előtt!
Orbán bejelentette, hogy nem hajtja végre a bíróság ítéletét!
573 milliárd Ft-nyi extrabevétel: Jól fialnak az orbáni „nem megszorítások”!
Botrány: Osztálytársai előtt vert meg egy diákot az anya-fia páros az általános iskolában!
Még üresen is zabálja a pénzt a hulladékválogató!
Megköszönte Orbánnak a 66 milliós támogatást a Szentföldi Ferences Kusztódia vezetője!
Rengeteg a panasz: Hiába az emelés, több ezer Ft-ot buknak havonta a nyugdíjasok!
A kormány bevallotta: A nemzeti konzultáció kamu!
Gondok lehetnek, Főnök: Szigorítanák az uniós pénzek kifizetését az Európai Unió leggazdagabb országai!
Önnek 161 ezer évig kellene dolgoznia, hogy annyi pénze legyen, mint Mészárosnak!
Botrány Ferihegyen: Rendőrt hívtak a fellázadt utasokra!
Törvénysértő lehetett az egyenruhás katonák jelenléte Orbán évértékelőjén!
Gulyás: Biztosítva van, hogy a közpénzt átláthatóan. szabályosan költsék el!
Mészáros Lőrinc felkerült egy európai gazdaglistára is!
Orbán törvényszegésre kényszerítette a főtiszteket!
Magyarország negyedmillió eurós támogatást nyújt az albán katolikus egyháznak!
Szájzárat kaptak a szakszolgálatok, mintha államtitok lenne az iskolaérettségi vizsgálatok eredménye!
637 százalékkal nőtt a képviselők vagyona!
Szó nélkül vetette el a Fidesz a fiatalok SZJA-mentességére tett javaslatot!
Kevesebb mint 24 óra alatt 5-ször ment le Orbán évértékelője az M1-en!
Hadházy belógatott Kövér László mögé egy Stop Propaganda feliratú tálát, kitiltották!
13 éves kislányát adta el egy kiskunhalasi férfi, 5-15 ezer forintot kért alkalmanként!
Államtitkár: Tabletet, okostáblát vesz kárpátaljai iskolákba a magyar kormány!
Elkezdik építeni a lőtereket a fiataloknak!
Pedofil-ügy: 10 évre titkosították az ügy részleteit!
Leszavazta a Fidesz a családi pótlék emelését!
Elsöprő ellenzéki siker Dunaújvárosban!
Az egész Brexit kismiska ahhoz képest, amire Magyarország és Lengyelország készül az EU-ban!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
impresszum