THE TIMES
Durva fideszes lépések következhetnek!
Várhatóan a Fidesz tovább korlátozza majd a sajtó mûködését, és megpróbálja megakadályozni, hogy az ellenzéki vezetésû önkormányzatok új, szabad orgánumokat hozzanak létre. Az ellenzék pedig átvilágítja az általa megnyert önkormányzatok mûködését, nyilvánosságra hozza a visszaéléseket, de ügyelnie kell, hogy a kistelepüléseken is megvesse a lábát – állítják a lapunk által megkérdezett elemzõk. Az ellenzéki polgármestereknek érdekük a szoros politikai együttmûködés: ha például Szombathely vezetésére ráront a Fidesz, akkor az ne csak a vasi megyeszékhely ügye legyen, hanem a többi kormányellenes városé is.

– Orbán Viktor saját politikai logikájából kiindulva azt a következtetést vonhatja le az eredményekbõl, hogy létezik egy túlságosan szabad média, ami – ahogy ez nemrégiben egy, a választást értékelõ konferencián is elhangzott – a Borkai-ügy miatt sokat segített az ellenzéknek. Arra számítok, hogy durva lépések következnek a megmaradt szabad média ellen: tovább korlátozzák a sajtó mûködését, és mindenáron igyekeznek majd megakadályozni, hogy az ellenzéki vezetésû önkormányzatok új, szabad orgánumokat hozzanak létre – mondja lapunknak Juhász Attila, a Political Capital elemzõje.

Ugyanakkor szerinte kontraproduktív lenne, ha frontális támadást intéznének az önkormányzatok ellen: például ha törvényt módosítanának a helyhatóságok teljes átalakításáért.

– Viszont elképzelhetõ a települések fojtogatása. Nemcsak a fõvárosban, hanem a megyei jogú városokban is vannak olyan intézmények, beruházások, felújítások, amelyekhez állami szerepvállalás szükséges. A fideszes többségû megyei közgyûléseknek is van beleszólásuk a fejlesztési pénzek elosztásába – magyarázza Juhász.

Úgy látja, 2010 óta tovább erõsödött az a trend, hogy a kisebb településeken nagyobb a Fidesz támogatottsága. Ez jellemzi a mostani választást is, miközben a polgárság kezd elfordulni a kormánypárttól. Az, hogy a budai kerületekben rossz eredményt értek el – az I., a II. és a III. kerületben elvesztették a választást –, komoly figyelmeztetés a Fidesznek.

Az elemzõ szerint a Fidesz holdudvarából távozott az a véleményformáló értelmiségi réteg, amely a polgári Magyarország eszményét követte. Bod Péter Ákostól Csaba Lászlón át Jeszenszky Gézáig a konzervatív értelmiség nagy része visszafordíthatatlanul kormánypártellenessé vált. Ez nemcsak a pártról szól, hanem annak ideológiájáról, arról, hogy a Fidesz Nyugat-orientáltsága a múlté, a Kelethez húzó politikáé lett a fõszerep, szimbolikus példa erre, ahogy Orbán közvetlenül a választás után a Türk Tanács konferenciáján a hazai kipcsakokról beszélt.

– Ezt a jobboldali polgárság nem fogadja el – teszi hozzá Juhász. Szerinte az egykori esztergomi viszonyokhoz képest (ott 2010 és 2014 között a Fidesz bénította le a Tétényi Éva civil polgármester vezette várost) éppen fordított helyzet alakult ki több önkormányzatban: három településen is a fideszes városvezetõnek ellenzéki többségû közgyûléssel kell együttmûködnie. Hódmezõvásárhelyen egyéni körzetbõl egyetlen fideszes képviselõ jutott be a közgyûlésbe, ami azt jelzi, hogy a szavazók megbüntették a korábbi fékezõ, bénító, kormánypárti helyi politikát.

Kiss Ambrus, a Policy Agenda elemzõje nem hisz abban, hogy a Fidesz megnyirbálná az önkormányzatok hatáskörét, vagy pénzeket kezdene elvonni tõlük.

– Bár a kampányban a kormánypárti politikusok arról beszéltek, hogy büntetni fogják a balos önkormányzatokat, holott a legkevesebb pénzt az önkormányzatok az elmúlt öt évben egy lakosra vetítve az eddig fideszes Szombathelyen, Miskolcon és Pécsett tudták elkölteni. Magyarul: nem volt igaz az a retorika, miszerint a kormány az elmúlt években a hozzá hû településeknek juttatott volna több fejlesztési forrást.

Az ellenzék több helyütt jelezte, hogy eljött az átvilágítás, a korábbi szerzõdések felülvizsgálatának ideje. V. Naszályi Márta, az I. kerület új polgármestere bejelentette, áttekintik az önkormányzati szerzõdéseket, átvilágítják a bérlakások ügyét, ezután a lakókkal közösen egy átlátható, igazságos rendszert dolgoznak ki. Mint ismert: a Várnegyedben többek között Bayer Zsolt publicista és Palkovics László miniszter is olcsón bérel lakást. Baranyi Krisztina, a IX. kerület frissen megválasztott polgármestere pedig arról beszélt, hogy a Ferencvárosban minden szerzõdést nyilvánosságra hoznak, és ahol szükséges, feljelentést is tesznek. Juhász Attila szerint a helyi hatalmat megragadó ellenzék tovább erõsítheti magát azzal, ha nyilvánosságra kerül, mit tettek az elõzõ vezetés alatt az önkormányzatok, az asztalra kirakott ügyeknek pedig országos hatásuk is lehet.

– A korrupciógyanúval érintett kerületekben él az az elvárás, ha már a kampányban megígértétek, hogy vizsgálódtok, akkor tegyétek is meg – mondja Kiss Ambrus. –

Van azonban az átvilágításoknak egy rákfenéje: ha büntetõjogilag nem marasztalhatók el a felelõsök, csupán politikai vagy morális szempontból, akkor rendszerint csalódás követi a feltárást. 2002-ben az MSZP, 2010-ben a Fidesz csúszott bele ebbe a hibába: megígérték az átvilágítást, de nem tudtak érdemi eredményt felmutatni. Igaz, az ellenzék most akár arra is hivatkozhat, hogy a Polt Péter-féle ügyészség mellett nincs valós esélyük ezen ügyek végigvitelére.

Kiss Ambrus szerint az ellenzéki polgármestereknek érdekük a szoros politikai együttmûködés: ha például Szom
bathely vezetésére ráront a Fidesz, akkor az ne csak a vasi megyeszékhely ügye legyen, hanem a többi kormányellenes városé is.

– Korábbi kezdeményezésük folytatásán is dolgozniuk kell, hogy az önkormányzatok közvetlenül kaphassanak uniós forrást – mondja Juhász Attila. – A Fidesz európai szinten sok pozíciót vesztett, az unióban van hajlandóság arra, hogy a korrupt kormányzati rendszert megbüntetve a fejlesztési pénzeket közvetlenül a településeknek adják.

Úgy véli, az ellenzék elemi érdeke, hogy a BKV kivéreztetéséért felelõsséggel tartozó kormánnyal szemben felemelje a szavát, jelezze, hány választó van mögötte, és megmutassa a politikai erejét.

Juhász Attila szerint az országgyûlési választások közeledtével egyre fontosabbá válik, hogy az ellenzék által megnyert nagyvárosok vezetése foglalkozzon a környékükön lévõ kisebb településekkel is. A 106 egyéni választókerületben ugyanis hiába van egy nagyvárosi központ, amelyet megnyerhet az ellenzék, a kisebb településeken jóval erõsebb a Fidesz. Az ellenzéki pártoknak mûködõ alapszervezeteket kell kiépíteniük a falvakban is.

Több lap beszámolt arról, hogy az önkormányzati választások egyik nagy nyertese a Momentum lett. Hat polgármesteri helyet szereztek, az Index pedig összeszámolta, hogy 130 önkormányzati és 30 megyei képviselõjük lesz a következõ öt évben.

Ezzel párhuzamosan megkezdõdött a választások eredményének pártpolitikai szempontú értelmezése. A kormányközeli Nézõpont Intézet például arról ír, hogy bár Budapesten veszített a Fidesz, országosan mégis gyõzött. Ha „a leadott voksokat parlamenti választásra vonatkoztatjuk, a Fidesz országos és erõs gyõzelme megkérdõjelezhetetlen lenne”. A Nézõpont „szavazatátszámító” elemzése szerint ha október 13-án „országgyûlési választást tartottak volna Magyarországon, a kormánypártok közel kétharmados többséget szereztek volna ismét (a kétharmadhoz szükséges 133-ból 129 mandátumot). Így minden legitimációs alapja megvan a Fidesz–KDNP-nek, hogy az országgyûlési kétharmados többségét használja a jövõben is, ha valamilyen ügyben szükségesnek tartja” – olvasható a Nézõpont közleményében.

Ugyanakkor a szocialistákhoz közeli Hírklikk azzal igyekszik az Index elemzését cáfolni – amely szerint a legtöbb megyében az MSZP volt a leggyengébb a DK–Momentum–Jobbik–MSZP-négyesbõl –, hogy „tíz megyei jogú városban szerzett polgármesteri széket az ellenzék, ebbõl négyben az MSZP–Párbeszéd-szövetség adhatja a polgármestert, 205 ellenzéki képviselõi helybõl 62-t szereztek meg a szocialisták, 83 körzetbõl 49 gyõzelmet szereztek, 34 képviselõjük kompenzációs listáról került be a testületekbe”.

Azt mások sem vitatják, hogy a szövetségen belül a polgármesterek számát tekintve jobban áll az MSZP, Budapesten például hat kerületet vezet.

– De az emberek nemcsak az MSZP-re szavaztak, hanem az összefogásra és a polgármesterjelölt személyiségére is – teszi hozzá Kiss Ambrus. Szerinte az önkormányzati választás ráadásul nem értelmezhetõ úgy, mintha országgyûlési választásokat tartottak volna. A megyei listákra csak a kistelepülések Magyarországa szavazott, a megyei jogú városok lakossága nem. Sok helyütt közös listákat alakítottak a pártok, így ebbõl sem lehet érdemi következtetéseket levonni.

– Ezúttal nem érdemes az ellenzéki pártok erõsorrendjét felállítani, hiszen az csak tovább növeli a kormányellenes oldal polarizáltságát, árt a szövetségnek. Ráadásul a kistelepüléseken megkérdõjelezhetetlen a Fidesz vezetõ szerepe. Politikai szempontból félre szokták értelmezni a helyzetet, legyintenek erre az eredményre, de a kistelepüléseken lakik a választópolgárok majdnem fele. Országosan nem lehet áttörést remélni, ha ezeken a helyeken nem szerepel jól az ellenzék. Kevésbé hiszek abban, hogy a nagyvárosok sikere önmagától leszivárog a kisebb városokba. Amíg az ellenzék nem lesz jelen a kis falvakban, addig fennmarad a jelenlegi helyzet: ellenzéki nagyvárosok mellett kormánypárti kistelepülések alkotják az országot – magyarázza Kiss Ambrus.

Az atv.hu nemrégiben arról számolt be, hogy a Fideszben egyre sürgetõbbnek tartanak egy „narancsszínû alkotmánymódosítást”, válaszul „a szivárványszínû budapesti balliberális áttörésre”.

Korábban az Index írt arról, hogy a Fidesz alkotmánymódosítással reformálná meg a teljes igazságszolgáltatást, erõs végrehajtói hatalom épülne ki, amely érintené a központi kormányzat felépítését is. Ehhez képest Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a napokban azt közölte, az alkotmánymódosítás nem szerepel az Országgyûlés õszi ülésszakának törvényalkotási programjában.

Kiss Ambrus szerint a Fidesz elemi érdeke, hogy visszaszerezze a tematizáló képességét.

– Hogy ez Alaptörvény-módosítás lesz-e, vagy másfajta kezdeményezés, még nem világos. Saját szempontjukból hibát követnének el, ha nem állnának ki konfliktust, vitát generáló javaslatokkal – mondja. Úgy véli,

önkormányzati szinten nincs alternatívája az ellenzéki együttmûködésnek.

Országos szinten 2021 nyaráig akár önállóan is növekedhetnek a kormányellenes pártok, de eddig sem sikerült azt a 2010 óta dédelgetett vágyat megvalósítaniuk, hogy egyetlen ellenzéki szervezet tartósan 30 százalék körüli szintre emelkedjen, és integrálja a többieket. Ez pedig elõrevetíti, hogy milyen reális forgatókönyv születhet 2022-re.

Forrás: 168 Óra
Ezt olvassák mások:
Orbán a saját nevetséges tudatlanságáról tett tanúbizonyságot!
Kínos.

Sokan Orbán rettentõ képmutatását és szemforgatását emlegetik annak apr...
Ujhelyi István: A kormány mindennel foglalkozik, csak a magyar emberekkel nem
KSH: 400 ezret keres egy átlagos magyar
Durva fideszes lépések következhetnek!
Várhatóan a Fidesz tovább korlátozza majd a sajtó mûködését, és megpróbálja megakadályozni, hogy az ellenzéki vezetésû önkormányzatok új, szabad orgánumokat hozzanak létre. Az ellenzék pedig átvilágítja az általa megnyert önkormányzatok mûködését, nyilvánosságra hozza a visszaéléseket, de ügyelnie kell, hogy a kistelepüléseken is megvesse a lábát – állítják a lapunk által megkérdezett elemzõk. Az ellenzéki polgármestereknek érdekük a szoros politikai együttmûködés: ha például Szombathely vezetésére ráront a Fidesz, akkor az ne csak a vasi megyeszékhely ügye legyen, hanem a többi kormányellenes városé is.

– Orbán Viktor saját politikai logikájából kiindulva azt a következtetést vonhatja le az eredményekbõl, hogy létezik egy túlságosan szabad média, ami – ahogy ez nemrégiben egy, a választást értékelõ konferencián is elhangzott – a Borkai-ügy miatt sokat segített az ellenzéknek. Arra számítok, hogy durva lépések következnek a megmaradt szabad média ellen: tovább korlátozzák a sajtó mûködését, és mindenáron igyekeznek majd megakadályozni, hogy az ellenzéki vezetésû önkormányzatok új, szabad orgánumokat hozzanak létre – mondja lapunknak Juhász Attila, a Political Capital elemzõje.

Ugyanakkor szerinte kontraproduktív lenne, ha frontális támadást intéznének az önkormányzatok ellen: például ha törvényt módosítanának a helyhatóságok teljes átalakításáért.

– Viszont elképzelhetõ a települések fojtogatása. Nemcsak a fõvárosban, hanem a megyei jogú városokban is vannak olyan intézmények, beruházások, felújítások, amelyekhez állami szerepvállalás szükséges. A fideszes többségû megyei közgyûléseknek is van beleszólásuk a fejlesztési pénzek elosztásába – magyarázza Juhász.

Úgy látja, 2010 óta tovább erõsödött az a trend, hogy a kisebb településeken nagyobb a Fidesz támogatottsága. Ez jellemzi a mostani választást is, miközben a polgárság kezd elfordulni a kormánypárttól. Az, hogy a budai kerületekben rossz eredményt értek el – az I., a II. és a III. kerületben elvesztették a választást –, komoly figyelmeztetés a Fidesznek.

Az elemzõ szerint a Fidesz holdudvarából távozott az a véleményformáló értelmiségi réteg, amely a polgári Magyarország eszményét követte. Bod Péter Ákostól Csaba Lászlón át Jeszenszky Gézáig a konzervatív értelmiség nagy része visszafordíthatatlanul kormánypártellenessé vált. Ez nemcsak a pártról szól, hanem annak ideológiájáról, arról, hogy a Fidesz Nyugat-orientáltsága a múlté, a Kelethez húzó politikáé lett a fõszerep, szimbolikus példa erre, ahogy Orbán közvetlenül a választás után a Türk Tanács konferenciáján a hazai kipcsakokról beszélt.

– Ezt a jobboldali polgárság nem fogadja el – teszi hozzá Juhász. Szerinte az egykori esztergomi viszonyokhoz képest (ott 2010 és 2014 között a Fidesz bénította le a Tétényi Éva civil polgármester vezette várost) éppen fordított helyzet alakult ki több önkormányzatban: három településen is a fideszes városvezetõnek ellenzéki többségû közgyûléssel kell együttmûködnie. Hódmezõvásárhelyen egyéni körzetbõl egyetlen fideszes képviselõ jutott be a közgyûlésbe, ami azt jelzi, hogy a szavazók megbüntették a korábbi fékezõ, bénító, kormánypárti helyi politikát.

Kiss Ambrus, a Policy Agenda elemzõje nem hisz abban, hogy a Fidesz megnyirbálná az önkormányzatok hatáskörét, vagy pénzeket kezdene elvonni tõlük.

– Bár a kampányban a kormánypárti politikusok arról beszéltek, hogy büntetni fogják a balos önkormányzatokat, holott a legkevesebb pénzt az önkormányzatok az elmúlt öt évben egy lakosra vetítve az eddig fideszes Szombathelyen, Miskolcon és Pécsett tudták elkölteni. Magyarul: nem volt igaz az a retorika, miszerint a kormány az elmúlt években a hozzá hû településeknek juttatott volna több fejlesztési forrást.

Az ellenzék több helyütt jelezte, hogy eljött az átvilágítás, a korábbi szerzõdések felülvizsgálatának ideje. V. Naszályi Márta, az I. kerület új polgármestere bejelentette, áttekintik az önkormányzati szerzõdéseket, átvilágítják a bérlakások ügyét, ezután a lakókkal közösen egy átlátható, igazságos rendszert dolgoznak ki. Mint ismert: a Várnegyedben többek között Bayer Zsolt publicista és Palkovics László miniszter is olcsón bérel lakást. Baranyi Krisztina, a IX. kerület frissen megválasztott polgármestere pedig arról beszélt, hogy a Ferencvárosban minden szerzõdést nyilvánosságra hoznak, és ahol szükséges, feljelentést is tesznek. Juhász Attila szerint a helyi hatalmat megragadó ellenzék tovább erõsítheti magát azzal, ha nyilvánosságra kerül, mit tettek az elõzõ vezetés alatt az önkormányzatok, az asztalra kirakott ügyeknek pedig országos hatásuk is lehet.

– A korrupciógyanúval érintett kerületekben él az az elvárás, ha már a kampányban megígértétek, hogy vizsgálódtok, akkor tegyétek is meg – mondja Kiss Ambrus. –

Van azonban az átvilágításoknak egy rákfenéje: ha büntetõjogilag nem marasztalhatók el a felelõsök, csupán politikai vagy morális szempontból, akkor rendszerint csalódás követi a feltárást. 2002-ben az MSZP, 2010-ben a Fidesz csúszott bele ebbe a hibába: megígérték az átvilágítást, de nem tudtak érdemi eredményt felmutatni. Igaz, az ellenzék most akár arra is hivatkozhat, hogy a Polt Péter-féle ügyészség mellett nincs valós esélyük ezen ügyek végigvitelére.

Kiss Ambrus szerint az ellenzéki polgármestereknek érdekük a szoros politikai együttmûködés: ha például Szom
bathely vezetésére ráront a Fidesz, akkor az ne csak a vasi megyeszékhely ügye legyen, hanem a többi kormányellenes városé is.

– Korábbi kezdeményezésük folytatásán is dolgozniuk kell, hogy az önkormányzatok közvetlenül kaphassanak uniós forrást – mondja Juhász Attila. – A Fidesz európai szinten sok pozíciót vesztett, az unióban van hajlandóság arra, hogy a korrupt kormányzati rendszert megbüntetve a fejlesztési pénzeket közvetlenül a településeknek adják.

Úgy véli, az ellenzék elemi érdeke, hogy a BKV kivéreztetéséért felelõsséggel tartozó kormánnyal szemben felemelje a szavát, jelezze, hány választó van mögötte, és megmutassa a politikai erejét.

Juhász Attila szerint az országgyûlési választások közeledtével egyre fontosabbá válik, hogy az ellenzék által megnyert nagyvárosok vezetése foglalkozzon a környékükön lévõ kisebb településekkel is. A 106 egyéni választókerületben ugyanis hiába van egy nagyvárosi központ, amelyet megnyerhet az ellenzék, a kisebb településeken jóval erõsebb a Fidesz. Az ellenzéki pártoknak mûködõ alapszervezeteket kell kiépíteniük a falvakban is.

Több lap beszámolt arról, hogy az önkormányzati választások egyik nagy nyertese a Momentum lett. Hat polgármesteri helyet szereztek, az Index pedig összeszámolta, hogy 130 önkormányzati és 30 megyei képviselõjük lesz a következõ öt évben.

Ezzel párhuzamosan megkezdõdött a választások eredményének pártpolitikai szempontú értelmezése. A kormányközeli Nézõpont Intézet például arról ír, hogy bár Budapesten veszített a Fidesz, országosan mégis gyõzött. Ha „a leadott voksokat parlamenti választásra vonatkoztatjuk, a Fidesz országos és erõs gyõzelme megkérdõjelezhetetlen lenne”. A Nézõpont „szavazatátszámító” elemzése szerint ha október 13-án „országgyûlési választást tartottak volna Magyarországon, a kormánypártok közel kétharmados többséget szereztek volna ismét (a kétharmadhoz szükséges 133-ból 129 mandátumot). Így minden legitimációs alapja megvan a Fidesz–KDNP-nek, hogy az országgyûlési kétharmados többségét használja a jövõben is, ha valamilyen ügyben szükségesnek tartja” – olvasható a Nézõpont közleményében.

Ugyanakkor a szocialistákhoz közeli Hírklikk azzal igyekszik az Index elemzését cáfolni – amely szerint a legtöbb megyében az MSZP volt a leggyengébb a DK–Momentum–Jobbik–MSZP-négyesbõl –, hogy „tíz megyei jogú városban szerzett polgármesteri széket az ellenzék, ebbõl négyben az MSZP–Párbeszéd-szövetség adhatja a polgármestert, 205 ellenzéki képviselõi helybõl 62-t szereztek meg a szocialisták, 83 körzetbõl 49 gyõzelmet szereztek, 34 képviselõjük kompenzációs listáról került be a testületekbe”.

Azt mások sem vitatják, hogy a szövetségen belül a polgármesterek számát tekintve jobban áll az MSZP, Budapesten például hat kerületet vezet.

– De az emberek nemcsak az MSZP-re szavaztak, hanem az összefogásra és a polgármesterjelölt személyiségére is – teszi hozzá Kiss Ambrus. Szerinte az önkormányzati választás ráadásul nem értelmezhetõ úgy, mintha országgyûlési választásokat tartottak volna. A megyei listákra csak a kistelepülések Magyarországa szavazott, a megyei jogú városok lakossága nem. Sok helyütt közös listákat alakítottak a pártok, így ebbõl sem lehet érdemi következtetéseket levonni.

– Ezúttal nem érdemes az ellenzéki pártok erõsorrendjét felállítani, hiszen az csak tovább növeli a kormányellenes oldal polarizáltságát, árt a szövetségnek. Ráadásul a kistelepüléseken megkérdõjelezhetetlen a Fidesz vezetõ szerepe. Politikai szempontból félre szokták értelmezni a helyzetet, legyintenek erre az eredményre, de a kistelepüléseken lakik a választópolgárok majdnem fele. Országosan nem lehet áttörést remélni, ha ezeken a helyeken nem szerepel jól az ellenzék. Kevésbé hiszek abban, hogy a nagyvárosok sikere önmagától leszivárog a kisebb városokba. Amíg az ellenzék nem lesz jelen a kis falvakban, addig fennmarad a jelenlegi helyzet: ellenzéki nagyvárosok mellett kormánypárti kistelepülések alkotják az országot – magyarázza Kiss Ambrus.

Az atv.hu nemrégiben arról számolt be, hogy a Fideszben egyre sürgetõbbnek tartanak egy „narancsszínû alkotmánymódosítást”, válaszul „a szivárványszínû budapesti balliberális áttörésre”.

Korábban az Index írt arról, hogy a Fidesz alkotmánymódosítással reformálná meg a teljes igazságszolgáltatást, erõs végrehajtói hatalom épülne ki, amely érintené a központi kormányzat felépítését is. Ehhez képest Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a napokban azt közölte, az alkotmánymódosítás nem szerepel az Országgyûlés õszi ülésszakának törvényalkotási programjában.

Kiss Ambrus szerint a Fidesz elemi érdeke, hogy visszaszerezze a tematizáló képességét.

– Hogy ez Alaptörvény-módosítás lesz-e, vagy másfajta kezdeményezés, még nem világos. Saját szempontjukból hibát követnének el, ha nem állnának ki konfliktust, vitát generáló javaslatokkal – mondja. Úgy véli,

önkormányzati szinten nincs alternatívája az ellenzéki együttmûködésnek.

Országos szinten 2021 nyaráig akár önállóan is növekedhetnek a kormányellenes pártok, de eddig sem sikerült azt a 2010 óta dédelgetett vágyat megvalósítaniuk, hogy egyetlen ellenzéki szervezet tartósan 30 százalék körüli szintre emelkedjen, és integrálja a többieket. Ez pedig elõrevetíti, hogy milyen reális forgatókönyv születhet 2022-re.

Forrás: 168 Óra
5 milliárddal megdobta a kormány Áder János klímavédelmi alapítványát
A Demokratikus Koalíció annak kapcsán reagált honlapján, hogy kiderült, 5 milliárd forintot ad a kormány hálából Áder János alapítvány...
Tragikus műhiba a Szigetvári Kórházban: Sóoldat helyett fertőtlenítővel kezeltek egy nőt, válságos az állapota
Válságos állapotban kezelnek egy asszonyt Pécsett, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat ...
Dzsudzsákra nem vonatkoznak a járványügyi jogszabályok? A rendőrség hallgat a focista karanténszegéséről
A rendőrség egy hete nem árulja el, vizsgálják-e, hogy Dzsudzsák Balázs megsértette a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályokat. A ...
"Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény"
Miután a kormány kedd éjjel benyújtotta a parlamentnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslatot és a veszélyhelyzet megszűnés...
Gulyás Gergely: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
A koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes, sikeres volt, ezért lehet megszüntetni a rendkívüli jogrendet, az egészségügyben azonb...
Rogán exfelesége lehet a teniszszövetség egyik vezetője
Az elnöki posztra fideszes politikust keresnek, hogy eltüntesse a 3,8 milliárdos tartozást, de szerephez juthat a kabinetirodát vezető miniszte...
Új rekord: 9 hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
A „végre” és az „ideje volt” a két legjellemzőbb reakció a bicskei és mányi lakosok részéről arra, hogy visszakapták használatra a...
„Teret ad az önkénynek” Orbánék új felhatalmazása
A kormány szerint a járvány második hullámakor nem lesz szükség újra a rendkívüli jogrend kihirdetésére, de ha a parlament elfogadja a ves...
Bizottságot kap a nyakába Kövér László
Bizottságot kap a nyakába Kövér László, az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága figyeli majd, hogy az Országgyűlés miként változtat ...
Varga Judit: Magyarországon biztosított a jogállam
Gyorsan bebizonyosodott, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos hazai és nemzetközi rágalomhadjárat alaptal...
Még nincs is itt Orbán születésnapja, de Szikoráék már pezsgővel köszöntötték (videó)
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték a miniszterelnököt - szúrta ki a Hvg. Tették ezt egy videóban, ahol Szikora Róbert előadóm...
Orbánék benyújtották a 2021-es költségvetés tervezetét: Jön 2021-ben a hadigazdálkodás
Dráguló állam, csökkenő egészségügyi-, stagnáló oktatási-, és növekvő nyugdíjkiadások, az önkormányzatok ellehetetlenítése, megugr...
Mészáros és a haverok soha nem kaszáltak még olyan sok állami pénzt, mint koronavírus idején
Szerdára virradóra tette közzé a CRCB (Corruption Research Center Budapest) legfrissebb jelentését, amelyben 2005 januárjától 2020 április v...
Megvannak az adatok: 24 ezer beteget is hazaküldhettek Kásler utasítására
A koronavírusos betegek fogadására kialakított 32 917 kórházi ágy döntő részén korábban betegápolás folyt – írja Szél Bernadett kö...
Szakértő: Kásler egy senki az egészségügy átvilágításában
Kásler Miklós azt mondta, hogy kivételesen néminemű alapja van azoknak a híreknek, hogy Pintér Sándor végzi az egészségügy átvilágítás...
Semjén benyújtotta: Nagy felhatalmazása lesz a kormánynak
Jön az “egészségügyi válsághelyzet”: ezt hivatalosan Müller Cecília javasolhatja. De a kormány meglepően széles felhatalmazást kap, re...
Kovács Zoltán: Sok magyar a koronavírus-törvény miatt van életben
Az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, sok magya...
Zártkapus meccsen szurkolt Szijjártó Dzsudzsákkal
„Aranylábú diplomatáink, hát belógtatok a lurkókkal egy zárt kapus focimeccsre?” Csak a Kispest! Ezzel tette egyértelművé maga S...
Tartósan elveszi a kormány az önkormányzatok egyik legfontosabb bevételét
A járvány elleni védekezés alapjába megy a gépjárműadóból várt teljes 87 milliárd forint, az önkormányzatok nem tarthatják meg a bevét...
Strasbourg: A házelnök megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
Ítéletet hozott a strasbourgi székhelyű Ember Jogok Európai Bírósága (EJEB): az Országgyűlés elnöke megsértette hat magyar újságíró s...
Teljes kudarc a kormány 4,6 milliárd Ft-os tiszai luxushajó-programja
Nem indul biztatóan az összesen 4,6 milliárd forint közpénzből útnak indított állami nyaralóhajó-program: a tavaly és az idén beszerzett ...
Kiakadt a Magyar Orvosi Kamara Káslerre, kőkeményen visszavágtak a miniszternek
Az Orvosi Kamara felszólította a döntéshozókat és minisztereket – „akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást” –: váll...
Szijjártó: Európa egyik legjobban teljesítő gazdasága a magyar
A magyar gazdaság szereplőinek új világgazdasági versenyben kell helyt állniuk a koronavírus-járvány után - jelentette ki Szijjártó Péter...
Újabb felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
A felmérések szerint elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel - mondta Nagy Dániel...
A Mészáros család 232 millióért tervezte meg az új felcsúti iskolát
Azt nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a beruházás, de az Orbán Viktor miniszterelnök falujába tervezett új iskolának csak a tervei több sz...
Az orvosi kamarával nem egyeztettek a háziorvosi ellátás államosításáról
"A mai nap híradós kérdésre elmondtam, hogy a Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államo...
Kásler szerint az orvosok tehetnek róla, hogy az ő utasításai miatt hazaküldték a betegeket
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a le...
Kásler utasítására hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
Hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler...
Nem lesz több dudálós tüntetés: eddig úgy 5 millióra büntették a résztvevőket
Nem szerveznek újabb dudálós tüntetést a Lánchídhoz a kórházi ágyak kiürítése miatt, jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos a 444...
Halász: A kormány segít az embereknek megtartani a fizetésüket, biztosítani a családjuk megélhetését
A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóv...
"A kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot és a nyugdíjminimumot!"
A párt közösségi oldalán azt írja, a Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatás...
Tállai: A magyar lakosságot jó pénzügyi helyzetben találta a vírus
Az operatív törzs aktuális sajtótájékoztatóján Tállai András a magyar lakosság gazdasági helyzetéről és a hitelmoratórium tapasztalata...
Közel 300 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata, mondta a külügym...
Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
Július 1-től kétszer kilencven napra a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online szolgáltatások felfüggesztését. Ves...
Tiborcz 2,3 milliárd Ft osztalékkal gazdagodott, 1 milliárdért vette meg Mészáros szállodáját
Jelentős profit jött össze 2019-ben Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott ...
25,7 milliárdot ad két sportcsarnokra és határon túli programokra Orbán
A szerda esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Modern Városok Program keretében 11,28 milliárd forintot különítettek el a szegedi kézila...
Németh Szilárd: Azért nincs migráns az országban mert védjük a határokat
Járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda...
DK: Az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat
A Demokratikus Koalíció közleményében ma arról beszélt, hogy a kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdasági támogatásokra, miközb...
Kormánytag: A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete
Pintér Sándor belügyminiszter a "logisztikai" felelőse lehet az egészségügynek, egy államilag központosított készletgazdálkodás terén ő...
Orbánék döntöttek: 25 milliárd Ft megy két kézilabdacsarnokra
Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a szegedi kézilabdacsarnokra 11,3 milliárd, a tatabányai multifunkciós csarnokra pedig 13,4 ...
Új futballstadiont ígért Pécsnek Orbán Viktor
Fontos és sikeres egyeztetés zajlott kedden a Parlamentben. Hargitai János, Baranya országgyűlési képviselője árulta el a Pécsi Újságnak, ...
Várja a honvédség a munkanélkülieket bruttó 161 ezer Ft-ért
Nem kell fizikai szintfelmérőt teljesíteniük, hanem egy „sima” orvosi alkalmassági vizsgálat és erkölcsi bizonyítvány birtokában már m...
A gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
Két nap alatt 166 milliárd forint ment el a gazdaságvédelmi alapól vitatható célokra. A kormány a válság elején hozott intézkedéssel lé...
150 milliárdot ad a kormány turisztikai fejlesztésekre
A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre úja...
Kásler: Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat kell kiüríteni
A Demokrata közölt interjút Kásler Miklóssal. Ebben úgy fogalmazott, hogy soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni...
Két hét alatt több mint 330 milliót költött el óriásplakátokra a kormány
Május első felében 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi...
Megszavazták: 10 évre titkosította a Parlament a Budapest-Belgrád vasútvonal részleteit
A parlament kedden elfogadta, hogy a kulturális dolgozók a jövőben nem lesznek közalkalmazottak. Híradónk a döntés után megtudta: A Közgyű...
Megszavazták: Személyes adatokhoz is hozzáférhet a Nemzetbiztonsági Szolgálat
Az Országgyűlés 156 igen, 38 nem szavazattal jóváhagyta az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosítását, amelyben t...
Negyedmillió magyar kérte, de a kormány visszavonta a műanyagtörvényt
Az Európai Unió 2021-től betiltja az olyan könnyen és olcsón helyettesíthető, egyszer használatos műanyagokat mint például a műanyag fül...
László Imre 100 milliós számlát küldött a kormánynak
A DK azt mondja, hogy csökkent a COVID-osztályokon dolgozók bére. A párt szerint viszont nem csökkenteni, hanem megduplázni kellene az egészs...
Kásler: Olyan személyek gyilkosoznak le, akiket vagy akik családtagjait gyógyítottam az onkológián
A miniszter a Demokratának adott interjúban elmondta, hogy szerinte az ellenzék csak azért támadja, mert komoly érdeksérelmeket okozó átalak...
"Az Orbán-kormány haláltánca"
Egy településtől csak akkor lehet elvenni területet, ha azt a lakosság helyi népszavazáson jóváhagyta – indokolja Bajor Tibor egyetemi okta...
Szomorú jövőkép: újabb elvándorlási hullámmal számolhat Magyarország
Bár a tendencia javul, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évente még mindig mintegy húszezer magyar dönt úgy, hogy külföldön fog...
Mindent tudni fognak: Semjén törvényjavaslata lényegében minden személyes adatunkat tálcán kínálhatja fel a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak
Egy kormánypárti törvényjavaslat felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárít...
Der Standard: Orbán a parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
A bécsi Der Standard röviden kommentárjálta a hétvégi bejelentéssel kapcsolatban, hogy Budapesten is újraindult az élet, és hogy a magyar ve...
Apasztja a járvány az ápolói béreket: Az egy órára jutó nettó bérük az 1000 Ft-ot sem éri el
Apasztja a járvány az ápolói béreket - írja a Népszava. A lap szerint sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése a járvány elleni ...
Orbán aláírta a kormányhatározatot: Új sportcsarnokra ad pénzt a kormány Székesfehérváron
A hétfő esti Magyar Közlöny egyik kormányhatározatából kiderül, hogy a kabinet a gazdaságvédelmi akcióterv keretében – összhangban a M...
36,5 milliárdot ad a kormány a határon túli gazdaságfejlesztésre
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján jelentős pénzeket, összesen 83 milliárd forintot mozgatott át a kabinet a ga...
Czutor Zoltán agyonveréséről filozofál Bayer Zsolt
Ismét remek elmélkedést tett közzé blogján Bayer Zsolt. A lovagkereszttel is kitüntetett publicistát most éppen az háborította fel, hogy a...
Még 82 milliárdot kap a gazdaságvédelmi alapból Mészáros a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére
Még 82 129 847 503 forintot csoportosítanak át a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére az idei költségvetésben, eredetileg ezt a pénzt ...
A fideszes polgármester jelentette fel rémhírterjesztésért a gyulai férfit
Múlthét szerdán közel tucatnyi rendőr tartott házkutatást rémhírterjesztés gyanúja miatt a Momentum tagjaként ismert ellenzéki hangadón...
MSZP: százezrek veszítik el a munkájukat a járvány miatt, az augusztus 20-i tűzijáték költségén inkább rajtuk kéne segíteni
A koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére és szociális támogatásokra fordítsa a kormány inkább a nagyszabású augusztus 20-i...
Die Presse: Orbán tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit
Már megint Orbán Viktor nevet a végén, mivel tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit. Erre figyelmeztet Közép-Európa egyik legjobb amerikai...
Koncz Zsuzsa: Már elég régóta ilyen korban élünk, csak épp a hajnali letartóztatások hiányoztak
Lehetséges, hogy újra olyan korban élünk, amikor a jelbeszédnek kell dominálnia? És itt most utalok azokra az emberekre, akiket a héten elvitt...
Ferge Zsuzsa: Az embertelenség a rendszer lényege
A Széchenyi-díjas szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja egész életében a hazai szegénység felszámolásáért küzdött. Társadal...
Rémhírterjesztésért feljelenti saját magát Bencsik János független képviselő
Bencsik János független országgyűlési képviselő a közelmúltban jelentkezett egy Facebook-videóval, amelyen egy egészségügyi dolgozóval b...
Orbán ennek nem fog örülni: A néppárti vezető azt javasolja, központilag osszák el az uniós helyreállítási támogatásokat
Az Európai Számvevőszék, az Európai Bizottság és az Európai Parlament közvetlen ellenőrzése alá kell vonni a koronavírus-járvány gazdas...
Orbán Viktor felhatalmazta: Pintér világítja át az egészségügyet
Megszaporodott az egészségügyi szakemberek látogatása a belügyminiszternél az elmúlt hetekben. Pintér Sándor a közelmúltban fogadta a Magy...
Szegedi aneszteziológus: a központilag beszerzett lélegeztetőgépek alkalmatlanok a koronavírus kezelésére
Egy Facebook-posztban most névvel is vállalja Lovas András szegedi aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, hogy a koronavírus elleni véd...
Ujhelyi István: Ebből óriási balhé lesz a Fideszben
A szocialista EP-képviselő nyílt levelében azt írja, hogy a Fidesz EP-képviselői is megszavazták a héten azt a parlamenti jelentést, amely ...
Orbán átvette Jézus helyét drMáriás festményén
Feltűnik körülötte Mága Zoltán, Mészáros Lőrinc, Recep Tayyip Erdogan és Donald Trump is. Az utolsó vacsora a járvány megállítása el...
A felcsúti akadémia a járvány idején is kapott plusz kétszázmilliót közpénzből
Egy december közepi törvénymódosítással élve a felcsúti focialapítvány az önrészt megspórolva száz százalékban TAO-támogatásból, va...
Orbán: 100 ezer fő mehet a közfoglalkoztatásba, a fiatalokat várja a honvédség
Csipkelődős hangulatban ébredt péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök, legalábbis szokásos rádióinterjújában Karácsony Gergely főpolg...
Pénzt vesz el a kormány az önkormányzatoktól, közben atlétikai stadionra és kézilabdára is milliárdok mennek el
Mint a Magyar Közlönyből megtudhattuk, a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához szükséges bontási, megszüntetési és ahhoz kapcsoló...
Míg másokat kivéreztet, közben 1,2 milliárdot szór szét a kormány több baráti településnek
A kormány segít a bajban, főleg, ha a szövetségeikről van. szó. Ez derül ki abból a parlamenti levelezésből, amit Tordai Bence, a Párbesz...
5 milliárddal megdobta a kormány Áder János klímavédelmi alapítványát
  
Tragikus műhiba a Szigetvári Kórházban: Sóoldat helyett fertőtlenítővel kezeltek egy nőt, válságos az állapota
  
Dzsudzsákra nem vonatkoznak a járványügyi jogszabályok? A rendőrség hallgat a focista karanténszegéséről
  
"Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény"
  
Gulyás Gergely: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
  
Rogán exfelesége lehet a teniszszövetség egyik vezetője
  
Új rekord: 9 hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
  
„Teret ad az önkénynek” Orbánék új felhatalmazása
  
Bizottságot kap a nyakába Kövér László
  
Varga Judit: Magyarországon biztosított a jogállam
  
Még nincs is itt Orbán születésnapja, de Szikoráék már pezsgővel köszöntötték (videó)
  
Orbánék benyújtották a 2021-es költségvetés tervezetét: Jön 2021-ben a hadigazdálkodás
  
Mészáros és a haverok soha nem kaszáltak még olyan sok állami pénzt, mint koronavírus idején
  
Megvannak az adatok: 24 ezer beteget is hazaküldhettek Kásler utasítására
  
Szakértő: Kásler egy senki az egészségügy átvilágításában
  
Semjén benyújtotta: Nagy felhatalmazása lesz a kormánynak
  
Kovács Zoltán: Sok magyar a koronavírus-törvény miatt van életben
  
Zártkapus meccsen szurkolt Szijjártó Dzsudzsákkal
  
Tartósan elveszi a kormány az önkormányzatok egyik legfontosabb bevételét
  
Strasbourg: A házelnök megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
  
Teljes kudarc a kormány 4,6 milliárd Ft-os tiszai luxushajó-programja
  
Kiakadt a Magyar Orvosi Kamara Káslerre, kőkeményen visszavágtak a miniszternek
  
Szijjártó: Európa egyik legjobban teljesítő gazdasága a magyar
  
Újabb felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
  
A Mészáros család 232 millióért tervezte meg az új felcsúti iskolát
  
Az orvosi kamarával nem egyeztettek a háziorvosi ellátás államosításáról
  
Kásler szerint az orvosok tehetnek róla, hogy az ő utasításai miatt hazaküldték a betegeket
  
Kásler utasítására hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
  
Nem lesz több dudálós tüntetés: eddig úgy 5 millióra büntették a résztvevőket
  
Halász: A kormány segít az embereknek megtartani a fizetésüket, biztosítani a családjuk megélhetését
  
"A kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot és a nyugdíjminimumot!"
  
Tállai: A magyar lakosságot jó pénzügyi helyzetben találta a vírus
  
Közel 300 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
  
Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
  
Tiborcz 2,3 milliárd Ft osztalékkal gazdagodott, 1 milliárdért vette meg Mészáros szállodáját
  
25,7 milliárdot ad két sportcsarnokra és határon túli programokra Orbán
  
Németh Szilárd: Azért nincs migráns az országban mert védjük a határokat
  
DK: Az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat
  
Kormánytag: A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete
  
Orbánék döntöttek: 25 milliárd Ft megy két kézilabdacsarnokra
  
Új futballstadiont ígért Pécsnek Orbán Viktor
  
Várja a honvédség a munkanélkülieket bruttó 161 ezer Ft-ért
  
A gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
  
150 milliárdot ad a kormány turisztikai fejlesztésekre
  
Kásler: Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat kell kiüríteni
  
Két hét alatt több mint 330 milliót költött el óriásplakátokra a kormány
  
Megszavazták: 10 évre titkosította a Parlament a Budapest-Belgrád vasútvonal részleteit
  
Megszavazták: Személyes adatokhoz is hozzáférhet a Nemzetbiztonsági Szolgálat
  
Negyedmillió magyar kérte, de a kormány visszavonta a műanyagtörvényt
  
László Imre 100 milliós számlát küldött a kormánynak
  
Kásler: Olyan személyek gyilkosoznak le, akiket vagy akik családtagjait gyógyítottam az onkológián
  
"Az Orbán-kormány haláltánca"
  
Szomorú jövőkép: újabb elvándorlási hullámmal számolhat Magyarország
  
Mindent tudni fognak: Semjén törvényjavaslata lényegében minden személyes adatunkat tálcán kínálhatja fel a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak
  
Der Standard: Orbán a parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
  
Apasztja a járvány az ápolói béreket: Az egy órára jutó nettó bérük az 1000 Ft-ot sem éri el
  
Orbán aláírta a kormányhatározatot: Új sportcsarnokra ad pénzt a kormány Székesfehérváron
  
36,5 milliárdot ad a kormány a határon túli gazdaságfejlesztésre
  
Czutor Zoltán agyonveréséről filozofál Bayer Zsolt
  
Még 82 milliárdot kap a gazdaságvédelmi alapból Mészáros a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére
  
A fideszes polgármester jelentette fel rémhírterjesztésért a gyulai férfit
  
MSZP: százezrek veszítik el a munkájukat a járvány miatt, az augusztus 20-i tűzijáték költségén inkább rajtuk kéne segíteni
  
Die Presse: Orbán tudatosan kiaknázza az unió gyengeségeit
  
Koncz Zsuzsa: Már elég régóta ilyen korban élünk, csak épp a hajnali letartóztatások hiányoztak
  
Ferge Zsuzsa: Az embertelenség a rendszer lényege
  
Rémhírterjesztésért feljelenti saját magát Bencsik János független képviselő
  
Orbán ennek nem fog örülni: A néppárti vezető azt javasolja, központilag osszák el az uniós helyreállítási támogatásokat
  
Orbán Viktor felhatalmazta: Pintér világítja át az egészségügyet
  
Szegedi aneszteziológus: a központilag beszerzett lélegeztetőgépek alkalmatlanok a koronavírus kezelésére
  
Ujhelyi István: Ebből óriási balhé lesz a Fideszben
  
Orbán átvette Jézus helyét drMáriás festményén
  
A felcsúti akadémia a járvány idején is kapott plusz kétszázmilliót közpénzből
  
Orbán: 100 ezer fő mehet a közfoglalkoztatásba, a fiatalokat várja a honvédség
  
Pénzt vesz el a kormány az önkormányzatoktól, közben atlétikai stadionra és kézilabdára is milliárdok mennek el
  
Míg másokat kivéreztet, közben 1,2 milliárdot szór szét a kormány több baráti településnek
  
THE TIMES IMPRESSZUM