THE TIMES
Feliratkozás hírlevélre
Rövidesen jön a felelősségre vonás, lerabolták a fővárosi cégeket a Fidesz emberei!
Arról győzködik a fideszesek a gyöngyöspatai romákat, hogy mire költsék a kártérítést, ami Orbán szerint nem is járna!
Rövidesen jön a felelősségre vonás, lerabolták a fővárosi cégeket a Fidesz emberei!
Újabb és újabb csontvázak zuhannak ki a budapesti cégek szekrényéből. A főváros új vezetése egyelőre csak vizsgálja azokat a szerződéseket, amelyek alapján tanulmány készült a budapesti kukásautók indonéziai munkavállalásáról. Az ázsiai kalandozásról készült tanulmányt eddig csak kifizették, de a jelek szerint, egyelőre még nem írták meg. A Hírklikknek nyilatkozó főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata, fel akarja deríteni, hogy a Mészáros uradalom hogyan kaphatott megbízást veszélyes hulladék elszállítására, ha arra valójában nem volt engedélye. Továbbá vizsgálják, hogy miért fizettek ki évente milliókat azért, hogy tanulmányozzák a fővárosiak parkhasználati szokásait. Végül hat olyan gépről is szó lesz, amit nem is egyszer, de kétszer vásárolt meg egy fővárosi cég.

Azt írta a legutóbbi bejegyzésében, hogy az ünnep utánra várta annak a több mint tíz millióra beárazott tanulmánynak az érkezését, amelyben a Fővárosi Közterület-fenntartó (KFK) indonéziai terjeszkedését vizsgálják. Minek akarna a főváros az indonéziai térségben terjeszkedni?

Azt én is nagyon szeretném tudni, hogy a fővárosi cég, amelynek a budapesti utcák tisztán tartása, a hulladék eltakarítása, a lomtalanítás megszervezése lenne a feladata, mit keresne Indonéziában, az ázsiai trópusokon. Amikor kinevezésem után, belenéztem a szerződés-nyilvántartásba, azonnal észrevettem, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó 11 millióért rendelte meg azt a tanulmányt, amely – szándéka szerint – a KFK indonéziai terjeszkedését hivatott felmérni. Mondanom sem kell, ezt a megbízatást még a korábbi vezetés rendelte, közvetlenül az önkormányzati választás után. Pedig akkorra már szerződéskötési moratóriumot, tilalmat írt elő a főváros új vezetése. A cég mégis rendelt egy ilyen tanulmányt.

Inkább az érdekelte, hogy a KFK miként válik ázsiai kistigrissé, vagy inkább az képesztette el, hogy a tiltás ellenére, hogyan mertek megrendelni egy nyilvánvalóan semmire sem jó tanulmányt?

Elsőre nyilván komolytalannak és értelmetlennek tartottam ennek a tanulmánynak az elkészítését. Ennek egyetlen célja, a jókora összeg felmarkolása volt, miközben a fővárosi utcák piszkosak. Azon persze lehetne viccelődni, hogy mit keresnének a fővárosi szemeteskocsik Szumátrán, Borneón, vagy Celebesen. Elképzelni sem tudom.

Bejegyzésében azon is töpreng, hogy vajon a fővárosi cég mi alapján köthetett – szintén a szerződési moratórium idején – a „Mészáros uradalommal” megállapodást veszélyes hulladék elszállításra. Ugyanis a gázszerelő vállalkozásának nem is volt erre engedélye. Az utóbbira hogyan jött rá?

Miután október közepén a fővárosban hatalomra jutott az ellenzék, elindított egy olyan belső vizsgálatot, amely a korábbi vezetés által aláírt megállapodásokat kívánta megismerni. Ez az úgynevezett „pernye” szerződés is ennek a részeként került elő. A végleges anyag még nincs nálam, de az már nyilvánvaló, hogy az egyezség szerint, a veszélyes hulladékot Mészáros Lőrinc és társai szállították volna el. Ez a szerződés is azután született, hogy a főpolgármester, Karácsony Gergely, a leghatározottabban előírta, hogy a cégvezetők csak a városvezetéssel egyeztetve köthetnek bármilyen megállapodást.

A KFK hivatalban lévő vezetését ez nem különösebben érdekelte, aláírt egy másfél milliárdos szerződést egy Mészáros-lánchoz tartozó céggel. Azt tudni kell, hogy a pernye – aminek az elszállításáról szó van – a hulladékégetőben keletkezett melléktermék, ami veszélyes anyag. Ennek ártalmatlanítására kevés cég alkalmas, de aki évekig ezt a feladatot közmegelégedésre végezte, már nem áll szerződésben a fővárosi céggel, helyette egy új vállalkozást bíztak meg a feladattal.

Ha Mészáros-közeli a cég, akkor a munkát biztos több pénzért vállalta, s talán az is természetes, hogy a tevékenységre nincs engedélye.

Valóban, az új társaság sokkal több pénzért vállalta a feladatot, mint amennyiért az előző vállalkozás. Nyilván ezért vizsgáljuk meg ezt a dokumentumot is. Az már eddig is kiderült, hogy a megbízott cégnek a feladatra – a veszélyes hulladék ártalmatlanítására – nem volt engedélye.

Azt is mondhatnánk, hogy ez mind semmi, mert a bejegyzésében azt is szóvá teszi, hogy vettek bizonyos úttisztító gépeket, de nem egyszer, hanem kétszer is kifizették. Ez olyan morbid, hogy el sem hiszem.

Pedig így történt, a KFK kiírt egy közbeszerzési eljárást bizonyos úttisztító gépekre. Bár a nyertes cég le is szállította gépeket, azok a közbeszerzési kiírásoknak nem feleltek meg. Ezek után, meghirdettek egy másik eljárást, módosított műszaki tartalommal, majd az egyszer már megvásárolt gépeket megvették ebben az újabb eljárás keretében. Hat gépről van szó, ami hozzávetőleg 1 milliárd forintba került.

Szó van még egy olyan tanulmányról is, amely a budapestiek parkhasználati szokásait vizsgálja. Szép, tudományos feladat, persze a fizetség is szép summa, évi 6 millió egy kis kutatásért. Tudja, hogy mi derült ki?

Azt vizsgálta egy teljesen ismeretlen közvélemény-kutató cég, hogy mire használják az állampolgárok a parkokat.

Gondolom, ez teljesen feltáratlan terület: szóba kerülhet a séta, ücsörgés a padon, esetleg szerelmes összehajlás. De miért volt erre a tanulmányra szükség?

Ezt is elég nehéz indokolni, mint ahogy a kukásautók ázsiai munkavállalásának okát is nehéz megmagyarázni.

Szóval az volt cél, hogy a legtöbb pénzt, a legkevesebb munkával ki lehessen fizetni?

Lényegében ez volt a feladat. Egy nem túl ismert cég, amelynek tulajdonosa a Fidesz budaörsi elnöke, három éven keresztül azt vizsgálta, hogy az állampolgárok hogyan andalognak a parkokban. A Főkert ezért a munkáért 2016-tól évente 6 millió forintot fizetett. Egyelőre ezeknek a felméréseknek sem olvastuk a részleteit, ámbár az már kiderült, hogy a szerződés szerint legalább 1200 embert kell megkérdezni – tehát reprezentatív felmérést vállaltak – de csak 500 embert kérdeztek meg. Az már csak hab a tortán, hogy az Erzsébet tér és környéke, illetve a Tabán parkjainak használatát kellett volna feltérképezni, de a közvélemény-kutatók végül csak a Flórián térig jutottak el. Tehát a szerződésből szinte semmit nem tartottak be, csak felvették évente a 6 milliót. Nem csoda, ha ma a közvélemény-kutató ellen felszámolási eljárás van.

Végül bejegyzésének a legabszurdabb része az, amikor a budapesti gyógyfürdők reklámot szerettek volna venni. A legfontosabb cél pedig az volt, hogy minél drágább legyen. Sikerült jó sok pénz kiönteni az ablakon?

Valószínű freudi elszólás volt ez részükről, mert ez a cél ellentétes a közbeszerzési törvénnyel, amely előírja, hogy a minőségi szolgáltatás a legalacsonyabb összegért, tehát a legolcsóbban kell megrendelni; a legdrágább ajánlatot nem lehet győztesként kihozni. Feltehetően elírták a dolgot, de szerencsére a közbeszerzési bizottság résen volt, s a 200 millió forintos reklám-kiírást megsemmisítette. Ha ez nem sikerül, akkor valószínűleg ezek a pénzek is a kormányközeli médiumok bevételeit növelték volna.

Forrás: Hírklikk
Termőföldmutyi Magyarországon: A New York Times és az Euronews is utánajárt a dolognak!
A székelyföldi gazdaságfejlesztési pályázaton is Mészáros-közeli vállalkozó nyert!
Gyenge forint: Orbán és Matolcsy elvesztették az irányítást!
Economist lista: Magyarország a hibás demokrácia besorolást kapta!
Schobert Norbert újabb üzenete: Csókoljuk Orbán Viktort! (videó)
Transparency vizsgálat: Csak Bulgária korruptabb Magyarországnál az Európai Unióban!
Történelmi mélypontra zuhant reggel a forint, Európa jelenleg leggyengébb devizája!
Csányi Sándor 13 milliárdos luxusgépén repült Indonéziába Orbán!
Támogassák a kórházakat a milliárdokat kapó futballklubok!
Trócsányi László 13 millió forintnyi lelépési pénzt kapott!
Még az államtitkár szerint is vállalhatatlan volt a közmédia interjúja Karácsony Gergellyel!
Milliárdjainkba fáj a Mátrai Erőmű bezárása!
A DK egy működésképtelen pendrive-on kapta meg a felcsúti fociakadémia tao-számláit!
Újabb alagutat találtak a déli határnál!
Jelentés: Aki Magyarországon születik szegény családba, az nehezen jut előre!
Nagy Ervin: A Fideszt nem lehet csak úgy kitenni az Európai Néppártból!
Százmilliárdok agymosásra! Közpénzből!
Ez a mai Magyarország: Volt olyan, aki Fidesznek akarta elnevezni a gyerekét!
Még hatályba sem lépett, máris visszavonták a tokaji borvidék védettségéről szóló kormányrendeletet!
Tényfeltáró delegációt küld Magyarországra az Európai Parlament!
Simonka: Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban!
2020-ban 110 milliárdot fizetünk a letelepedési kötvények után!
Szijjártó: Magyarország saját nukleáris akadémiát hoz létre!
A gyenge forintra a miniszterelnök csere a megoldás!
28 milliós elektromos Audit kapott Áder a hivatalától karácsonyra!
Visszautasítja az ügyvédi kamara Orbán vádjait!
Matolcsy: Rendben van, hogy az MNB több mint tízmilliárdért kétszer is megvette ugyanazt az épületet!
A hazai rendszer nem a bántalmazottakat segíti: tovább alázzák a lúgos orvos áldozatát!
Tejszínes, gombás csirkemell vagy rántottsajt? - Íme a kecskeméti luxusbörtön étlapja, ahol Mengyi Roland raboskodik! (fotó)
Kamera előtt árulta el, hogyan nyithat Mészáros homokbányát természetvédelmi területen!
Botrány: Bessenyei Ferenc özvegye kiosztotta a díjátadón Márki-Zay Péter polgármestert!
100 milliárdot költhettek Rogánék kormánypropagandára!
Magyar György: Tudatos kampány zajlik a kormány részéről, aminek iszonyú következményei lehetnek!
Szárnyal az ország: Az elmúlt tíz napban 21 magyar fagyott halálra, főleg fűtetlen lakásban!
Minden kilencedik magyar háztartás bajban van a rezsiszámlák befizetésével!
Azt ígérték, hogy nem lesz új adó, majd az első ülésen be is vezettek egy újat!
550 ezres illetménye mellé havi 640 ezret kap a gyógyfürdőtől a harkányi fideszes polgármester!
Orbán a gyűlölet, a dezinformáció és a manipuláció birodalmát építi ki...
Novák Katalin: A magyar családpolitikát elismerés övezi Washingtonban!
Orbán: egy centire voltunk attól, hogy kilépjünk a Néppártból!
Megszüntették a fideszes államtitkár vejét érintő nyomozást, aki sajátjaként használja a közpénzből épült, lószoláriummal ellátott központot!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
Orbán Viktor szétlopja Magyarországot! (videó)
Orbán kormány sikerei: Az Európai Parlament megszavazta az eljárást Magyarország ellen!
Arról győzködik a fideszesek a gyöngyöspatai romákat, hogy mire költsék a kártérítést, ami Orbán szerint nem is járna!
Deutsch Tamás: Magyarországon működnek a jogállami normák!
Uniós biztos: az Orbán-kormány intézkedései indokolttá teszik a 7-es cikk szerinti eljárást!
Az Erzsébet-programon is százmilliókat kaszálnak Mészárosék!
Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke: Orbán azzal fenyegetett, hogy a titkosszolgálatot veti be ellenünk!
A dolgozókon bukhat el a sokmilliárdos orosz-magyar üzlet!
Bűntársai okozhatják Simonka vesztét és a kétharmadot is bukhatja vele a Fidesz!
Weber Orbánnak: nem kérünk kioktatást!
Több milliárdnyi magyar közpénzt nyert Erdélyben az Igazi Csíki Sör mögött álló cég!
1,5 milliárdért nyújt nyújt informatikai támogatást a falvak orvosi ellátásához Mészáros volt jobbkezének cége!
Simonka-per: Negyedmilliárdos végrehajtást és NAV-tartozást is eltitkolt a fideszes képviselő!
Kiderült: Majd\' 160 millió Ft adót csalt el 2019-ben a Mészáros & Felcút Kft!
Lehet készülni: Hatalmasat drágul a liszt és a kenyér!
Pótmunkák miatt bő ötmilliárddal drágul tovább a Liget Projekt!
Csak egy kis szelet Balaton partot hagyna a világosiaknak Mészáros és Tiborcz!
MOK-elnök: Csak drágulni fog az egészségügy!
Tarol az ellenzék az időközi választásokon!
Már a falvakban is nagy bajban van a Fidesz!
Borzalmas jövőt jósol a magyar betegeknek Korózs Lajos!
Bosszú? A kormány megvonná az uniós forrásokat a fővárostól!
Az Orbánvő benyelte a balatonfüredi kikötőt (is)!
Kiderült: hazugság a Fidesz ellenzéknek tulajdonított lejárató videója!
Hurrá: Magyarország már a vietnámi családokat is támogatja!
Kiterjedt nyomozás folyik a csatornapénzek miatt Pest megyében!
Végrehajtás indult Matolcsy fiának cége ellen!
Egri polgármester: Nagy harácsolás volt itt az elmúlt években... (videó)
Több milliárdot buknak évente a magyarok, csak hogy Mészárosék olcsóbban bérelhessenek állami földet!
A saját cégét bízta meg a közétkeztetéssel a fideszes képviselő!
Miniszterelnökség: 110 óvodát és bölcsődét építünk a Kárpát-medencében!
Napi 7000 Ft-ba kerül az Puskás stadion folyamatos esti kivilágítása!
A hamis hírek fő terjesztője maguk Orbánék!
Halottak nevével élt vissza, mégis megúszhatja a börtönt a kamupárt embere!

thehungariantimes.hu

valamit mindenki tud de mindent senki sem
impresszum