MAGYARORSZÁG
május 10. szombat
Leggyakoribb keresések: Magyar Péter Tisza Párt Orbán Viktor Fidesz Választások Kampány Bulvár Tóth Gabi Nagy Feró
Menüpontok: Impresszum Sütik
← Friss hírekért ugorj a főoldalra

Hamarosan hozzánk is elér: megnyílt az első rovar étterem Londonban, itt vannak a részletek

Feltöltve: 2024-12-16

ŐŐŐŐŐŐ kössz nem...


Nem, nem viccelünk: Megnyílt az első étterem, ahol csak rovarokat szolgálnak fel

A rovaralapú ételek trendje tovább terjed, és most London is bekapcsolódott a fenntartható gasztronómiai forradalomba. Az észak-londoni Finsbury Parkban található Yum Bug étterem az első olyan vendéglátóhely, amely kizárólag rovarokból készített fogásokat kínál. Az étterem célja nem csupán egy új kulináris élmény biztosítása, hanem a környezetbarát és fenntartható étkezési szokások népszerűsítése is.

Egyedülálló fenntarthatósági szemlélet

A Yum Bug étterem története 2018-ban kezdődött, amikor Leo Taylor és Aaron Thomas egy pop-up vendéglátóként kísérletezni kezdtek rovaralapú ételekkel. Taylor és Thomas célja, hogy megmutassák, az ehető rovarok táplálóak, környezetbarátok, és képesek új perspektívát nyújtani a húsmentes alternatívák iránt érdeklődők számára. Mivel a hagyományos állattenyésztés rendkívül megterhelő a környezetre nézve, az étterem által kínált rovaralapú étrend fenntarthatóbb megoldást kínálhat. A rovarok tenyésztése ugyanis 80-szor kevesebb metánt, 8-12-szer kevesebb ammóniát termel, kevesebb területet igényel, és több fehérjét biztosít, mint a hagyományos húsforrások, például a marhahús.

Mi vár a látogatókra?

Az étterem menüjében különféle ízletes, tücsökalapú fogások találhatók. A vendégek választhatnak többek között mézes sült tücsköt, vagy akár a fűszeres Bombay-mixet, amely különösen népszerű fogás lett az érdeklődők körében. Donal MacAuley, az étterem házigazdája elmondta, hogy a rovarok nemcsak egészségesek, de izgalmas ízélményt is nyújtanak. Az ételek változatos ízvilága révén a Yum Bug látogatói megismerhetik a rovarokban rejlő lehetőségeket, amelyek nemcsak különleges, hanem finom kiegészítői is lehetnek a modern étrendnek.

Út a környezetbarát jövő felé

A rovaralapú ételek bevezetése nemcsak egy trend, hanem egy hosszú távú cél is: a Yum Bug igyekszik hozzájárulni a globális környezetvédelemhez, csökkentve a hagyományos élelmiszer-termelés okozta ökológiai lábnyomot. Az étterem létrejötte is azt bizonyítja, hogy az emberek egyre inkább készen állnak új, környezettudatos megoldások kipróbálására.

Siker esetén a tervek között szerepel a bővítés és záros határidőn belül eljuthat hozzánk is ez a kezdeményezés

nyitóképünk darált tücskös étel






Iratkozz fel és elküldjük neked a legnagyobb vitát kiváltó cikkeinket: 

Feljelentés Gulyás Gergely ellen: újabb részletek, információk

Döbbenetes: Megszólalt Vogel Evelin: Én nem akartam, hogy ez legyen.....

Az eddigi legerősebb írással mentek neki Magyar Péternek - "Megáll az ész! Péter, hát van neked bőr a képeden?"



Ezekre kerestek rá olvasóink a leggyakrabban, kattints valamelyik címkére! 

Rovarétterem   Fenntarthatóság   Környezetvédelem   Fehérje   Rovarok   Gasztronómia   Életmód   London   Magyarország   Húsmentes


Top 1 keresett szó: Magyar Péter / Ugrás az összes Magyar Péter hírhez /
Top 2 keresett szó: Orbán Viktor / Ugrás az összes Orbán Viktor hírhez /
Top 3 keresett szó: Bulvár / Ugrás az összes Bulvár hírhez /
Hírek időrendben
Menüpontok::
Impresszum
Sütik
THE HUNGARIAN TIMES
május 10. szombat
2019-2025 - © Minden jog fenntartva