Budapest     2021-06-16   Csatlakozz hozzánk facebookon
Rogán ügyvédjén keresztül kapott instrukciókat a 2014-es választásoknál - erről Zuschlag beszél egy telefonbeszélgetésben 
A Partizán készített hosszabb anyagot a kamupártokról, illetve azon belül is a Seres Mária-féle SMS pártot mutatta be, hogyan ment a jelöltek papírzacskóból történő kifizetése, és hogyan másolták ipari mennyiségben az ajánlóíveket, aláírásokat, hogy indulni tudjanak a jelöltjeik.

Ebben az anyagban a párt egyik jelöltje arccal, névvel vállalva meséli el, hogy a párt irodájában az ajánlóívek másolásánál látta, hogy más pártok ajánlóíveiről is másolgatják át a neveket, és aláírásokat 2018-ban. Ezen belül pedig állítja, hogy voltak fideszes ajánlóívek is, amikről másoltak.

A Patrizán videójában az ugyan nem derül ki, hogy kin keresztül kerülhettek Seres Máriáékhoz a fideszes ajánlóívek, de ezzel párhuzamosan egy érdekességre rámutatnak, amelynek főszereplője Zuschlag János, a börtönbüntetésre ítélt egykori MSZP-s képviselő.

Egy Zuschlaggal szemben folytatott büntetőeljárásban került elő egy lehallgatási jegyzőkönyv, amiben egy 2018-as országgyűlési választások előtt lezajlott telefonbeszélgetésének leirata olvasható, és amelyet most Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is megosztott Facebook-oldalán. A képviselő azt írta hozzá, hogy a kamupártoknál segédkező Zuschlagék egy biztosítási alkusztól loptak személyes adatokat az ajánlásokhoz 2018-ban, emiatt lett aztán büntetőeljárás is a dologból, ami most is folyamatban van a Kecskeméti Törvényszéken.

Ebben a telefonbeszélgetésben – ahol Zuschlag Üstökös néven szerepel – az egykori MSZP-s politikustól megkérdezi telefonpartnere, Péter:

Te János! Szerinted várható még, akármi … akármi felülről?

Amire Zuschlag úgy válaszol:

Megmondom őszintén, nekem van kapcsolatom, de egyelőre nincs válasz. Tehát próbálom, próbálom, köröket futni megmondom őszintén a szokott kapcsolatomon, és szerintem nem jutottak még el idáig, hogy.. Nem foglalkoznak! Vagy én nem tudom. Tehát nem is értem. Ilyenkor már volt. Tehát mindenféleképpen kell instrukció a Választási Bizottságba! Mer’ ugye négy éve is kellett! Tehát szerintem idő kérdése hogy megjelenjenek.

A telefonbeszélgetésben Zuschlag hozzáteszi:

Én ráírtam a négy évvel ezelőtti kapcsolatomra, aki a Rogán ügyvédje, nem válaszolt.

A Partizán videójában elhangzik, hogy a jegyzőkönyv hitelességének igazolása miatt Hadházy Ákos büntetőfeljelentést kezdeményezett a Bács-Kiskun megyei főkapitányságon a választás rendje elleni bűncselekmény miatt, ám a rendőrség a feljelentést elutasította.

A Partizán hozzáteszi, hogy a rendőrség viszont: „válaszában nem pusztán igazolta az okirat létezését és annak valódiságát, hanem elismerte annak legsúlyosabb állítását is. A lehallgatottak, vagyis Zuschlag és társa a beszélgetés során valóban arról értekezett 2018-ban, hogy nincs útmutatás felülről, és nem értik, miért nem foglalkoznak velük, mert szerintük kell instrukció a Választási Bizottságba, négy éve is kellett”.

Érdekes mellékszál, hogy a 2014-es választások előtt jelent meg Zuschlag könyve, amelyben a szocikat és Gyurcsányt bírálja. A könyvet Szalai Vivien írta, aki azóta a kormánypárti média fontos embere. Kollégánk akkor így írt a könyvről az Indexre.

Hadházy Ákosnak egyébként a rendőrség az elutasító válaszában azt írta: „a feljelentés kiegészítése során beszerzett adatokat értékelve választás rendje elleni bűntett, vagy más bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg, hiszen a beszélgetés éppen arról szól, hogy nincs útmutatás.”

Hadházy Ákos a posztjában meg is nevezi Zuschlag telefonpartnerét, aki a jegyzőkönyvben csak Péterként szerepel. A független országgyűlési képviselő azt írja, Zuschlag a fentiekről Táncsics Péterrel beszélgetett, „aki a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerző, de 149,2 millió forint kampánytámogatást bezsebelő Új Magyarország Párt elnöke volt”. Hadházy azt is hozzáteszi, Táncsics ma önkormányzati képviselő Kőszegen az „összefogás” színeiben, és szerinte ezek után az a minimum, hogy lemond.

Táncsics Péter volt az Új Magyarország Párt elnöke. 2017-ben írta meg a sajtó, hogy jogerősen megszüntették a nyomozást a Zala Megyei Főügyészségen az Új Magyarország Párt ügyeiben. A párt ellen többek között költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoztak. Az ÚMP a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerzett. A kampány ötven napja alatt 62 millió forintot számoltak el csak szállásra és üzemanyagra, 42 millió forintot számoltak el egy kampányfilmre, ami szakértők szerint 500 ezerből meglenne.

Ahogy a 444.hu írta akkor: „az Új Magyarország Párt zalaegerszegi székhellyel jelent meg, és egyike volt a nagyon gyanús új pártoknak: rekordidő alatt szedték össze a 15 ezer aláírást, ami után jogosulttá váltak a 149,2 millió forintos kampánytámogatásra, majd a kampányban töredékére zuhant vissza a párt támogatottsága, tizedannyi szavazatot tudtak csak szerezni, mint ahány aláírást benyújtottak”.

Kerestük telefonon Zuschlag Jánost és telefonpartnerét, Táncsics Pétert is, hogy megkérdezzük őket a lehallgatási jegyzőkönyvről és Hadházy posztjáról.

Táncsics Péter a Telexnek azt mondta, hogy a Zuschlag Jánossal nagyon régóta ismerik egymást, a mai napig beszélnek egymással, de hogy mire gondolt Zuschlag, amikor azt mondta, nem kapott még instrukciót, azt tőle kellene megkérdezni. Táncsics elmondása szerint nem csak ezt az egy beszélgetésüket hallgatta le a rendőrség, többször beszéltek arról, hogy a kampányfinanszírozásról szóló törvény és a választási eljárásról szóló törvény „jelöli ki azt az utat, ami alapján lehet szabályosan politizálnia új pártoknak, kisebb pártoknak is, nagyobb pártoknak is”, ezek a szabályok pedig folyamatosan változtak. Amikor tehát a „felülről jövő útmutatásról” érdeklődik, akkor a törvényekkel kapcsolatos folyamatos változásokról beszéltek elmondása szerint.

Az Új Magyarország Párttal kapcsolatban elmondta, hogy szabályosan állítottak pártlistát annak idején és szabályosan használták fel az állami támogatást is. A rendőrség, a NAV bűnügyi, a NAV pénzügyi osztályai, az ügyészség és a Számvevőszék is vizsgálta az ÚMP gazdálkodását, eljárás is indult a párt ellen, de bűncselekmény hiányában megszüntették, mondta. Szerinte ha valaki a szabályoknak megfelelően politizál, és erre szabályosan támogatást kap, akkor nem követ el semmilyen rosszat. Példaként pedig azt hozta fel,

ha például egy focicsapat kap több százmillió forint támogatást, hogy öltözőt építsen, pályát tartson fenn, gyerekeket neveljen, de 450 mínusz gólkülönbséggel zárja a szezont, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a futballcsapatot csaló focisták, csaló edzők és csaló vezetőségi tagok alkotják.

Táncsics szerint az ÚMP-nek vagy az egyesületének, vagy személy szerint neki a Fidesz nem nyújt segítséget, de ha segítség alatt azt értjük, hogy olyan jogszabályokat hoznak, ami alapján lehet a politikai palettán hely és lehetőség egy kisebb, újabb képződménynek is, akkor ezzel természetesen a Fidesz segíti azokat a pártokat, akik aztán ellene vagy nem ellene politizálnak.

Hadházy posztjával kapcsolatban azt is elmondta, hogy amit az országgyűlési képviselő kisbetűvel, idézőjelben „összefogás”-nak ír, az egy kőszegi civil szervezet (Összefogás Kőszegért Egyesület), amelynek az ÚMP-hoz hasonlóan alapítótagja. 2005 óta dolgozik ez az egyesület azért, hogy Kőszegen jobb egyen élni. „Talán 2005-ben még a Fidesz soraiban ült Hadházy, túl sok információval nem rendelkezik az egyesületünk tevékenységéről” – mondta. Hozzátette, hogy az egyesületük az egyetlen és legádázabb ellenfele volt a Fidesznek Kőszegen.

Hadházy a posztjában lemondásra is felszólította Táncsics Pétert, aki erre azt mondta, nagyon örül neki, hogy Hadházy érdeklődik a kőszegi közéleti kérdések iránt, de szerinte akik rá szavaztak, pontosan tudták, kire szavaznak. Minden jogszabályi feltételnek megfelelt az indulásakor (büntetlen előélet, köztartozás mentesség), majd ha valamilyen hatóság jogerősen mondja ki, hogy nem méltó a képviselőségre, akkor lemond a mandátumáról, de ennek az ellenkezője a helyzet. „Hadházy urat pedig várom egy kávéra Kőszegen” – zárta a beszélgetést Táncsics.

Kerestük telefonon Zuschlag Jánost is, hogy megkérdezzük erről a lehallgatási jegyzőkönyvről, hogy 2014-ben kitől és milyen instrukciókat kaptak, hogy 2018-ban végül megérkeztek-e a várt instrukciók, illetve hogy kit értett Rogán ügyvédje alatt. Délelőtt még elértük telefonon, akkor azt kérte, délután hívjuk vissza. Délután azonban már nem vette fel a telefonját, és egyelőre az sms-ünkre sem reagált, hogy mikor lenne alkalmas neki a beszélgetés.

Hadházy a friss posztjában úgy fogalmaz:

„a jelenkori Magyarország egyik legvisszataszítóbb jelensége a kamupártok működése, ami duplán káros: egyrészt konkrét, százmilliókban mérhető kárt okoznak, másodrészt kiélezett helyzetben konkrétan befolyásolhatták az eredményt, harmadrészt pedig aláássák a demokráciába vetett bizalmat. A legnagyobb szégyen mégis azoké, akik megteremtették a törvényi és financiális feltételeket ehhez az iparághoz, majd semmit nem tettek a pártbiznisz felszámolása érdekében. Mert ne gondolja bárki, hogy a legmagasabb szint – akár csak hallgatólagos – támogatása nélkül működhetnének ezek a bűnszervezetek!”
Forrás: telex
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Orbán a VIP páholyból nézte végig a magyar válogatott vereségét - nem akármilyen képeket posztoltak
Óriási botrány: Rejtélyes idegent fogtak el a Parlamentben, 70 év körüli zavart idős ember jutott be
NATO pofon: nem tartják számon az Orbán Viktor által kiemelt migrációt a legfontosabb kihívások között
Baj van: bepanaszolták az UEFA-nál a magyar drukkereket
Azért érkezett panasz az Európai Labdarúgó-szövetséghez, mert a Budapesten tartott Magyarország-Portugália meccs alatt a közönség soraiban a magyar drukkerek LMBTQ-ellenes transzparenseke...
  
Hosszan beszélt Szijjártó a felvidéki magyar politikai érdekképviselet egységesítési folyamatáról
Amennyiben a koronavírus-világjárvány nem vesz új, váratlan fordulatot, Magyarország június 24-től visszaállítja belső schengeni határain a normális átjárást - jelentette be Szijjár...
  
Mindenki Németh Szilárd szívhez szóló beszédéről beszél: Egykori hőseink példaként szolgálnak számunkra
A nemzeti múltra, az egykori hősökre való emlékezés fontos feladat, egy nemzet csak erős alapokra építheti sikeres jövőjét - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti álla...
  
Elképesztő részletek - Az osztrák hadseregé volt az egyik páncélozott jármű, amit Mészáros birtokánál lefotóztak
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói helyszíni szemlét is tartottak Mészáros Lőrinc bicskei magántavánál, ahol megvizsgálták azokat a páncélozott járműveket is, amelyeket még...
  
Ilyet még miniszterelnök nem kapott: börtön falára vetítették Orbánt és Mészárost, a rendőrség beidézte az elkövetőt
A Jobbik elnökét a védelmi intézkedések megszegésére hivatkozva hívták be. Idézést kapott az Országos Rendőr-főkapitányságtól Jakab Péter, miután kivetítette az Országházra, ho...
  
Elképesztő ami történt: a gyerekműsorok alatt megjelenő fideszes kampányvideók miatt tettek feljelentést
Feljelentést tett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) a Fidesz Youtube-reklámjai miatt Csordás Anett, a C8 és a Momentum képviselőjelöltje, valamint Orosz Anna, a Momentum e...
  
Ők nem tudták ki az a Ronaldo
Vereséggel kezdtük az Európa-bajnokságot. Portugália ellen játszotta első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Az F-csoport nyitómeccsét Cristiano...
  
Hadházy feljelentése után a NAV nyomozói megtekintették Mészáros Lőrinc katonai járműveit
”A NAV nyomozói kérésemre megtekintették Lőrinc katonai járműveit a hatalmas bicskei luxusbirtokon. A nyomozók szerint Lőrinc az egyiket AUSZTRIÁBÓL hozatta. Úgy látszik, a Gázos ...
  
Ment a nagy ígérgetés, de sokan mégse láthatták a Vajdaságban a magyar-portugál meccset
Sötét képernyőt nézhettek a Sat-Trakt előfizetői kedden délután a magyar-portugál meccs helyett, pedig a topolyai akadémiát magyar pénzből felépítő kábelhálózatot-tulajdonos pár ...
  
Csizmadia szerint itt az ideje, hogy a balliberális országfosztás nyomába eredjenek
A CÖF-CÖKA elnöke azt is mondta, hogy a honvédők akaratára megalakítják a Civil Igazságtételi Bizottságot. “Meggyőződésünk szerint itt az ideje annak, hogy a balliberális országfo...
  
Kellemetlen: Szijjártó saját magát leplezte le a Kúria új elnökével kapcsolatban
A bírói függetlenséget korlátozó lépésként értékelte Varga Zs. András kúriai elnökké választását az ENSZ bírák és ügyvédek függetlenségével foglalkozó különleges előadój...
  
Szijjártó 182 milliárd forint elköltését jelentette be, elképesztő számokat közölt
Idén minden eddiginél több forrást, összesen 182 milliárd forintot biztosít a kormány a kutatásfejlesztési és innovációs pályázatokra - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági ...
  
Orbán meglépte: visszakozott, majd közben a parlament átadott 26 hektárt a Fudan alapítványának
A kormány a június eleji Fudan-tüntetés óta azt mondogatja, hogy a kínai egyetem „közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik”, vagyis szerintük az országgyűlési v...
  
Benkő Tibor személyesen ellenőrizte a magyar hadgyakorlatot - most már nyugodtan aludhatunk , határaink védettek
A magyar katonák felkészültek, gyorsan és precízen hajtják végre a feladatokat a haderőfejlesztési programnak köszönhetően a XXI. századi kihívásoknak megfelelő eszközökkel – hangs...
  
Népszava: Magyarországon működő német multik is válaszlépéseket fontolgatnak Orbán új törvénye miatt
Nemcsak a német politikusok, hanem a gazdasági vezetők sem örülnek az új magyar törvénynek. A Magyarországon működő német cégek körében is felháborodást keltett a törvény, amely...
  
Magyarország fegyverkezik, közben a szakértő szerint a Kecskeméten parkoltatott MiG-ek már csak vashulladéknak jók
Több ország vitte volna a gépeket, de nem adtuk, pedig milliárdos üzlet kínálkozott. Irak 7,5 milliárd forintot adott volna a kecskeméti vadászrepülő-flottáért, az összeg jó részét...
  
Mindig van egy idióta - íme a szurkoló aki berohant a pályára a magyar-portugálon
Előkerült egy videó a magyar–portugál Eb-meccsen pályára rohanó magyar szurkolóról. Még Schön Szabolcs meg nem adott magyar lesgóljának hatása alatt volt a Puskás Aréna, amikor vala...
  
Bíróság elé álltak a negyedik emeletről kizuhant Pannika szülei és keresztanyja
Gödöllő- Ma áll először bíróság előtt a négy éve tragikus körülmények között meghalt három éves Pannika szülei és keresztanyja. A kislányt 2017 májusában egyedül hagyták a la...
  
Szijjártó szerint komoly versenyelőnyre tettünk szert - megalakult az újraindításáért felelős operatív törzs
A következő hetek döntései arról szólnak, hogy Európa legsikeresebb oltási kampányával szerzett előnyünket hogyan váltsuk aprópénzre - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszt...
  
Lépni kell, Bakondi népvándorlás miatt aggódik: Jelentős nyomás alatt áll a magyar határ
Továbbra is jelentős nyomás alatt áll a magyar határ: idén már eddig körülbelül annyi illegális bevándorló próbálkozott az átjutással, mint tavaly egész évben - közölte a miniszte...
  
Elképesztő bejelentés: új operatív törzs alakul Szijjártó Péterrel
Megtartotta alakuló ülését a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon. A tervek szeri...
  
Hivatalos: igazságtételi bizottság alakul a 2006-os események vizsgálata céljából
A többi között a 2006-os események vizsgálata céljából Civil Igazságtételi Bizottságot hozott létre a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖK...
  
Varga szerint az ellenzék javaslata új adók bevezetéséhez vagy eladósodáshoz vezetett volna
Az Országgyűlés elfogadta Magyarország jövő évi költségvetését, az újraindítás költségvetését - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltett videóüzenet...
  
Varga Judit szerint ahhoz, hogy megértsük az EU működését, készségekre van szükség
Az erős nemzetek erős Európája mellett tett hitet Varga Judit igazságügyi miniszter kedden az Országházban, a Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Un...
  
Orbán a VIP páholyból nézte végig a magyar válogatott vereségét - nem akármilyen képeket posztoltak
Kint van a portugálok elleni Eb-meccsen a hazai közélet színe-java. Orbán Dzsudzsákkal osztott meg közös képet, Karácsony Kukorelly Endrével figyeli a meccset, Fekete-Győr András pedig v...
  
A Pénzügyminisztérium államtitkára szerint 2013 óta folyamatosan növekedtek a reálbérek
Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára a vezérszónoki hozzászólásokra reagálva kiemelte, egyetért az ellenzéki politikusok megállapításaival, hogy a mindenkori költsé...
  
Hivatalos: Leáll a győri Audi legtöbb gyáregysége alkatrészhiány miatt
Nem közölték, meddig tart a leállás. Munkásaik a gördülő munkaidőkeret terhére mentesülnek munkavégzési kötelezettségük alól. Alkatrészhiány miatt a jövő héttől leáll a term...
  
Ennyi volt, megszavazták: zöld út a Fudan beruházás előkészítésének
Noha úgy tűnhet, a kormány a budapesti tüntetés hatására mintha hátrébb lépett volna a Fudan-beruházástól, a kormánypárti többség a parlamentben megszavazta a "lex Fudant", amely a k...
  
Orbán lépett: a parlament átadott 26 hektárt a Fudan alapítványának
A kormány a június eleji Fudan-tüntetés óta azt mondogatja, hogy a kínai egyetem „közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik”, vagyis szerintük az országgyűlési v...
  
A Transparency International keményen beleszállt Orbánba
Miközben a magyarok 69 százaléka „elég nagy” vagy „nagyon nagy” problémának tartja a kormányzati korrupciót. Ez az arány magasabb az európai uniós átlagnál (62 százalék). Több ...
  
THE HUNGARIAN TIMES Impresszum / Sütik
2021-06-16 Magyarország, Budapest
  The Times
Rogán ügyvédjén keresztül kapott instrukciókat a 2014-es választásoknál - erről Zuschlag beszél egy telefonbeszélgetésben
A Partizán készített hosszabb anyagot a kamupártokról, illetve azon belül is a Seres Mária-féle SMS pártot mutatta be, hogyan ment a jelöltek papírzacskóból történő kifizetése, és hogyan másolták ipari mennyiségben az ajánlóíveket, aláírásokat, hogy indulni tudjanak a jelöltjeik.

Ebben az anyagban a párt egyik jelöltje arccal, névvel vállalva meséli el, hogy a párt irodájában az ajánlóívek másolásánál látta, hogy más pártok ajánlóíveiről is másolgatják át a neveket, és aláírásokat 2018-ban. Ezen belül pedig állítja, hogy voltak fideszes ajánlóívek is, amikről másoltak.

A Patrizán videójában az ugyan nem derül ki, hogy kin keresztül kerülhettek Seres Máriáékhoz a fideszes ajánlóívek, de ezzel párhuzamosan egy érdekességre rámutatnak, amelynek főszereplője Zuschlag János, a börtönbüntetésre ítélt egykori MSZP-s képviselő.

Egy Zuschlaggal szemben folytatott büntetőeljárásban került elő egy lehallgatási jegyzőkönyv, amiben egy 2018-as országgyűlési választások előtt lezajlott telefonbeszélgetésének leirata olvasható, és amelyet most Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is megosztott Facebook-oldalán. A képviselő azt írta hozzá, hogy a kamupártoknál segédkező Zuschlagék egy biztosítási alkusztól loptak személyes adatokat az ajánlásokhoz 2018-ban, emiatt lett aztán büntetőeljárás is a dologból, ami most is folyamatban van a Kecskeméti Törvényszéken.

Ebben a telefonbeszélgetésben – ahol Zuschlag Üstökös néven szerepel – az egykori MSZP-s politikustól megkérdezi telefonpartnere, Péter:

Te János! Szerinted várható még, akármi … akármi felülről?

Amire Zuschlag úgy válaszol:

Megmondom őszintén, nekem van kapcsolatom, de egyelőre nincs válasz. Tehát próbálom, próbálom, köröket futni megmondom őszintén a szokott kapcsolatomon, és szerintem nem jutottak még el idáig, hogy.. Nem foglalkoznak! Vagy én nem tudom. Tehát nem is értem. Ilyenkor már volt. Tehát mindenféleképpen kell instrukció a Választási Bizottságba! Mer’ ugye négy éve is kellett! Tehát szerintem idő kérdése hogy megjelenjenek.

A telefonbeszélgetésben Zuschlag hozzáteszi:

Én ráírtam a négy évvel ezelőtti kapcsolatomra, aki a Rogán ügyvédje, nem válaszolt.

A Partizán videójában elhangzik, hogy a jegyzőkönyv hitelességének igazolása miatt Hadházy Ákos büntetőfeljelentést kezdeményezett a Bács-Kiskun megyei főkapitányságon a választás rendje elleni bűncselekmény miatt, ám a rendőrség a feljelentést elutasította.

A Partizán hozzáteszi, hogy a rendőrség viszont: „válaszában nem pusztán igazolta az okirat létezését és annak valódiságát, hanem elismerte annak legsúlyosabb állítását is. A lehallgatottak, vagyis Zuschlag és társa a beszélgetés során valóban arról értekezett 2018-ban, hogy nincs útmutatás felülről, és nem értik, miért nem foglalkoznak velük, mert szerintük kell instrukció a Választási Bizottságba, négy éve is kellett”.

Érdekes mellékszál, hogy a 2014-es választások előtt jelent meg Zuschlag könyve, amelyben a szocikat és Gyurcsányt bírálja. A könyvet Szalai Vivien írta, aki azóta a kormánypárti média fontos embere. Kollégánk akkor így írt a könyvről az Indexre.

Hadházy Ákosnak egyébként a rendőrség az elutasító válaszában azt írta: „a feljelentés kiegészítése során beszerzett adatokat értékelve választás rendje elleni bűntett, vagy más bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg, hiszen a beszélgetés éppen arról szól, hogy nincs útmutatás.”

Hadházy Ákos a posztjában meg is nevezi Zuschlag telefonpartnerét, aki a jegyzőkönyvben csak Péterként szerepel. A független országgyűlési képviselő azt írja, Zuschlag a fentiekről Táncsics Péterrel beszélgetett, „aki a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerző, de 149,2 millió forint kampánytámogatást bezsebelő Új Magyarország Párt elnöke volt”. Hadházy azt is hozzáteszi, Táncsics ma önkormányzati képviselő Kőszegen az „összefogás” színeiben, és szerinte ezek után az a minimum, hogy lemond.

Táncsics Péter volt az Új Magyarország Párt elnöke. 2017-ben írta meg a sajtó, hogy jogerősen megszüntették a nyomozást a Zala Megyei Főügyészségen az Új Magyarország Párt ügyeiben. A párt ellen többek között költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoztak. Az ÚMP a 2014-es választásokon 1578 szavazatot szerzett. A kampány ötven napja alatt 62 millió forintot számoltak el csak szállásra és üzemanyagra, 42 millió forintot számoltak el egy kampányfilmre, ami szakértők szerint 500 ezerből meglenne.

Ahogy a 444.hu írta akkor: „az Új Magyarország Párt zalaegerszegi székhellyel jelent meg, és egyike volt a nagyon gyanús új pártoknak: rekordidő alatt szedték össze a 15 ezer aláírást, ami után jogosulttá váltak a 149,2 millió forintos kampánytámogatásra, majd a kampányban töredékére zuhant vissza a párt támogatottsága, tizedannyi szavazatot tudtak csak szerezni, mint ahány aláírást benyújtottak”.

Kerestük telefonon Zuschlag Jánost és telefonpartnerét, Táncsics Pétert is, hogy megkérdezzük őket a lehallgatási jegyzőkönyvről és Hadházy posztjáról.

Táncsics Péter a Telexnek azt mondta, hogy a Zuschlag Jánossal nagyon régóta ismerik egymást, a mai napig beszélnek egymással, de hogy mire gondolt Zuschlag, amikor azt mondta, nem kapott még instrukciót, azt tőle kellene megkérdezni. Táncsics elmondása szerint nem csak ezt az egy beszélgetésüket hallgatta le a rendőrség, többször beszéltek arról, hogy a kampányfinanszírozásról szóló törvény és a választási eljárásról szóló törvény „jelöli ki azt az utat, ami alapján lehet szabályosan politizálnia új pártoknak, kisebb pártoknak is, nagyobb pártoknak is”, ezek a szabályok pedig folyamatosan változtak. Amikor tehát a „felülről jövő útmutatásról” érdeklődik, akkor a törvényekkel kapcsolatos folyamatos változásokról beszéltek elmondása szerint.

Az Új Magyarország Párttal kapcsolatban elmondta, hogy szabályosan állítottak pártlistát annak idején és szabályosan használták fel az állami támogatást is. A rendőrség, a NAV bűnügyi, a NAV pénzügyi osztályai, az ügyészség és a Számvevőszék is vizsgálta az ÚMP gazdálkodását, eljárás is indult a párt ellen, de bűncselekmény hiányában megszüntették, mondta. Szerinte ha valaki a szabályoknak megfelelően politizál, és erre szabályosan támogatást kap, akkor nem követ el semmilyen rosszat. Példaként pedig azt hozta fel,

ha például egy focicsapat kap több százmillió forint támogatást, hogy öltözőt építsen, pályát tartson fenn, gyerekeket neveljen, de 450 mínusz gólkülönbséggel zárja a szezont, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a futballcsapatot csaló focisták, csaló edzők és csaló vezetőségi tagok alkotják.

Táncsics szerint az ÚMP-nek vagy az egyesületének, vagy személy szerint neki a Fidesz nem nyújt segítséget, de ha segítség alatt azt értjük, hogy olyan jogszabályokat hoznak, ami alapján lehet a politikai palettán hely és lehetőség egy kisebb, újabb képződménynek is, akkor ezzel természetesen a Fidesz segíti azokat a pártokat, akik aztán ellene vagy nem ellene politizálnak.

Hadházy posztjával kapcsolatban azt is elmondta, hogy amit az országgyűlési képviselő kisbetűvel, idézőjelben „összefogás”-nak ír, az egy kőszegi civil szervezet (Összefogás Kőszegért Egyesület), amelynek az ÚMP-hoz hasonlóan alapítótagja. 2005 óta dolgozik ez az egyesület azért, hogy Kőszegen jobb egyen élni. „Talán 2005-ben még a Fidesz soraiban ült Hadházy, túl sok információval nem rendelkezik az egyesületünk tevékenységéről” – mondta. Hozzátette, hogy az egyesületük az egyetlen és legádázabb ellenfele volt a Fidesznek Kőszegen.

Hadházy a posztjában lemondásra is felszólította Táncsics Pétert, aki erre azt mondta, nagyon örül neki, hogy Hadházy érdeklődik a kőszegi közéleti kérdések iránt, de szerinte akik rá szavaztak, pontosan tudták, kire szavaznak. Minden jogszabályi feltételnek megfelelt az indulásakor (büntetlen előélet, köztartozás mentesség), majd ha valamilyen hatóság jogerősen mondja ki, hogy nem méltó a képviselőségre, akkor lemond a mandátumáról, de ennek az ellenkezője a helyzet. „Hadházy urat pedig várom egy kávéra Kőszegen” – zárta a beszélgetést Táncsics.

Kerestük telefonon Zuschlag Jánost is, hogy megkérdezzük erről a lehallgatási jegyzőkönyvről, hogy 2014-ben kitől és milyen instrukciókat kaptak, hogy 2018-ban végül megérkeztek-e a várt instrukciók, illetve hogy kit értett Rogán ügyvédje alatt. Délelőtt még elértük telefonon, akkor azt kérte, délután hívjuk vissza. Délután azonban már nem vette fel a telefonját, és egyelőre az sms-ünkre sem reagált, hogy mikor lenne alkalmas neki a beszélgetés.

Hadházy a friss posztjában úgy fogalmaz:

„a jelenkori Magyarország egyik legvisszataszítóbb jelensége a kamupártok működése, ami duplán káros: egyrészt konkrét, százmilliókban mérhető kárt okoznak, másodrészt kiélezett helyzetben konkrétan befolyásolhatták az eredményt, harmadrészt pedig aláássák a demokráciába vetett bizalmat. A legnagyobb szégyen mégis azoké, akik megteremtették a törvényi és financiális feltételeket ehhez az iparághoz, majd semmit nem tettek a pártbiznisz felszámolása érdekében. Mert ne gondolja bárki, hogy a legmagasabb szint – akár csak hallgatólagos – támogatása nélkül működhetnének ezek a bűnszervezetek!”
Forrás: telex
Orbán a VIP páholyból nézte végig a magyar válogatott vereségét - nem akármilyen képeket posztoltak
Óriási botrány: Rejtélyes idegent fogtak el a Parlamentben, 70 év körüli zavart idős ember jutott be
NATO pofon: nem tartják számon az Orbán Viktor által kiemelt migrációt a legfontosabb kihívások között
Nem is az önkormányzaté a balatoni partszakasz, mégis 12 évig szedtek belépőt
Baj van: bepanaszolták az UEFA-nál a magyar drukkereket
Hosszan beszélt Szijjártó a felvidéki magyar politikai érdekképviselet egységesítési folyamatáról
Mindenki Németh Szilárd szívhez szóló beszédéről beszél: Egykori hőseink példaként szolgálnak számunkra
Elképesztő részletek - Az osztrák hadseregé volt az egyik páncélozott jármű, amit Mészáros birtokánál lefotóztak
Ilyet még miniszterelnök nem kapott: börtön falára vetítették Orbánt és Mészárost, a rendőrség beidézte az elkövetőt
Elképesztő ami történt: a gyerekműsorok alatt megjelenő fideszes kampányvideók miatt tettek feljelentést
Ők nem tudták ki az a Ronaldo
Hadházy feljelentése után a NAV nyomozói megtekintették Mészáros Lőrinc katonai járműveit
Ment a nagy ígérgetés, de sokan mégse láthatták a Vajdaságban a magyar-portugál meccset
Csizmadia szerint itt az ideje, hogy a balliberális országfosztás nyomába eredjenek
Kellemetlen: Szijjártó saját magát leplezte le a Kúria új elnökével kapcsolatban
Szijjártó 182 milliárd forint elköltését jelentette be, elképesztő számokat közölt
Orbán meglépte: visszakozott, majd közben a parlament átadott 26 hektárt a Fudan alapítványának
Benkő Tibor személyesen ellenőrizte a magyar hadgyakorlatot - most már nyugodtan aludhatunk , határaink védettek
Népszava: Magyarországon működő német multik is válaszlépéseket fontolgatnak Orbán új törvénye miatt
Magyarország fegyverkezik, közben a szakértő szerint a Kecskeméten parkoltatott MiG-ek már csak vashulladéknak jók
Mindig van egy idióta - íme a szurkoló aki berohant a pályára a magyar-portugálon
Bíróság elé álltak a negyedik emeletről kizuhant Pannika szülei és keresztanyja
Szijjártó szerint komoly versenyelőnyre tettünk szert - megalakult az újraindításáért felelős operatív törzs
Lépni kell, Bakondi népvándorlás miatt aggódik: Jelentős nyomás alatt áll a magyar határ
Elképesztő bejelentés: új operatív törzs alakul Szijjártó Péterrel
Hivatalos: igazságtételi bizottság alakul a 2006-os események vizsgálata céljából
Varga szerint az ellenzék javaslata új adók bevezetéséhez vagy eladósodáshoz vezetett volna
Varga Judit szerint ahhoz, hogy megértsük az EU működését, készségekre van szükség
Orbán a VIP páholyból nézte végig a magyar válogatott vereségét - nem akármilyen képeket posztoltak
A Pénzügyminisztérium államtitkára szerint 2013 óta folyamatosan növekedtek a reálbérek
Hivatalos: Leáll a győri Audi legtöbb gyáregysége alkatrészhiány miatt
Ennyi volt, megszavazták: zöld út a Fudan beruházás előkészítésének
Orbán lépett: a parlament átadott 26 hektárt a Fudan alapítványának
A Transparency International keményen beleszállt Orbánba
Óriási botrány: Rejtélyes idegent fogtak el a Parlamentben, 70 év körüli zavart idős ember jutott be
Orbán vészjósló szavai: bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk
Orbán jóslata: Elmegy a járvány, visszakerül a migráció kérdése Európában
Az USA lépett: Százötven millió dolláros csomag az ukrán hadsereg számára
Kinyílt a kampány zsák: 40 ezer forint prémiumot kaphatnak idén a nyugdíjasok
Kína kiakadt, áll a bál: Felszínre került a gonosz szándék
Rétvári szerint az ellenzék nem a családokra költené a pénzt, hanem a migránsoknak adná
Orbán a hazafi: visszatesszük Magyarországot a térképre
Mit lép Orbán? - a NATO Soha nem volt még ilyen kemény Kínával
NATO pofon: nem tartják számon az Orbán Viktor által kiemelt migrációt a legfontosabb kihívások között
Beindult a gépezet: magánkézbe adnák a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetését, kínai cégek is vihetik
Nincs ingyen pénz: Bodó szerint a magyar emberek munkából szeretnének megélni, nem segélyből